Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tisztában vagytok a gyereketek...

Tisztában vagytok a gyereketek vércsoportjával?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdés miatt gondolkodtam el ezen.

Nekem megvan a kiskönyvem, születésemtől. Ott benne van, hogy 0+ vagyok.

Terhességeim alatt ugye mind a 2x nézték.

Viszont, hogy a gyerekeinknek milyen a vércsoportja, fogalmam sincs.

Ezt már nem írják be a kiskönyvbe, mint anno nekem.

Kellett volna nézetnem nekik?

3 és 6 évesek.

ma 07:37
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

A vércsoportját nem tudom, csak azt, hogy rh+.

Én A- vagyok, emiatt nézték az övét, de csak annyit mondtak, hogy a gyerek pozitív, így kapok antiD injekciót. A zárójelentésen se volt rajta.

ma 10:01
 22/29 anonim ***** válasza:
88%
Nem tudom, mert egyiküket se vizsgálták. Férjemmel mindketten Arh+ vagyunk (véradók vagyunk, ezért tudjuk), így elég nagy eséllyel ezt örökölték, de 2 azonos vércsoportú embernek lehet eltérő vércsoportú gyereke is, de talán csak 0-ás vagy valami ilyesmi.
ma 10:14
 23/29 anonim ***** válasza:
90%

Amikor terhes lettem akkor az alap vizsgálatok között volt, hogy meg kell nézni a vércsoportom. Addig nem tudtam, anyukám sem emlékezett rá, semmilyen egészségügyi dokumentumomban nem szerepelt. Mivel 0- lett a vércsoportom ezért szülés után meg kellett nézni, hogy a kisfiam milyen vércsoportú lett, mert attól fügött, hogy kell e kapnom antid injekciót. Szülés után bejött az orvosom a szobámba egy injekcióval és mondta, hogy ez az antid, mivel a kisfiam A+ ezért kapnom kell. Így tudtam meg, hogy mi a vércsoportja, otthon láttam, hogy a zárójelentésen is rajta van.

Tudtommal ha anyuka pozitív vércsoportú, akkor nem nézik rutinszerűen a baba vércsoportját, mivel nem indokolt. Felénk legalábbis így van. Én ezt egyébként felelőtlenségnek tartom, igenis nézzék meg minden baba vércsoportját a születésük után és írják be az adatai közé, ugyanúgy, mint a születési dátumukat, súlyukat, stb. Nem elhanyagolható dolog szerintem.

ma 12:16
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Sose nézték meg sehol, de mivel a férjemmel A+ vagyunk mindketten, úgy tudom, a gyerekek is A+ vagy 0+ lehetnek csak.
ma 12:20
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Tudom a vércsoportját, de egyébként csodálkoztam én is hogy már nem írják be a kiskönyvbe mint anno nekünk.
ma 12:38
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Magunkèt tudom

Véradók vagyunk

0+

Így 99%-volt, hogy a gyerekeink is 0+ lesznek, hiszen az öröklése így van.

De a záróba nàlunk benne volt.

ma 13:32
 27/29 anonim ***** válasza:

Én a sajátomat csak az első véradásom óta tudom, a férjem is az övét. Mivel én B- vagyok, ezért nézték a gyerekek vércsoportját a kórházban. (A férjem B+, de azt mondták, ha anyuka negatív, akkor a kutyát nem érdekli a férj vércsoportja.)

A nagylányom B- szintén, a kicsi B+, vele kaptam antiD-t.

ma 13:53
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Én sem tudom egyik gyerekét sem, 4 és 6 évesek. Születésnél nem nézik, legalábbis nem mondják, nem tüntetik fel sehova. A sajátomat is csak úgy tudtam meg (40 éves vagyok) felnőtt fejjel, hogy elmentem külön emiatt a véradóba, párom meg azért, mert régen rendszeres véradó volt.
ma 13:56
 29/29 anonim ***** válasza:

20-as vagyok. Le lehet pontozni szerencsétlenek.

Mivel én Rh- vagyok, a férjem meg +, mindegyik gyermekemnél nézték a vércsoportot születésük utàn. A zàrójelentésükben benne van.

ma 18:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!