Ha nem lenne kötelező 3 éves kortól az óvoda, ha nem dolgoznál akkor is járatnád a gyereked 3 éves kortól?

Igen, csak délelőttre.
Ennyi idős gyereknek már szüksége van kortárs kapcsolatokra. (Meg egy rakás egyéb tapasztalatra, amivel otthon nem találkozik)
(Az óvoda egyébként nem viccből kötelező. A hátrány csökkentés az elsődleges célja. Képzeljük el mekkora jelentősége van annak, hogy egy analfabéta, vagy maximum 6 általánost végzett szülő gyerekével nem az a szülő van egész nap, aki egy összetett mondatot se képes összerakni, hanem egy (jó esetben) felsőfokú végzettséggel rendelkező pedagógus. És ugye nagyrészt ez a réteg nem dolgozik...)

Napi 4 orat jaratnam csak, de sajnos dolgozunk, igy delutanig bent van.
Amugy szerintem nagyon hasznos az ovi, a mienk szuper, sokat kezmuveskednek, enekelnek, mondokaznak,vannak tematikus hetek, rendesen foglalkoznak veluk, vannak mar baratai is, igy alapvetoen szeret jarni.
De latom a gyereken, hogy neki sok ennyit bent lenni, jobban erezne magat, ha korabban hazajohetne.
Csak sajnos ez nem lehetseges :(

A nagyobb nálunk eleve 4 évesen kezdett, majd 4,5 éves volt, amikor jött a covid, és megint nem ment, így gyakorlatilag 5 és 6 éves kora között járt. Vele bőven elég volt ennyi.
A kisebb szociálisabb, de szerintem ő se "sértődött" volna meg, ha nem 3 évesen kezd, de 4 évesen már bőven jól érezte magát. Most 5,5 és nem hoznám el délben, mert az oviban még alszik és pont azt zavarnám meg a haza rángatással. De az azért jó lenne, ha nem csak 4 után tudnék érte menni.
Egy ideális világban elhoznám ebéd után a nagyot a napköziből, megírná a házit és mehetnénk a kicsiért, majd játszhatnának.

Amikor a kicsivel voltam otthon, a nagy ahogy betöltötte a 3-at ment oviba.
Áprilisban lett 3 éves, áprilisban el is kezdte.
8ra mentünk, reggelire, majd ebéd után jött is haza.
A délelőtti foglalkozásokon sokat fejlődött. A gyerekeket imádta. Viszont így hogy délig volt, a tesóra sem lett féltékeny.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!