Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Több mint 24 órája lázas?...

Több mint 24 órája lázas? Mikor érdemes ügyeletre menni?

Figyelt kérdés

Tegnap reggel lázasan ébredt. Elmentünk az orvoshoz, azt mondta picit piros a torka, amúgy nem lát semmit. Csillapítsuk a lázát, pihenjen. Azóta 4 óránként lázcsillapítót kap (éjszaka is), ami leviszi neki 38-ra, az alá tegnap reggel óta nem ment. Amikor felmegy neki, 39-39,5 között van. Nagyon levert, bágyadt, pár szem kekszet evett tegnap óta és kevés vizet. Folyamatosan itatom, de csak kis kortyok csúsznak le neki.

Meddig normális ez az állapot? Érdemes lenne ügyeletre menni? Vagy ott se tudnak mit csinálni?

tegnap 15:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
85%

Mennyit pisilt az elmúlt 24 órában? Ha 12 órája nem pisilt vagy kevesebb mint 2 dl-t akkor konzultálnék telefonon az ügyelettel.

Amúgy van egy Lázbarát nevű app, abba be tudod írni a tüneteket és végigvezet azon, hogy ki van-e száradva, kell-e ügyeletre menni. Nem emlékszem már kik készítették de komoly cucc, a tudásbázist is érdemes átnyálazni.

tegnap 18:28
 12/19 anonim ***** válasza:

És a fiam be is lazasodott, épphogy leírtam a válaszomat.

Hétfőn viszem orvoshoz, addig csillapitom a lázat neki..

Most van neki 38,9 kapott nurofent, ha szükséges éjjel is adok neki, ha nem, akkor reggel ha lázas lesz.

tegnap 20:02
 13/19 anonim ***** válasza:
78%
Nagyon kevés a folyadék, szörpöt, vagy higított gyümölcslevet, teát próbalj meg neki adni. Vagy ha el tudsz menni érte, akkor ORS folyadék. Nurofenes fecskendővel próbáld belenyomni ha nem akar magától inni. Folyadékpótlás nélkül a láz sem megy le!
tegnap 20:25
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem akar inni akkor szerintem nem jó ötlet az ors, azt még kevésbé kéri majd. Gyümölcslé (esetleg vizezve), tea, szörp, üdítő, ilyenkor nem ragaszkodnék a szabályokhoz. Nagy mennyiségű kólát, koffeines teát kerüld. Esetleg leves leve, a sósat talán inná?

Szívószállal is kínáld, de én még a cumisüveget is elővettem, abból jobban ivott.

tegnap 20:45
 15/19 anonim ***** válasza:
46%

Ha tegnap óta 2 decit ivott,akkor az a gyerek már kezd kiszáradni.

Én nem szórakoznék otthon,vinném az ügyeletre.

Egy másik válaszoló kérdezte, miért vinnéd ismét orvoshoz.

Talán azért,hogy ne egyik pillanatról a másikra forduljon sokkal-sokkal rosszabbra az állapota.

Tudod, egy 2-3 éves lázas gyerek nagyon hamar kiszárad. Pár óra,folyadékveszteségtől függően.

És a lázas test nagyon sokat párologtat!

tegnap 21:43
 16/19 anonim ***** válasza:
55%

Ha nem viszed orvoshoz, legalább hűtőfürdőt készíts neki! Nálunk a kórház mindig ezt javasolja.

Elkészítése:

Lázzal megegyező hőmérsékletű víz. A gyerek nyakig (!) benne kell,hogy legyen folyamatosan. Ülve vagy fekve. A lábaihoz kell öntögetni a hideg vizet. Legalább, minimum 20 percig kell benne üljön/feküdjön.

Nálunk ez a kórházi protokoll. A sürgősségi ezt javasolja. Párszor szükséges volt nálunk is 40.5 feletti lázkor.

tegnap 21:46
 17/19 anonim ***** válasza:
57%
ėn azonal elvinėm az ügyeletre most már .
ma 06:20
 18/19 anonim ***** válasza:
Minek hűtőfürdő? A magas lázat leviszi a gyógyszer 38-ra. 38 fokos meg vígan lehet, semmi baja se lesz. Én eleve csak 38.5-39 fok fölött adok lázcsillapítót. A láz nem veszélyes, nem kell mindenáron levinni.
ma 07:52
 19/19 anonim ***** válasza:

18!

Minek??!

Mert annyira beteg,hogy nem is iszik. Értelmezd már a kérdést....

ma 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!