Mikortól, mitől számít egy kisgyerek problémásnak? Mikor érdemes szakemberhez fordulni?
Kérhetsz beutalót gyermekpszichiátriára magatartás zavar gyanújával. De őszintén szólva nagyon kicsi még az a gyerek...
Legalább egy hónap várakozási idővel számolj. Vagy kereshetsz magán pszichiátert, pszichológust.
Lehet hogy ha közösségben lenne, az jót tenne neki.
A mi fiúnk is ilyen, de mindenki azt mondja, hogy ez ebben a korban normális.
22 hónapos most.
Mi járunk gyermekpszichiáterhez-az én gyerekem már jóval idősebb, mint a tiéd- , nekünk a jutalmazz, ne büntess módszert javasolta. Heti egy dolgot kell kiválasztani, amit a gyereknek meg kell csinálni-teszem azt kint enni a konyhában. Ha megcsinálja, kap egy pirospontot, ha nem, akkor nincs büntetés, csak el kell neki mondani, hogy szomprú vagyok, amiért nem tette meg, amit kértem.
A pontokat be lehet váltani. Egy füzetbe fel kellett sorolni olyan dolgokat, amik örömöt szerznek neki: pl. kis csoki, számítógépezés, valami különleges játék együtt-ő sorolta, hogy miket szeretne. minden dolognak "ára" van, van 2 pirospontos, de van olyan is, amihez 10 kell.
Lehet szerezni plusz pontokat azért is, ha valamit magától megcsinál, pl. kérés nélkül elteszi a ruháját.
Egy hete csináljuk csak, de nálunk azóta sokat javult a helyzet.
A te gyereked még kicsi, de gondolom őt is lehetne valami ilyesmivel motiválni a szófogadásra.
Csináld úgy, ahogy javasoltam, jutalmazással. Biztos van valami mese, amit nagyon szeret,pl. Thomas. Használj olyan kis matricákat a pirospontok helyett és válthassa be őket olyan dolgokra, amiért oda van. Mivel pici, szerintem nálatok az egy pont-egy ajándék lenne a legjobb megoldás.
Sok sikert!
szia, az enyém is, ha nem vezetem elő, hogy most öltözés van, indulás haza stb, akkor ugyan az isten sem tud ott segíteni...szólj mindig előre, hogy édesem, nemsoká öltözünk, nem skoá indulunk stb. úgy 5 perccel az esedékes dolog előtt. majd szólj megint úgy 1 perccel előtte. sokszor az a bajuk, hogy kizökkentik őket egy érdekes dologból. ezt senki sem szereti. akkor van ideje lelkileg felkészülni. :)
az enjyém van hogy ilyenkor is bepróbálkozik, hogy nem! pl. ha indulnénk haza a játszóról. régebben bevált az "apa vár otthon" stb, most már nem. mostanában az válik be, hogy megkérdem tőle, hogy akkor ő a hintában szeretne aludni? általában kiderül, hogy nem, nem szeretne ott aludni. :) vagy a fürdővízben sem. :)
ill. ha mondjuk van olyan, hogy na most ha leáll a hinta, akkor indulunk haza, jó? és nem mondja hogy nem, de ha kiveszem, akkor elindulna másfelé. ha meg akarom akadályozni, akkor hiszti, de milyen...rájöttem hogy érdemesebb ilyenkor hagyni, hogy ráüljön/felmésszon oda, ahova szeretne , 1x, szigorúan, és ezt meg is mondani, hogy 1x, és utána menni. ez beválik. ő is nyert, én is nyerek. stb. azonkívül én is mindig nagyon megdicsérem ha segít, ha együttműködik , megpuszilgatom, elmondom hogy milyen cuki gyerek ő! (erre lt. kijelenti, hogy nem. ) :D
szóval ne agódj, normális a gyerekd. csak váltsatok szemléletet, ne erővel akarjatok báemit elérni, emrt az enhéz lesz és az egész napotok abból fog állni, mint amiből áll is. te vagy az okosabb, hajrá diplomáciai érzék! :))
sok sikert.
23 hónapos kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!