Hogy kezelitek az anyagi problémakat, stresszt, hogy ne a gyerekeken vezessétek le?
Nem állunk fényesen. Most fog lejárni a gyedem, de a cég, ahol dolgoztam, megrogyott a covid alatt, jelezték, hogy visszavesznek, mert kötelező, de megtartani nem tudnak utana, mert nincs munka. Amúgy is csak szeptembertől tudtam volna visszamenni, mert a bölcsibe max. onnantól veszik fel a gyereket, év közben nem.
A férjem munkahelye is inog, nem all jól, leepítes, bezárás van a levegőben, nem tudjuk, meddig van munkája...
A gyed alatt próbáltam egy kis vállalkozást kiépíteni, eleinte egészen beindult, de mindennek elszállt az ára, magasak az adók, úgyhogy lassan nullára se jövök ki, annyira visszaesett az is.
Az egész életünk egy nagy stressz jelenleg, hogy mi lesz velünk itt két gyerekkel, mindketten munka nélkül. Pláne, mert én nem is tudom, ki vesz fel két kisgyerekkel dolgozni úgy, hogy még arra is figyelni kell, hogy hozni-vinni tudjuk őket. Van megtakarításunk, szóval éhen nem halunk egyből, de azért évekig sem tart ki.
Sokszor idegesek, feszültek vagyunk. Én depis, megszólalni sincs kedvem. A két kicsi meg nyúz, játszani akar, jókedve vár, de nekem alig van türelmem. Nem akarom rajtuk levezetni a stresszt, de olyan rosszkedvü és ideges vagyok folyton...
Szerintem fókuszpont váltás lehet az is, hogy nem azon stresszelsz mi lesz, illetve mi nincs, hanem azt nézed, hogy milyen jó, hogy van megtakarításotok és ha beüt a krach, akkor van mihez nyúlni... Törekedni kell mellette arra, hogy ne üssön be, persze és simán lehet, hogy az élet tök egyszerűen megoldja majd, így fél év múlva ha visszanézel, akkor ugyanazt a szitut láthatod úgy, hogy egy merő idegzsába voltál, vagy úgy, hogy ezt is lazán átvészeltétek.
Ott vagytok egymásnak, szeretetben, összetartotok. A többit meg megoldjátok erőn felül is, mert meg kell. Ha nem vágod taccsra magad pszichésen, a gyerekeknek a gyakori krumplis tésztából nem tűnik fel, hogy anyagilag most éppen baj van. :) Tudatosan ne vetítsd rájuk, hisz nem ők tehetnek róla!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!