Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 16,5 hónapos kisfiúnál észre...

16,5 hónapos kisfiúnál észre vettem furcsaságokat. Néha lábujjhegyen jár. Néha legyez a kezével. Mutogat, viszont tenyérrel, nem ujjal. Tudom közhelyes, de jobb, ha tudok róla ha “baj” van. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Anyukák/Apukák/Nagyszülők/bárki aki értelmeset tud hozzá szólni, azokhoz szól a kérdésem.

Lehet ez autizmus? Nem beképzelni akarom! Nem tipikus kérdés feltevő vagyok, aki biztos egy idióta anyuka, aki mindenben is autizmust lát! Nem! De úgy gondolom, ha bármi “gond” lenne akkor minél előbb szeretném fejleszteni. És azért írom idézőjelbe, hogy baj, meg gond, mert nem gondolom, hogy ettől megváltozna bármi is. Az én fiam, és szeretem!

Azt is tudom, hogy neurológushoz kellene vinnem, de szeretnék tájékozódni először érintettektől. Meg hát még nagyon kicsi is.

Amúgy rövid leírás róla. Értelmes! Tapsol, integet, “beszél” (mama, baba, dádá, pápá, gágá <—és még pár állat hang). De igen, tudom ez jó. De a lábujjhegyezés, és repkedés kicsit aggaszt. Köszönöm, ha válaszolsz, azt meg pláne, ha építő jelleggel.

febr. 17. 13:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%
Biztos autista. Akaszd fel magad bánatodban
febr. 18. 06:05
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Jaj már. Nem azt írta hogy katasztrófa ha autista, hanem hogy ha esetleg az, akkor a mihamarabbi fejlesztés miatt derüljön ki.

Nyilván nincs összehasonlítási alapja, mert első gyerek, ezért kérdez. Ha itt rugózna tovább hogy de jaj biztos baja van, akkor lenne mire fel kötözködni, de így? Le lehet szállni a kérdezőről.

febr. 18. 12:19
 13/14 anonim ***** válasza:

8as a beszűkült érdeklődés az még nálunk megvan de már kezd az is hígulni szerencsére .

Nekünk is 5 éves,szerencsére már behozta a beszéd lemaradását is kb 1 éve.

febr. 18. 14:11
 14/14 anonim ***** válasza:
3as voltam
febr. 18. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!