A beszédfejlődés és az IQ kapcsolatban van egymással?
Nem. A kettőnek semmi köze egymáshoz.
És az alacsony IQ nem butaságot jelent!
Az IQ a problémamegoldó képességet méri, és reálisan csak 18 év felett mérhető!!
Az én nagyobb fiam, nagyon-nagyon korán kezdett beszélni, 18 hónaposan már mondatokban, érthetően, jól ragozva, hibátlanul beszélt. Persze nagyon okos is.
A kicsi most 28 hónapos, talán ha egy hónapja mondhatom, hogy beszél (korábban valamit halandzsázott, meg annyit mondott anya, apa)Most már szépen mond mindent, mondatokat mond, de keveri a betűket, olyan babásan beszél. És sokkal-sokkal okosabb, mint a nagy. Gyorsabban felfog dolgokat, jobban reagál és logikusabb a gondolkodása is.
Úgyhogy szerintem nincs összefüggés. Szerintem a kicsinek magasabb az IQ-ja, márha beszélhetünk ilyenről egy 2 éves és 4 éves esetében. Pedig az ő beszédfejlődése meglehetősen megkésett volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!