Nehogy tolakodásnak vegyétek, de van pénzetek karácsonyi ajándékra? Ha nincsen hogyan oldjátok meg?
Albérletben élünk, párom most kapott munkát és max gyedet kapok. Rokonoktól semmiit nem kapunk, mert nem tartjuk a kapcsolatot a nagyszülőkkel.
Ennek ellenére vettünk Karácsonyra ajándékot a kisfiúnknak, a kajából spóroljuk meg, nem tehetjük meg a 2 éves kisfiúnkkal, hogy ne kapjon valami apróbb ajándékot. Örök lelkiismeretfuldalásom lenne, ha nem adnék neki ajándékot.
Nálunk elég nagy a család és megbeszéltük, hogy csak a gyerekek kapnak ajándékot. 3 gyerek van (2, 3, 4 évesek).
Apránként vesszük meg az ajándkot. Már kettőnek megvettük.
Sajnos nincs. a férjem egyik nyakláncát vittem be zaciba, kaptam érte 11ezer forintot.
A 3 éves fiamnak vettem egy kukás autót, tesco 2200. Kap még egy papucsot mellé. A mikulás hoz mandarint és banánt.
A 10 hós lányom valami apró dolgot kap max 1 ezresért.
Fenyőért max 3000 adunk.
Nekünk 2 gyerekünk van, csak a párom dolgozik, én gyesen vagyok!Van hitel, lízing, stb, meg a rezsi!
Ajándékokra nem sok jut!Igazából csak a 2 gyerek kap valalmit, de nem nagy összegben!A kányomnak használtan vettem egy babaházat a neten 5000ért, a kisfiam, meg pici még, így csak egy fürdőkádgyűrűt kap, persze nem újat, mert az több ezer ft!
A tesz-veszen, vaterán jó cuccokhoz lehet jutni,jó áron!Nekünk most ennyi jut ajándékra!!
Most nekünk is jobban oda kell figyelni, de azért még telik.
Viszont bátyámék gyerekeinek készítek egy gyerekzenés CD-t. Az ovijukban szoktak angol nyelvű gyerekdalokat énekelni. Internetről letöltöttem angol nyelvű gyerekdalokat, kiírtam CD-re és megkerestem mindnek a szövegét (48 számból 47-et meg is találtam). Szépen sorba raktam, a témának, szövegnek megfelelő kis képeket, rajzokat is kerestem mindegyik dalhoz az interneten és összerendeztem egy kis füzetecskébe. Fogok venni színes A4-es papírt, arra nyomtatom majd ki, összetűzöm füzetnek és kész is egy ajándék a gyerekeknek.
Szerencsére nekünk van, de azért van pár ötletem, amit remélem tudsz használni.
Nagyon olcsó alapanyagokból, kis kézügyességgel csodás dolgokat lehet alkotni.
Bár nem tudom mire gondoltál.Ha a saját gyermekednek nem tudsz venni, neki is tudsz készíteni,ők még minden apróságot nagyra értékelnek. Ha kislányod van készíts neki otthoni rongydarabokból babát. Fiúnak lánynak egyaránt jó ötlet sóliszt gyurmából gyümölcsök, pékárú készítése, kisütése, festése, és mehet a piacozás, vásárlás.
Rokon gyerekeknek szintén nem rossz ötlet szerintem.
Nagyszülőknek esetleg hívathatsz elő fotót a gyermekről, az nem drága,és saját kezűleg elkészített fotókeretbe beletenni. Vagy a gyermekkel közösen szintén sólisztből karácsonyfadíszeket készíteni.(festeni, terményekkel díszíteni) Rokonoknak is jó megoldás.
Interneten egy csomó kreatív dolog van, és szárnyaljon a fantáziád.
Nem feltétlen kell, hogy a pénzről szóljon az ünnep. Lehet sokkal jobb egy ilyen ajándék, mint egy több 10ezer forintos.
Remélem segítettem
Nehéz kérdés. Ha már nagy a gyerkőc, akkor meg pláne.
Ha semmi, de tényleg semmi pénzem nem lenne ajándékra, akkor azt hiszem valamilyen élménnyel próbálnám meg kompenzálni. Pl. Nagy kirándulás, viháncolás, ugrálás...akármi, ami elfeledteti vele a tárgyi ajándék fájó hiányát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!