2 éves gyerek nem beszél, mi segíthetne?
Meg nincs két éves a gyereked, nyugodj meg, elég az amit mond.
Lányom 3 elmúlt mikor végre elkezdett beszélni.
Szia! Mi is hasonloan vagyunk, szinten aprilisban lesz 2 a fiam.
Gyerekorvos mar nekunk emlitette, ha nem lesz meg az 50 szo 2 eves korig, akkor korai fejlesztobe jelentkezzunk be.
5 szot mond most, ugyhogy nem latok erre sok eselyt.
Artani biztos nem art, tsmt tornat fog kapni asszem meg egy logopedus megnezi talan, egyelore ennyit tudok.
Kell nem kell, nem tudom, lehet felesleges, de nyilvan az ember izgul, igy azert en elviszem.
"Néha 1-2 szó véletlen elhagyja a száját (pl. kimegyünk, gyere)"
Szóval beszél.
Tudod mit jelent, hogy nem beszél? Azt, hogy NEM beszél. Egy szót sem. Annyit se,hogy vau. Semmit. Csak gagyog. Babanyelven halandzsázik. És nincs 1 szava SEM.
Az én lányom ilyen volt 3 éves koráig.
Bírom az ilyen kérdéseket..."nem beszél", utána meg sorolják az anyukák a gyerek szavait (Nem csak te! Rengeteg ilyen szülő van itt a gyk-n!)
Szerintem a többségük sosem látott nem beszélő gyereket. Sose.
A kevés szó nem egyenlő azzal, hogy a gyerek nem beszél!
Minden gyerek másképp fejlődik. Nem lehet őket összehasonlítani. Az én lányomnak is nehezen indult a beszéd, pedig másfél éves kora óta mindennap olvasok neki. Amikor elkezdte az ovit, felmérték a beszédjét. Az oviban a szakszolgálat logopédusa heti 2 beszédinditó órát tartott neki kiscsoport alatt. Most középsőben heti 1 óra szókincs bővítés van. Sokat fejlődött már kiscsoportban is. A logopédus elmondta, hogy hiába van egy gyerekkönyve 2+ 3 + írva, nem biztos, hogy valóban a annak a korosztálynak való a mesekönyv. Vannak gyerek könyvesboltok. Na ott 100% hogy a korosztályos besorolás jó. A Pagony.hu ról a Boribon, Kippkopp, Pipp és Poli könyveket elkezdtük venni. Ég és föld egy Szabó Zsolt által írott mesés könyvhöz képest.
Az én is tudok beszélni című logopédiai könyvet használta kiscsoport alatt a logopédussal, és itthon velem is. Idén a Bevezetés a beszéd birodalmában könyvünk van. Nagyon jó, szemléltető könyvek.
Rengeteget fejlődött a logopédiai órák segítségével. Nem mindegy, hogy milyen mesekönyvből olvasunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!