Megérkezett a kistesó. Hogyan kezelitek, meddig tarthat?
2,5 éves kisfiam nagyon szófogadatlan amióta hazahoztuk a kistesót. Számítottam ilyesmire, de most nem tudok mit kezdeni vele. A kistesóval elvan, puszilgatja, stb., de velem és apával kiabál, sikítozik, nem akar enni, aludni, mindenre "nem" a válasza... Eléggé kiborít a dolog, sajnálom is őt, és fogalmam sincs, hogyan kezeljem a helyzetet, hogy túl legyünk ezen a korszakon.
Nálatok hogyan zajlott, mitől, mikor múlt el ez a "dac-korszak"??? Valami jó tanács?
Próbálj minél több időt a nagyobbal tölteni kettesben vagy hármasban apával. Érezze hogy ő is olyan fontos mint a kicsi. Kérd hogy segítsen mert egyedül nem bírod. Segíthet kiválasztani a pici ruháját, vagy éppen fürdetni stb.
Ha teheted legyen olyan dolog amit csak kizárólag ketten csináltok. Pl.: elsétáltok a boltba kettesben a picire vigyázzon apa. Lényeg hogy érezze ő is ugyanúgy kell nektek mint a pici.
Szia! Nálunk is 2 és fél éves volt a lányunk,amikor megérkezett a kis öcsi. A picivel elvolt,szeretgette,puszilgatta,segített a fürcsinél,és persze be is vontuk mindenbe,ne érezze magát mellőzve.De kb 2 hétig ugyan azt csinálta mint amit Te leírtál. Soha nem volt egy nagy hisztis,de az a 2 hét....!!! Azt hittem meghibbanok,főleg mikor már egyedül maradtam velük. Nem tudtam mit tenni,kivártam míg átesik ezen. 2 hét volt. Utána vissza kaptuk a mi kedves szófogadó lányunkat! :)
Kitartást és sok türelmet kívánok!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!