Nem gondoljátok, hogy a katolikus prédikációk egyre közhelyesebbek?
Nem mond semmi újat, legalábbis nekem ez az ünnepi szentmise
Ha más felekezetnél ugyanezt tapasztaljátok akkor is írjátok le
Ez paptol fugg, de karacsonykor mindig ugyanaz az evangeliumi resz van kituzve a Bibliabol (nalunk legalabbis, anglikan vagyok), es azert 2000 eve, minden egyes katolikus templomban a vilagon, nehez eredetit kitalalni. Masreszt a papok tudjak, hogy ilyenkor rengeteg olyan ember jon el, aki egyebkent nem, tehat ez az egy alkalom van, hogy a kereszteny uzenetet meghallja. Tehat ha te minden evben, minden vasarnap elmesz, akkor valoszinuleg nem fogsz ujdonsagot hallani.
Plane ha a pap a nyomas hatasara valami biztonsagos mondanivalot valaszt.
En egyebkent pont azokat a predikaciokat nem szeretem, ahol latszik, hogy a pap "ma most aztan JOL odateszem magam" jelszoval kitalalt valamit nagyon jot, beleszeretett a szovegbe es most jol kipredikalja magat. Nem szeretem, ha 10 percnel tovabb beszelnek. De ez en vagyok, mindenki mas. Nehez is ennyi embernek megfelelni.
Nyilván egyénfüggő, hogy ki milyen jól prédikál, vagy hogy neked az mennyire tetszik. Hallottam én "sztárpapot" is prédikálni, akiért sokan rajongtak. Hát, nem fogott meg...
Rengeteg lelki olvasmány van, nyugodtan keress magadnak, ha úgy érzed, neked már nem lehet újat mondani... 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!