Lejár lassan a gyesem. Hogyan tovább? A munkahely köteles kiadni a szabadságot ami a gyed és gyes után jár, vagy nem.
Figyelt kérdés
2010. nov. 9. 08:48
1/8 anonim válasza:
Ha megszűnt a munkahelyed akkor köteles kifizetni a szabadságokat.De csak hogy tudd a t-gyásra és a gyed első évére jár csak szabadság a gyesre nem.Ha viszont megvan a munkahelyed akkor a gyes lejárta után van lehetőséged kivenni a szabadságokat.Mindenképpen beszéld meg a munkahelyeden.
2/8 anonim válasza:
A munkahely köteles visszavenni.
Te köteles vagy kivenni, ő pedig kiadni neked az eddig felgyülemlett szabadságokat. Ebben nincs kibúvó, a törvény kötelez mindkettőtöket. Úgyhogy kb. 1,5 évnyi szabadság kivételével kezdesz. Utána szépen munkába állsz.
Nem kérdezted, de általában ezek is kérdések szoktak lenni ilyenkor: ha visszamentél, utána 1 hónap elteltével mondhat fel, ha akar. A szabadságodat pénzben nem fizetheti ki, mert azt csak akor lehet, ha megszűnik a szerződésed, neked meg nem szünhet meg a szerződésed, mivel védett vagy a gyes után még min. 1 hónapig.
4/8 A kérdező kommentje:
Holnap megyek a munkahelyre mert dec. 12-vel jár le a gyesem.Örülök,hogy ki kell adniuk a szabit.Hát remélem nem fognak kirúgni 1 hónap után.Köszönöm a válaszokat.
2010. nov. 9. 09:09
5/8 anonim válasza:
Légyszi írd meg mit mondtak a munkahelyeden mert engem is érdekel.Ha jól értelmeztem akkor a 3 év eltelte után amit otthon töltöttél rögtön kiveheted a szabadságodat és ezzel is meghosszabodik az otthoni időd?Ilyenkor viszont már a rendes fizut adják,ugye?Hamarosan nekem is lejár a gyes.Köszi a válaszokat.
6/8 anonim válasza:
Az utolsó kérdezőnek: igen, amikor visszamennél, akkor előbb kiveszed a szabikat és akkor már fizetést kapsz. Nekem pl. 48 nap szabim van, azaz 2 hónapig már fizetést fogok kapni, mikor még itthon leszek, beszoktatom a gyereket, stb....
7/8 A kérdező kommentje:
Szia szerencsére visszavettek a munkahelyre,és ki kell vennem a felgyűlt szabikat.Jövőhéten megyek megtudni menyi szabi jár pontosan.Akkor többet tudok mondani.
2010. nov. 16. 15:29
8/8 anonim válasza:
Nagyon köszönöm a hasznos válaszokat!Sok sikert ismét a munkában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!