Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha nem lenne kötelező 3 éves...

Ha nem lenne kötelező 3 éves kortól az óvoda, ha nem dolgoznál akkor is járatnád a gyereked 3 éves kortól?

Figyelt kérdés
tegnap 21:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%
Tiltsuk is be az óvodát, ha már nincs is semmi értelme. 🤷🏼‍♀️
tegnap 22:45
 12/20 anonim ***** válasza:
59%

Igen, csak délelőttre.

Ennyi idős gyereknek már szüksége van kortárs kapcsolatokra. (Meg egy rakás egyéb tapasztalatra, amivel otthon nem találkozik)

(Az óvoda egyébként nem viccből kötelező. A hátrány csökkentés az elsődleges célja. Képzeljük el mekkora jelentősége van annak, hogy egy analfabéta, vagy maximum 6 általánost végzett szülő gyerekével nem az a szülő van egész nap, aki egy összetett mondatot se képes összerakni, hanem egy (jó esetben) felsőfokú végzettséggel rendelkező pedagógus. És ugye nagyrészt ez a réteg nem dolgozik...)

tegnap 22:56
 13/20 anonim ***** válasza:
72%
Nincs olyan válasz, ami optimális lenne. Mivel egyedül nevelem, ami miatt beadnám, hogy el tudjak néha menni olyan helyekre, ahova vele nem lehet. Pl.a volt hobbi munkám, sport, tanfolyam, orvos stb. De emiatt értelemszerűen nem adnám be minden napra. Emellett mindketten bagoly típusok vagyunk, szóval biztos nem szívatnám magunkat azzal, hogy keljünk korán, ha amúgy nem kell. Ami őt illeti, még baba, de most az látszik, hogy szociálisan érdeklődő típus, biztos, hogy szüksége lenne gyerektársaságra akik közt vannak fix emberek. Mert ok., hogy már most járunk mindenhova, de még nem zavarja, hogy egyik jön, másik megy, baba-baba, de később biztos szüksége lesz kis barátokra. Szóval nekünk szerintem az lenne ideális, ha lehetne heti 1, max.2 alkalommal járni és akkor is inkább délután🤣
tegnap 23:26
 14/20 anonim ***** válasza:
83%

Napi 4 orat jaratnam csak, de sajnos dolgozunk, igy delutanig bent van.

Amugy szerintem nagyon hasznos az ovi, a mienk szuper, sokat kezmuveskednek, enekelnek, mondokaznak,vannak tematikus hetek, rendesen foglalkoznak veluk, vannak mar baratai is, igy alapvetoen szeret jarni.

De latom a gyereken, hogy neki sok ennyit bent lenni, jobban erezne magat, ha korabban hazajohetne.

Csak sajnos ez nem lehetseges :(

tegnap 23:33
 15/20 anonim ***** válasza:
52%
én jåratam egėsz napra a gyerekeimet ovodába ,semmi balyuk nem lett.
ma 05:30
 16/20 anonim ***** válasza:

A nagyobb nálunk eleve 4 évesen kezdett, majd 4,5 éves volt, amikor jött a covid, és megint nem ment, így gyakorlatilag 5 és 6 éves kora között járt. Vele bőven elég volt ennyi.

A kisebb szociálisabb, de szerintem ő se "sértődött" volna meg, ha nem 3 évesen kezd, de 4 évesen már bőven jól érezte magát. Most 5,5 és nem hoznám el délben, mert az oviban még alszik és pont azt zavarnám meg a haza rángatással. De az azért jó lenne, ha nem csak 4 után tudnék érte menni.

Egy ideális világban elhoznám ebéd után a nagyot a napköziből, megírná a házit és mehetnénk a kicsiért, majd játszhatnának.

ma 05:50
 17/20 anonim ***** válasza:
Aki azt írta tiltsuk be az ovit, ezt senki nem mondta. Nyilván nagyon hasznos, ahol a szülök kénytelenek dolgozni, nincs nagyszülő stb, és pl ahogy itt is írták az olyan családoknál ahol segíti a visszamaradás elkerülését. Viszont én azt törölném el, hogy kötelező legyen mindenkinek! Nyilván a védőnő nagyon jól ki tudná ezt is szűrni kit kötelez rá és ki az akit otthon is remekül meg tudnak tanítani a szülei mindenre. Egyébként nálunk a szocializációval amúgy se lenne probléma, mivel jelenleg babybumm van az ismerősi körben, tele lesz vele nagyjából egykorú pajtással
ma 07:04
 18/20 anonim ***** válasza:

Amikor a kicsivel voltam otthon, a nagy ahogy betöltötte a 3-at ment oviba.

Áprilisban lett 3 éves, áprilisban el is kezdte.

8ra mentünk, reggelire, majd ebéd után jött is haza.

A délelőtti foglalkozásokon sokat fejlődött. A gyerekeket imádta. Viszont így hogy délig volt, a tesóra sem lett féltékeny.

ma 07:37
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Járatnám. Egyrészt szerintem nem igaz, hogy nem tanul. Egész nap foglalkozásaik vannak. Másrészt nekem is kell szabadidő. (Tudom biztos nagyon önző vagyok.)
ma 07:40
 20/20 anonim ***** válasza:
Igen, de délelőttre. Ja dolgoznék akkor egész napra.
ma 07:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!