Miért van kevesebb gyereketek, mint szerettétek volna?

Én csalódtam a páromba az első gyerek születésénél, alig volt otthon, most se nagyon egyezünk.
Vagyis nem megfelelő pár miatt.
Amúgy mindig 4 gyereket akartam volna, de mivel a családom messze lakik, mikor baba volt 0 segítségem volt,. inkább hátráltatás, ezért nem mernék.
Mivel babakorban olyan betegsége volt hogy nem tudott enni rendesen, egyedül is voltam, ejszaka alig aludtam, traumatizált lettem.
Annyira traumatikusnak éltem meg az első évet hogy szerintem 100x átgondolom a következő gyereket.
A babakortól "félek" ezért nem szeretnék tobb gyereket.

Én hármat szerettem volna,egy lett pedig nálunk van pénz is.
A feleségem jól elhúzta a szülést
(Neki ez az egy is sok sajnos).
Koraszülött lett, későn kezdett el járni, beszélni .
A többi terhesség is császár meg koraszülés lenne.
Amíg a fiam 2 éves volt én szerettem volna másodikat mert akkor már járt és nem tudtuk ,hogy a beszéd jó sokat fog késni.
Ma már rendben van.
De mégegyszer ezt nem akarjuk átélni a feleségemnek meg bőven elég ez az egy is

Tobb helyre irtam mar le, bemasolom:
Jelenleg 8 honapos a lanyom.
-a ferjemnek van mar egy fia, igy egy kozosben egyeztunk meg
-szoval ket gyereket kell anyagilag ellatni, ennyi fer bele, a hazunk is ennyi gyerekre szabott es nincs penzunk nagyobbat venni
-mentalisan is ennyit birunk
-a ferjem kora miatt sem ferne bele tobb, meg maximum fel evig probalkoztunk volna, ha nem sikerult volna, elengedtuk volna a gyerekvallalast
-rettenetes terhessegem volt. ebbe beletartozik egy teves kombinalt teszt eredmeny miatti magzatvizmintavetel, emiatt 2 honapnyi idegeskedes, hogy vajon megmarad-e a magzat; mire kiderult, hogy minden rendben, es elkezdtem elvezni, addigra mar 5 honapos terhes voltam. 2 honappal kesobb beutott a kanikula es egeszen szulesig doglodtem, aztan a szules sem volt setagalopp, nem az elkepzeltek szerint alakult
-a terhessegi vizsgalatok, a szules utani felepules, mind fajdalmas volt, nem csinalnam ujra
-eloszor a gyerek 3 honapos, majd 4 honapos koraban kerultem 5 es 6 napokra korhazban. A kapott gyogyszerektol el is apadt a tejem. Raadasul kiderult, hogy ritka es gyogyithatatlan (de kezelheto) autoimmun betegsegem van, amivel ongyilkossag lenne meg egy gyereket vallalni.
-hallucinalok az alvashianytol, alig varom, amikor majd nem kell 2-3 orankent felebredni
-imadom a gyerekemet, de a szuloseggel jaro terheket nem birom. Alap dolgok, hogy eszben tartani mikor kell menni vedonohoz, mikor melyik vedooltas jon, ahhoz receptet kerni, kivaltani, a tapszert is elmenni megvasarolni, a gyerekruhakat meret szerint kivalogatni, pelenkat, kremet stb venni..nekem ez borzalmas, es tudom, ha nagyobb lesz, meg macerasabb lesznek majd az ovodai-iskolai dolgok, a bevasarlas, szuloi ertekezlet es a tobbi. Nem is nekem valo az egesz, nem vagyok kimondottan anyatipus.
-vazektomia. Ferjem nem akarja megcsinalni a harmadik nonek a harmadik gyereket, en meg soha tobbe nem szulok, igy ezt valasztottuk.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!