Mit adtok kisgyereketeknek hasmenésre?
Kisfiam 2,5 éves.Most először van hasmenése.így nem tudom mit kéne adni neki ellene.
Normaflort kapott eddig,meg próbáltam neki a teába keverni smecta port,de azt csak megkóstolta és már le is tette.
Egyébként jó kedvű,nem fáj a hasa.Étvágya is van.
semmit, még véletlenül sem. Ha adsz neki, akkor csak tovább bent maradnak a vírusok és jobban elszaporodnak. a modern orvostudományban nem ajánlott semmit sem, minél hamarabb ürüljön ki a szervezet. Ha vírus okozza a hasmenést.
ha meg valami más, akkor meg nem lesz olyan súlyos, hogy adnod kelljen valamit.
Mikor nálunk volt hányás-hasmenés, mi betartottuk az utasítást, hányás esetén semmit, csak egy korty vizet...bla bla. Fel kelni nem tudtunk 3 napig. A kicsi fiam, hányt ivott fél liter vizet, hányt-ivott kombót csinálta fél délután és semmi baja nem volt utána. Kiürítette a szervezetét. Úgyhogy én megfogadtam nem fogok tenni semmit, sem hányás, sem hasmenés ellen. Egyébként kórházban sem adnak semmit.
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat!
Erre nem is gondoltam.Hát remélem "csak" egy kis gyomorrontás!Már 5ször volt elég vizes hasmenése szegénykémnek.
Bocs, rossz a billentyuzet "adj neki banat"
- banan!
A nagyon vizes székletre én is Smecta port adtam nyáron a fiamnak, orvosi utasításra.
A fiamnak még javasolta a dokink a Normaflore mellé a Normolyt-ot, de ezt is csak szigorúan akkor szabad adni, ha a doki tud róla. Ez az ásványi anyagokat pótolja a szervezetben és csak akkor szabad adni, ha sokáig elhúzódik a hasmenés.
A fiamnak magas lázzal társult a hasmenés, így minden nap megnézte a dokink, hogy hogy áll a kiszáradással.
Ha más tünete nincs a gyerkőcödnek, akkor szerintem elég, ha kicsit diétáztatod, sós főtt krumpli, banán, és igyon sokszor, de keveset.
Egyébként az ásványi anyag pótlásra nekünk normolyt nm jött be mert kihányta. Nagyon édes cukorszirupos teát adtam neki, abból ivott kér kortyot és utána olyan ásványvizet, amiben a legtöbb ásványi anyag van. És nem száradt, holott már kétszer voltunk kórházban korábban kiszáradással. De ez bejött.
Sima víz, normolyt-nem.
Nagyon szépen köszönöm a HASZNOS válaszokat!
Nekem a gyógyszerészünk ajánlotta a smectát!!!
De biztosan hülye vagyok még így is!
Én is adtam banánt is például.Úgy tűnik sikerült is a "hülyeségem"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!