Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 9 hetes kismama vagyok, 2....

9 hetes kismama vagyok, 2. napja lázas, eddig nem engedtem 38 ° fölé a védőnő javaslatára. A nátha miatti köhögéstől már kicsit néha fájdogál a hasam. A láz miatt érdemes lenne ügyeletre menni? Kérlek nyugtassatok meg.

Figyelt kérdés
tegnap 17:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%

Nem. Mégis minek? Szerinted mit csinálnának veled?...

Lázcsillapító, ennyi. A kórházban se tudnakm ennél többet.

tegnap 17:05
 2/14 anonim ***** válasza:
80%
🙄 persze , ugyelet 🙄
tegnap 17:08
 3/14 anonim ***** válasza:
54%

38.5 felett érdemes ügyeletre menni, ha tartósan felette van. Addig otthon elég csillapítani.

A köhögéstől a babának nem lesz baja. Sok folyadék, sinupret drazsé, hársfatea, méz, izlandi zúzmó, lándzsás útifű alkoholmentes. Ezek mehetnek.

Én 38.2 körülig vártam és utána vettem be panadolt. A szervezetnek jó ha dolgozik pláne, hogy ilyenkor semmi gyógyszert nem kaphatunk. Külföldön 38.5ig nem javasolják a csillapítást terhesen. Nyilván nálunk másképp van, de ha ott is működik, amíg bírod kicsit hagyd dolgozni a tested. Nekem egy napig volt lázam 4 óránként visszajötz, utána azért vártam 2 órát vagy addig míg nem ment 38.2re aztán még egy panadol. Másnap már csak hőemelkedésem volt. A köhögés viszont borzalom volt...nem tudom milyen vírus kering, de sokan szenvednek töle. 24 hetesen élmény volt 3 napig nem aludni... mint valami zombie...

Kitartás és jobbulás!

tegnap 18:32
 4/14 anonim ***** válasza:
41%
Utolsó: és szerinted mit csinálnak vele az ügyeleten? Terhesen se kell bemenni csak azért, mert valaki lázas.
tegnap 18:35
 5/14 anonim ***** válasza:
60%

Ez a protokoll.... nyilván más kombóba adnak felügyelet mellett gyógyszert. 40fokos láznál a baba veszélyben van. Otthon is lehet várni és reménykedni, de a kórházban talán tudnak lázat csillapítani. Én se rohangálok mindennel dokihoz...sőt. a 7 éves fiam se járt még kórhába, mert nem szaladunk minden szarral oda. Pedig nem egyszer volt kiszáradás közelben, meg esett nagyot. De terhesen egy anyuka se lenne higgadt tartós magas lázzal. Nyilván a kórházban van erre jobb megoldás mint odahaza

terheseknek.

Ez olyan, hogy antibiotikumot is adnak, ha muszáj, pedig ellenjavalt. Ezt meg ugye otthon magától senki nem döntheti el.

tegnap 18:40
 6/14 anonim ***** válasza:
55%

Protokoll? Hol? Max nálad, már bocs. Az ügyeleten pont azt tudják csinálni, mint otthon. Lázcsillapítót adni, ennyi.

Nehogy már 38,5 fokos lázzal valaki az ügyeletre ronahgáljon, az eszem megáll.

tegnap 18:46
 7/14 anonim ***** válasza:

5 os, protokoll 🤣

20 eve vagyok diplomaskent az eu. ben , semmi -, meg ehhez hasonlo sem - protokoll nem letezik.

tegnap 19:08
 8/14 anonim ***** válasza:
Kötelesek ellátni és nem hazazavarni egy kismamát aki TARTÓSAN MAGAS LÁZAS 39 foktól nem fogják elzavarni. Csak van aki pánikol már 38 foknál. Védőnőt meg lehet kérdezni mikortól kell kórházba menni. 39 fok alatt biutosan felesleges.
tegnap 19:38
 9/14 anonim ***** válasza:

Miért, ha az orvos adja a szájába a lázcsillapítót, akkor talán jobban hat?

Ne legyünk már agyhalottak. Paracetamol 4 óránként, ahogy a tájékoztató írja...

tegnap 19:42
 10/14 anonim ***** válasza:
Magas láznál a koraszülés miatt fontos a felügyelet. Nyilván nem sima lázra értendő....
tegnap 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!