Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy kezelitek az anyagi...

Hogy kezelitek az anyagi problémakat, stresszt, hogy ne a gyerekeken vezessétek le?

Figyelt kérdés

Nem állunk fényesen. Most fog lejárni a gyedem, de a cég, ahol dolgoztam, megrogyott a covid alatt, jelezték, hogy visszavesznek, mert kötelező, de megtartani nem tudnak utana, mert nincs munka. Amúgy is csak szeptembertől tudtam volna visszamenni, mert a bölcsibe max. onnantól veszik fel a gyereket, év közben nem.

A férjem munkahelye is inog, nem all jól, leepítes, bezárás van a levegőben, nem tudjuk, meddig van munkája...

A gyed alatt próbáltam egy kis vállalkozást kiépíteni, eleinte egészen beindult, de mindennek elszállt az ára, magasak az adók, úgyhogy lassan nullára se jövök ki, annyira visszaesett az is.

Az egész életünk egy nagy stressz jelenleg, hogy mi lesz velünk itt két gyerekkel, mindketten munka nélkül. Pláne, mert én nem is tudom, ki vesz fel két kisgyerekkel dolgozni úgy, hogy még arra is figyelni kell, hogy hozni-vinni tudjuk őket. Van megtakarításunk, szóval éhen nem halunk egyből, de azért évekig sem tart ki.

Sokszor idegesek, feszültek vagyunk. Én depis, megszólalni sincs kedvem. A két kicsi meg nyúz, játszani akar, jókedve vár, de nekem alig van türelmem. Nem akarom rajtuk levezetni a stresszt, de olyan rosszkedvü és ideges vagyok folyton...

tegnap 08:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
76%
Próbáld áthelyezni a fókuszpontod. Nem azért mosolyogni, mert minden rendben és nincs stressz az életetekben, hanem kizárólag rájuk fókuszálni, amikor velük játszol. Azért mosolyogni, mert milyen édesek, milyen okosak, milyen apró kis kezeik vannak, milyen puha a hajuk. Gondolj bele, hogy öreg korodban mit nem adnál, hogy 15 percet játszhass velük. Nekem ez segített, amikor nem tudtam élvezni az anyaságot a fáradtságtól. Aztán miközben mosogatsz, közben "lehet aggódni", hogy hogy lesznek az anyagiak, de próbálj időt szánni rájuk, amikor csak rájuk gondolsz. És minél többet mosolyogsz, annál könnyebb lesz jobban is érezni magad. Fake it til make it. :) Én nagyon szeretek ilyen önfejlesztő könyveket is olvasni (de akár valami szórakoztató is segíthet kicsit kilépni a szürke valóságból), azok mindig visszarántanak a fókuszba, hogy szedjem össze magam és csináljam jobban. Keress pici dolgokat, amitől sikeresebbnek érzed magad, mit tudom én, megcsinálni minden reggel az ágyat, minden nap kivinni a gyerekeket sétálni, vagy fél óra minőségi időt tölteni a férjeddel minden este, amik adnak valami pozitív visszacsatolást a napodba, hogy ne folyton negatív hatások érjenek.
tegnap 09:57
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem fókuszpont váltás lehet az is, hogy nem azon stresszelsz mi lesz, illetve mi nincs, hanem azt nézed, hogy milyen jó, hogy van megtakarításotok és ha beüt a krach, akkor van mihez nyúlni... Törekedni kell mellette arra, hogy ne üssön be, persze és simán lehet, hogy az élet tök egyszerűen megoldja majd, így fél év múlva ha visszanézel, akkor ugyanazt a szitut láthatod úgy, hogy egy merő idegzsába voltál, vagy úgy, hogy ezt is lazán átvészeltétek.

Ott vagytok egymásnak, szeretetben, összetartotok. A többit meg megoldjátok erőn felül is, mert meg kell. Ha nem vágod taccsra magad pszichésen, a gyerekeknek a gyakori krumplis tésztából nem tűnik fel, hogy anyagilag most éppen baj van. :) Tudatosan ne vetítsd rájuk, hisz nem ők tehetnek róla!

tegnap 10:30
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Légy hálás az égnek, hogy van kivel együtt megoldani a nehézségeket és van megtakaritásotok is. Nézd úgy a dolgot, a pohár nem félig üres, hanem félig tele van. Én özvegy lettem egy kisgyerekkel, segitségem nulla, mindenre egyedül vagyok. Most van munkám, de mikor épp nem volt, elmentem én is takaritani meg napi bejelentéssel dolgozni. Fel a fejjel!
tegnap 10:51
 14/15 anonim ***** válasza:
Mi sem állunk a legjobban anyagilag mostanában. Amikor végre tudnánk spórolni, olyankor jön egy olyan, hogy elromlik a hűtő, lerobban a kocsi és sorolhatnám. Az elmúlt 3 évben a férjemnek 2x kellett munkát keresnie ilyen-olyan leépítés miatt. Nagyon nehéz pozitívnak maradni. De őszintén? Szarni bele. Van 2 szép, egészséges gyerekünk, tető a fejünk felett és itt vagyunk egymásnak. Szeretjük egymást és szerintem ez a legfontosabb! Ezt sokszor mondogasd magadnak és a férjednek is. Legyetek hálásak azért amitek már megvan.
tegnap 11:10
 15/15 anonim ***** válasza:
Azért annyira nem kétségbeejtő a helyzet, mint amennyire belepörgetitek magatokat, nem vagytok még akkora bajban, még tudtok lépéseket tenni. Rossz, igen. De MÉG van munkája, van megtakarításotok. Mielőtt kirúgják kezdjen el most keresni másikat, ne várjatok. Amíg van munkahelye és talál biztosabbat szuper, átmegy oda. Ha véletlenül ki is rúgják a másik előtt, akkor elmegy munkanélkülire, azzal, plusz a tartalékotokkal még mindig nyertek 3 hónapot, amit lehet kicsit szűkösebben de megtudjátok oldani, szóval ha ma elveszti a munkáját akkor is van 3 hónapotok, hogy az találjon. Ha februárban akkor még 4 hónap találni neki másikat, a legrosszabb esetben. Nem szabad bestresszelni ezene előre, hogy mi lesz ha elveszíti, menjetek elé és váltson. Csináljatok B tervet, ha nem talál másikat időben akkor mi legyen. Te hamarabb találsz? Akkor marad ő addig gyes-en amig nem lesz neki is stb.
tegnap 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!