Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért vagyunk ennyire tisztele...

Miért vagyunk ennyire tiszteletlenek egymással?

Figyelt kérdés

Mindenkinek lehet véleménye, tapasztalata. Miért nem hagyjuk meg egymásnak a véleménynyilvánítás szabadságát, és ha már így kérünk egymástól tanácsot, akkor miért nem tartjuk tiszteletbe egymás méltóságát.

Nemrég volt feltéve egy kérdésem, olyan válaszokat kaptam rá, hogy vissza kellett olvasnom a kérdést, mert semmi köze nem volt a válaszoknak, csak ecsetelték az állítólagos tudatlanságomat. Nem lehet mindenki tökéletes anyuka, mint amilyennek egyesek tartják magukat.

Ezen kívül még azt sérelmezem, hogy nem tudjuk ki a válaszoló, lehet, hogy egy több tíz év tapasztalattal rendelkező szakember, mégis úgy tromfolunk le mindenkit, mint a karikacsapás.

Kérlek kicsit moderáljuk magunkat!

2010. nov. 12. 18:57
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszi, ezt nem tudtam! A baj csak az, hogy mire jelentenéd, addig már százan elolvassák!
2010. nov. 14. 09:52
 12/18 anonim ***** válasza:
Szerintem olvasd vegig: "A mai szülők miért nem nevelik meg a gyereküket addig, amíg még megtehetik?" cimu kerdest. A valaszokbol sokmindenre ralehet jonni. A valaszolok egyike vagyok es eleg szepen ram probaltak piritani. Ez most normalis? Foleg ha nem is a kerdessel kapcsolatos dolgokrol probalkoznak vitatkozni es szemelyesen sertegetnek...
2010. nov. 16. 11:12
 13/18 anonim ***** válasza:

Elolvastam a kérdést, hát rendesen eltértetek a tárgytól.

Nekem az a fajta a fiam, aki sosem tépi le a virágot, pedig még csúnyán sem kell néznem rá. A kis barátja, akivel szinte mindennap együtt vagyunk, anyukája a barátnőm, és egy idősek a gyerekek, viszont az égető tűz kategória.

Én úgy gondolom, h a gyerek habitusa elég sok mindent meghatároz, de egyáltalán nem gondlom, h veréssel bármit is el lehet érni. A kis srácot felesleges megverni, hiszen eleve agresszívabb mentalitású, erőszakra erőszak a válasz, csak ezt tanulná meg. Az édesanyja sem bántja, mindig szépen elmondja neki, h mit miért nem szabad, és látszik a fejlődés.

Az én fiamat már csak azért sem bántom, mert ő egy kiabálást is brutálisan él meg, és nem szeretném megfélemlíteni.

Azt gondolom, h egyszerűen a gyereknevelésbe nem fér bele a verés, a tehetetlen szülő üt, mikor már más megoldást nem talál. Volt, h ráütöttem a fiam kezére, nem vagyok tökéletes, bocsánatot is kértem utána tőle, de hogy ez legyen a fő nevelési vonal, az azért durva.

Több pszichológiát kellene tanulni ezeknek a szülőknek, vagy legalábbis kíváncsinak kellene lennie, h mit miért csinál a gyermeke, utána nézni, h hogyan lehet a gyereknek segíteni.

Valószínűleg azért tiszteletlenek itt egymással az anyukák, mert az életben is azok.

Ez persze csak az én véleményem, gondolom itt páran majd elharapják a torkomat:)

2010. nov. 16. 12:43
 14/18 anonim ***** válasza:
Epp ez az. Elmondtam a velemenyemet. Hogy nem veressel neveltem sosem utottem meg a gyerekemet de tudja mit szabad mit nem. Nem iteltem el azokat akik hagyjak , h "romboljanak" stb a gyerekeik. Nem allitottam, hogy igenis verni kell a gyereket. (Persze, hogy zavar ha az en dolgaimat szedik szet) Es csak leirtam, hogy nekem sikerult, masiknak sikerult harmadiknak is. Tehat lehet. (legtobb esetben) Akkor minek az a sok csunya dolog amit ram mondtak? Meg csak nem is felel meg a valasz annak amit irtam. Miszerint engem csak a mobiltelefon meg auto meg mittudomenmi erdekel. Meg hogy az idosek ilyenek olyanok. Itt tenyleg eleg ferde minden. Tenyleg moderalhatnank magunkat!
2010. nov. 16. 14:35
 15/18 A kérdező kommentje:

Szépen eltértünk a témától, és engedjétek meg, hogy figyelmeztesselek, újra azt csináljuk itt is, mint amiért feltettem a kérdést. Nem értem, miért nem viselkedünk felnőtt módjára? Ha valaki feltesz egy kérdést, próbáljunk meg arra válaszolni a legjobb tudásunk szerint, ha nem hát ne egymás válaszait ócsároljuk, mindennek mondjuk le egymást, stb.

Tudom, tisztába vagyok vele, hogy nem én fogok rendet csinálni az oldalon, de kérek mindenkit legyünk tisztelettel egymás iránt, próbáljunk meg emberként viselkedni.

2010. nov. 16. 19:21
 16/18 anonim ***** válasza:

Mert az ember gyarlo. Sokan azt hiszik mindent tudnak es nem tudjak mi mindent meg nem.

Teljesen igazad van egyebkent!

Nekem is van sok eves gyakorlatom gyerekekkel, azonban az en sajat gyermekem mindossze 2 hetes. Sokszor fogalmam sincs dolgokrol pedig mennyire "gyakorlott" vagyok...

Szoval igen, tessek tiszteletben tartani masokat!

2010. nov. 19. 04:15
 17/18 anonim ***** válasza:

Szerintem a névtelenség és az álnév alá bújás hozza ki az emberekből az "állatot".

Nem csak erre az oldalra jellemző, hanem szinte mindre, ahol kommentálni lehet.

Az olyan ember, aki folyamatosan a másikat hordja le és keresi a hibáit, amiket persze aztán jól az orra alá is dörgöl, az szerintem saját magát minősíti.

Ha ennyivel kiélnék az emberek az agressziójukat, azzal nem is lenne gond, csak sajnos az ilyenek az élet minden területén agresszívan viselkednek, még ha meg is próbálják eltitkolni.

Jó lenne, ha mindenki visszaolvasná a válaszait és aztán mélyen elgondolkozna rajtuk.

2010. nov. 19. 09:39
 18/18 A kérdező kommentje:
Nagyon igazad van Hencsi. Köszi!!!
2010. nov. 19. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!