Miért nyűgös minden délbeni alvása után és mit tegyek, mennyit aludjon, hogy ne úgy keljen fel, hogy utána 1 órát ordít?
Két és fél éves a kisfiam, éjjel rendesen alszik, kb 9-től 7-ig, jókedvűen ébred és napközben se sokat nyűgös. A délbeni alvása kb 3/4 óra, max másfél óra (de az már nagyon sok nála) és ezután szinte mindig üvöltve ébred és kb 1 órán át nem bírom ebből kizökkenteni, bújik, nyüszög, ha kimegyek valamiért, üvölt. És egyszer csak ez elmúlik és újra jó a kedve. Miért?
Azt vettem észre, ha csak pont fél órát alszik, mert pl felébreszti valami hang (telefon, csengő, egyebek), nagyon jókedvű és éber, semmi baja, sőt este se zuhan az ágyba túl korán emiatt. Most mi van, elég neki fél óra alvás??? :)
Az én lányomnál is volt ilyen, hogy délután sírva, sikítva ébredt, és hosszú-hosszú ideig nem lehetett megvigasztalni. Kb. másfél és 3 éves kora között. Eleinte gyakrabban, aztán ahogy nőtt, egyre ritkábban fordult elő.
Én nem találtam összefüggést az alvás hossza, vagy időzítése között.
Viszont egy idő után rájöttünk, hogy amikor az éhség ébresztette fel (pl. keveset ebédelt, vagy belealudt az uzsonnaidőbe), akkor mindig ilyen zokogósan ébredt.
Az én lányomnál is volt egy ilyen idöszak.Nem tudtam vele/töle semmit csinálni mert csak sirt és kérezkedett az ölembe.Összefügést én sem találtam az alvás hossza között.
Szépen lassan elmult most három éves és szépen kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!