Nekem (anyának) miért nem fájhat semmi? A 2 éves fiam "szerint"
Figyelt kérdés
Szóval a helyzet,hogy ha én azt merem mondani,hogy fáj,ha pl megcsíp,vagy rálép a lábamra,vagy az öcsi meghúzza a hajam,a 2 éves fiam lázad:nem nem,dühösen mondogatja,és jön,elhárítani a fájdalmat okozó dolgot.
vagy ha pl imitálom,hogy sírok,hogy hagyja abba,(mert tényleg fáj) akkor meg majdnem elkezd sírni.
Ez mitől lehet?Miért nem fájhat anyának semmi?Valaki tapasztalat hasonlót?
2010. nov. 12. 20:44
1/10 anonim válasza:
Csak én nem értem a kérdésedet? Úgy írod, mintha fel lennél háborodva, hogy neked mért nincs jogod ahhoz, hogy fájjon valamid. Miközben a gyerek cselekedeteiből az látszik, hogy szeret téged és aggódik érted, és éppúgy nem akarja, hogy neked fájjon valamid, mint ahogy tőled látja, hogy ugyanezt vele kapcsolatban te se szeretnéd. Máris van benne együttérzés. Mi a probléma?
2/10 anonim válasza:
Én mindig sírtam, ha anyukám sírt. Még felnőtt fejjel is. Nem szeretem, ha anya szomorú, vagy fáj neki valami: elvégre az édesanyám. (Lehet,m hogy ciki.) 22/L
3/10 A kérdező kommentje:
nem az a bajom,hogy együtt érez,hanem hogy nem érti azt hogy nekem is fájhat valami...
2010. nov. 12. 20:57
4/10 anonim válasza:
Éppenhogy érti és nem akarja! Még mindig nem értem, mi a problémád! Akkor lenne baj, ha nem érezne együtt veled és nem akarna megszabadítani a fájdalomtól.
5/10 anonim válasza:
mert te vagy az Anya. Anya, akire felnéz, Anya, kiről példát vesz. Anya,akire mindig számíthat. Anya, akihez mindig fordulhat. Anya, akinek nem fáj semmi, Anya, a legerősebb személyíség.
6/10 anonim válasza:
te is azt írod," jön,elhárítani a fájdalmat okozó dolgot",vagyis azért nem fájhat neked,mert Ő nem akarja,h fájjon,sajnál,mert szeret téged,az anyukáját.az utolsó válaszoló jól írja amit írt.
7/10 anonim válasza:
Mert NEKED NEM FÁJHAT!Még a gondolatát sem tudja elviselni,és ha valamit tehet ellen,hát megteszi.Sztem ez rendben van így.Az én 2 fiam se hagyja,hogy fájjon.Ma a kocsiban ültem a kicsivel(2.5 éves),meg az apjukkal.Mondom a férjemnek,hogy fáj a csípőm.Azt mondja a fiam:apa puszi,anya,és mutat a lábamra.Megkaptam a puszit,és egyből mondtam,hogy most már jó(mivel nála is ezt csináljuk,ha megüti magát,vagy jön,hogy valahol fáj,puszit adunk,és ő-mivel hisz benne-egyből azt mondja,JÓ!Ha én sírni kezdek,ők is egyből ölelnek,vigasztalnak.Ez így van rendjén!Ettől fejlődik az érzelmi,értelmi világuk,és a szociális érzékenységük.
8/10 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.biztos hülyének tűnök,de nekem ez furcsa volt,erre a lehetőségre nem is gondoltam.
:-)
2010. nov. 13. 20:13
9/10 anonim válasza:
mondjak jobbat? :) én nem lehetek ÉHES. Nem ehetek, mert ha elkezdek enni, bújik hozzám és nem hagy enni, hisztizik míg meg nem ettem.
10/10 A kérdező kommentje:
kedves utolsó,cserélnék veled néha,mi egy "muharegér/éhenkóbász" család vagyunk,állandóan rágunk valamit :-)
2010. nov. 15. 12:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!