A legtöbb anyuka azért várja, hogy bölcsibe menjen a gyereke, mert szeretne minél előbb visszamenni dolgozni, hogy ő is keressen pénzt, vagy azért, mert már idegesíti őt a gyereke, és nem szeret vele lenni (kvázi elege van az otthonlétből)?
Figyelt kérdés
Nemrégiben írta egy anyuka itt Gyakorin, hogy nagyon szereti a gyerekét, de alig várja, hogy végre elkezdje a bölcsit, mert már nem kap levegőt otthon.szept. 22. 18:33
21/26 anonim válasza:
Miért idegesítene valakit a saját gyereke? De ha mégis társaságra, munkára vágyik a gyereknevelés mellett mi ezzel a baj? Kevés országban divat ez, mint itthon, hogy 3 évig otthon vannak a gyerekkel még ovis nem lesz. Persze jó dolog lenne, ha ezt így kényelmesen megtehetnénk. Csak éppen a gyes semmire sem elég és az apuka sem feltétlen keres jól. És akkor tarts fent egy albérletet mellette vagy fizess hitel törlesztőt, ha nincs saját lakhatásod még. Ki van ez találva. A legtöbb ember szeretne egyről a kettőre jutni minél hamarabb. Nem otthon becsavarodni. Pláne ha nem teheti meg, hogy külön éljen és még otthon sem szeret lenni. Vagy pont azért mert külön él és otthon gubbaszt tök egyedül a gyerekkel.
22/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! 😊
szept. 23. 06:46
23/26 Misery válasza:
Nem értem, mi azzal a baj, hogy egy anyának adott esetben elege van az otthonlétből, vagy éppen szeretne visszamenni dolgozni, pénzt keresni, esetleg, de tényleg csak esetleg tényleg elege van már a gyerekéből és elfáradt, ki akar mozdulni, környezetváltozás kell neki? Ahogy a végtelen szeretet és rózsaszín habos-babos gyereknevelés, úgy a fáradtság és az "elegem van, de szeretem" érzelem is teljesen rendben van. Törődjön mindenki a saját dolgával.
24/26 anonim válasza:
Én azért adtam részben bölcsibe (mert amugy szkeptikus voltam hogy van ilyen de tényleg kellet a gyereknek a társaság) 2,5 éves volt igazából oviba is mehetett volna de ugye oda már 3 év alatt nem nagyon veszik be a gyerekeket. Imádta már az első nap se akart hazajönni csütörtökön mar haza is küldtek hogy menjek nyugodtan, hívnak ha kellek. Megtehetem hogy mindent ugy alakitok ahogy neki jó lesz szerencsére, ha nem akar bent aludni akkor ugy megyek csak vissza dolgozni hogy alvás előtt megyek érte. De neki ez kellet, ennyi ingert én nem tudtam neki biztosítani ilyenkor már a játszón sincsenek gyerekek mert mindenki bölcsibe oviba van.
25/26 anonim válasza:
Én szerettem a munkámat, hivatásom is egyben, így nagyon hiányzott. Szellemileg nem éreztem elégnek az anya szerepet. Szeretek anya lenni, szeretem a gyerekeimet, de mégjobban szeretem az egészet, amióta nem 0-24 vagyunk összezárva. Tudom értékelni az együtt töltött időt, feltölt a munkám és hogy mással is foglalkozom az ő ügyes-bajos dolgaikon kívül, nem csak kisgyerekesekkel találkozom, másban is megtalálom a helyem és az örömforrásom. Közben pedig a gyerekeken is azt látom, hogy sokkal kiegyensúlyozottabbak, amióta van gyerek társaságuk.
26/26 anonim válasza:
Szerintem nem kell végletesen gondolkodni, hogy
- ha szereti a gyerekét - akkor otthon marad vele
- ha nem szereti a gyerekét - akkor bölcsibe küldi
Vagy:
- ha nincs pénzük - bölcsibe küldi
- ha apuka fizetése elég - akkor otthon KELL maradnia a gyerekkel
Teljesen normális, hogy egy nő nem csak anyaszerepben akar lenni. Teljesen normális, hogy szeretne dolgozni, urambocsá szereti a munkáját. Ettől még nem fogja kevésbé szeretni a gyerekét. Régebben is visszamentek gyerek mellől dolgozni a nők. Anyukám is visszament, én csak azért nem voltam bölcsis, mert a nagyszüleimmel együtt laktunk és addig ők tudtak vigyázni rám.
Egy kiegyensúlyozott ember "több lábon" áll: házastárs, anya/apa, munka, saját idő (hobbi). Ha csak egyik szerepben van, kiég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!