Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A beszédfejlődés és az IQ...

A beszédfejlődés és az IQ kapcsolatban van egymással?

Figyelt kérdés
Mármint ha egy gyerek későn kezd el beszélni akkor szerintetek "butább" a többieknél?
2010. nov. 3. 18:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Semmi köze egymáshoz :) Állítólag Einstein is csak 3 évesen kezdett beszélni és meg kell nézni az IQ-ját...
2010. nov. 3. 18:27
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Einstein enyhe autizmusban szenvedett, innen az egyoldalú zsenialitás...én nem szeretnék einstein-babát:(
2010. nov. 3. 18:36
 3/5 anonim ***** válasza:
énis 3éves voltam amikor elkezdtem beszélni... elvileg az átlagnál jobb eszem van :)
2010. nov. 3. 19:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem. A kettőnek semmi köze egymáshoz.

És az alacsony IQ nem butaságot jelent!

Az IQ a problémamegoldó képességet méri, és reálisan csak 18 év felett mérhető!!

2010. nov. 3. 21:29
 5/5 anonim ***** válasza:

Az én nagyobb fiam, nagyon-nagyon korán kezdett beszélni, 18 hónaposan már mondatokban, érthetően, jól ragozva, hibátlanul beszélt. Persze nagyon okos is.

A kicsi most 28 hónapos, talán ha egy hónapja mondhatom, hogy beszél (korábban valamit halandzsázott, meg annyit mondott anya, apa)Most már szépen mond mindent, mondatokat mond, de keveri a betűket, olyan babásan beszél. És sokkal-sokkal okosabb, mint a nagy. Gyorsabban felfog dolgokat, jobban reagál és logikusabb a gondolkodása is.

Úgyhogy szerintem nincs összefüggés. Szerintem a kicsinek magasabb az IQ-ja, márha beszélhetünk ilyenről egy 2 éves és 4 éves esetében. Pedig az ő beszédfejlődése meglehetősen megkésett volt.

2010. nov. 3. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!