Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A legtöbb anyuka azért várja,...

A legtöbb anyuka azért várja, hogy bölcsibe menjen a gyereke, mert szeretne minél előbb visszamenni dolgozni, hogy ő is keressen pénzt, vagy azért, mert már idegesíti őt a gyereke, és nem szeret vele lenni (kvázi elege van az otthonlétből)?

Figyelt kérdés
Nemrégiben írta egy anyuka itt Gyakorin, hogy nagyon szereti a gyerekét, de alig várja, hogy végre elkezdje a bölcsit, mert már nem kap levegőt otthon.
szept. 22. 18:33
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem a legtöbb anyuka nem várja egyáltalán, hogy bölcsibe menjen a gyereke... Csak muszáj, mert a GYES nem elég semmire.
szept. 22. 18:35
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Én olyan vkit ismerek, aki azért akar visszamenni dolgozni, mert nem bír otthon lenni, társaságra vágyik. Nem állnak rosszul anyagilag, ha csak apuka dolgoznak is vígan el lennének. A gyerek nyáron lett egy éves, most ősszel kezdi a bölcsit.
szept. 22. 18:39
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

Nekem már minden bajom volt otthon, de nem küldtem bölcsibe, mert úgy gondoltam még túl pici, anya mellett a "helye".

Az óvoda már megváltás volt.

Ismerősi körömben 2 bölcsis van, mindkettő azért mert muszáj.

szept. 22. 18:44
 4/26 anonim ***** válasza:
77%

Szeretem a gyerekeim, de a 24 órás nonstop készenlét kikészít. Kellett az a pár óra munka vagy csendes otthonlét, ameddig bölcsiben voltak, vagy már oviban vannak. Utána teljesen kisimult idegekkel, nyugodtan tudtam, tudok velük újból foglalkozni, játszani, figyelni, válaszolni a millió kérdésükre, a sírásaikra. Nekem mindkét gyerekem beszélt 1 éves kora óta, tudod milyen nehéz volt már, hogy szünet nélkül mondták és mondták, kérdeztek és kérdeztek?

Másik okom pedig az volt, hogy nekem olyan munkám van, amit nem lehet 3 évre félretenni és ugyanott folytatni ahol abbahagytam, kb a nulláról kellett volna kezdenem, így is hatalmas visszaesés volt.

szept. 22. 18:46
 5/26 anonim ***** válasza:
84%
Én imádom a gyerekeimet, de vártam a bölcsit. Sokkal hasznosabbnak érrztem magam, hogy újra dolgozhattam. Meg anyagilag egyébként se tehettem meg, hogy csak gyest kapjak, így nyilván muszáj is volt.
szept. 22. 18:52
 6/26 anonim ***** válasza:
82%

Kinek mi az indoka, tokmindegy, o dolga. A bolcsi nem egy rossz dolog szerintem alapvetoen.

De ez az egesz se fekete-feher. Egyik este epp azon “sirtam”, hogy olyan picinek latom meg a kisfiam, de 2 evesen bolcsibe kell mennie, mert a gyes az keves lesz nekunk.

Masnap meg mar azt kivantam, hogy barcsak dolgozhatnek mar, sok ez nekem itthon (most lesz 1,5 eves)🤣

🤷‍♀️

szept. 22. 18:58
 7/26 anonim ***** válasza:
95%

Én nem várom, pedig 1 hét múlva kezd.

Kell a fizetésem. Mondjuk az agyamnak is kell már a munka.

De azt is megértem, akinek kell a felnőtt társaság.

szept. 22. 18:59
 8/26 anonim ***** válasza:
93%
Én ugyan nem adtam bölcsibe, mert családon belül megoldottuk a 4 órás munkámat. De igen, nagyon jól esett visszamenni dolgozni, mert szeretem a munkám és sok volt nekem a heti 5 nap játszótéren rohadás. Így hogy dolgozhattam a kedvem is sokkal jobb lett, a gyerek is profitált így belőle.
szept. 22. 19:20
 9/26 anonim ***** válasza:
87%
Ha lett volna hova visszamenni, valószínű, hogy bölcsis lett volna.
szept. 22. 19:22
 10/26 anonim ***** válasza:
91%

Azért is várom, igen. De én részmunkaidőben leszek. Mást nem is tudnék vállalni, 0 nagyszülői segítségre számítunk, és 30 perces utazásra van a munkahelyem. A férjem 3 műszakban dolgozik. Anyagilag sem jönnénk ki GYES-ből.

Szerintem a kisfiam élvezni fogja a közösséget, annyira nyitott mindenki felé így 1,5 évesen is már.

Úgy érzem, én is jobb anyja tudok lenni majd. Jelenleg nagyon nincs lehetőségem kikapcsolódni, nincsen felnőtt társaság, leszámítva séták közben a környéken lakókkal a beszélgetést.

Egyébként én introvertált vagyok, szóval nem hittem volna, hogy ennyire tud hiányozni a felnőtt társaság.

szept. 22. 19:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!