Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Áprilisban kell visszamenjek...

Áprilisban kell visszamenjek dolgozni. Beiratnátok a kisfiatokat a bölcsibe ha a helyemben lennétek?

Figyelt kérdés
Home Officeban dolgozom, a férjem egy hetet napi 12 órát dolgozik, a masodik héten mindig szabad. Pár hónap múlva tölti a kisfiam a 2. évet. Programozó vagyok, vannak (eddig voltak) betervezett meetingjeim, a kollégák munkaidőben keresnek, nem oldhatom meg, hogy este dolgozzak

ma 14:48
 1/8 anonim ***** válasza:
65%
Hát ha muszáj visszamenni dolgozni, mert tényleg semmi más lehetőség nincs, én csak akkor íratnám be. Nyilván ha home officeban vagy, is kötött a munkaidőd, ott kell lenni, nem a gyerekkel...ezt te érzed, mennyire fontos, én ha nem az ehenhalas múlik rajta, nem adom majd be
ma 14:51
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Mármint, en is itthon dolgozom, nem tudnám megoldani gyerekek mellett, ha fix munkaidős munkád van, mi mast tehetnél?
ma 15:03
 3/8 anonim ***** válasza:
83%
Én beiratnám, de az áprilisi kezdéshez nem vagy már nagyon későn? Ahhoz már be kellett volna, nem?🤔
ma 15:14
 4/8 anonim ***** válasza:
70%

persze hogy be íratnåm .

én be is íratam mindegyik gyerekemet bölcsödėbe én meg vissza mentem dolgozni.

ma 15:16
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogsz tudni gyerek mellett dolgozni, esetleg akkor, ha tv ele ulteted es nezi.

De most ez elet napi 8 oraban? A bolcsi ezerszer jobb megoldas. Lenne, ha beirattad volna tavaly, allamiba lehet fel se veszik, csak szeptembertol.

En ugyan nem dolgozom otthonrol, a ferjem igen. Ha beteg a gyerek meg akkor is elmegy tappenzre o is, mert probalta, de neki se ment a munka mellette. Persze nyilvan ha valakinek rugalmasabb a munkahelye, megoldhato.

Egyebkent maganban lehet megoldhato az, hogy csak havi 2 hetet viszed, de az mar intezmenytol fugg, hogy ilyenkor kell-e teljes honapot fizetni vagy sem. Illetve a gyereknek meg az allandosag is kerdeses, lehet nem baratkozik meg azzal soha, hogy egyik heten megy, masik heten nem es nem fog beszokni.

ma 15:32
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A kisebb lányom 1 éves korában mentem vissza dolgozni, csak 4 órában, amíg 2 éves korában el nem kezdte a bölcsit, de még így is bőven megbántam. Szerencsém van, mert amikor beteg, a home office miatt nem _kell_ táppénzre mennem, ugyanúgy számíthatnak rám elméletben, de gyakorlatban egy 2 éves gyerek mellett iszonyat nagy kihívás dolgozni. 1 évesen még hagyján, amúgy, akkor még sokkal jobban elvolt néhány játékkal, viszont most már folyamatosan igényli a közös játékot, a foglalkozást, és az én gyerekem amúgy még a mesenézés sem köti le tartósan, szóval az sem megoldás, hogy egész időre a tévé elé leültetem, mert akkor csak annyival hangosabb, hogy túlkiabálja a mesét, amikor nekem magyaráz és hív magával játszani. Nem azt mondom, vannak jó pillanatok, amikor elvan magának, napi ~10 perc, de igazából most már annak örülnék, ha egyszerre lennének betegek, mert amúgy egymással meg teljesen jól elvannak. De hát jellemzően váltják egymást, szóval hm. A 4 éves mellől megint más dolgozni, ő már értelmesebb, őt már le lehet kötni jobban olyan programokkal, amik mellett dolgozhatok, de a 2 évest még nagyon nem.

Szóval, long story short, én nem gondolkodnék ezen. Beíratnám, ha van rá mód, mert neki sem jó, ha azt látja, hogy te otthon vagy vele, de mégsem vagy jelen.

ma 17:26
 7/8 babyboom567 ***** válasza:
69%

Természetesen beíratnám.A kötött home office még óvodás gyerek mellett is urban legend.(lehet lepontozni)

A kérdés az,hogy nem vagy e elkésve(nálunk biztosan igen),hisz a bölcsibe is nevelési év van, illetve várólista.

(7 hónaposan került a gyerekem várólistára 6 bölcsődében,15 hónaposan volt a felvételi, ahol 3 bölcsődét kellett megjelölni azok közül ahol várólistán voltunk,és 21 hónaposan szeptember közepén tudott kezdeni,úgy hogy mindkettőnktől kellett munkáltatói).De ez egy megyeszékhely rengeteg gyerekkel.

ma 18:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Persze, hogy beíratnám, hiszen dolgozni fogsz. Azt gondoljátok meg, hogy ha apja a nemdolgozós hetein vállalja, akkor tudsz-e úgy dolgozni, hogy otthon vannak mindketten. Vagy legalább délben hazahozhatja-e. Ha nem működik, akkor marad ott is a bölcsi.
ma 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!