Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, miért csináljátok...

Anyukák, miért csináljátok ezt a hónapokkal?

Figyelt kérdés
Mikor kérdezek egy anyukát, hogy hány éves a gyereke, rávágja, hogy 20 hónapos. Mikor meg mondom neki hogy tehát másfél éves múlt, még neki esik rosszul, hogy kijavítom. Az ilyenek örökké hónapokban fogják számítani? Ennyi erővel miért nem hetekben?🥹😂

jan. 2. 09:30
1 2 3
 11/29 babyboom567 ***** válasza:
80%

8-as válaszoló.Top komment!

Kérdező,inkább a magyar nyelvtannal foglalkoznál annyit(vagy simán használnál valami helyesírás javító alkalmazást),mint más anyukákkal,jobb lenne az életed.

És de, azért mondják így a babák korát,mert rettentő nagy különbség van egy 17 hónapos és egy 21 hónapos között.Hiába te mindkettőre másfél éves mondanál.

jan. 2. 10:56
 12/29 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem a hónapokkal semmi baj, de amikor a 6 hónaposat hetekben mondja, az már az én fülemet is bántja.
jan. 2. 10:57
 13/29 anonim ***** válasza:
73%

En babusgatom a gyerekem igen, mivel nem egy szobanoveny akit csak leteszek a sarokba es erzelmek nelkul majd felneveli magat 🙂

Es egy percig nem erzem magam szarul emiatt.

De amugy en gyermekmentes ismerosoknek pontosan emiatt inkabb evekben szoktam mondani; ha kerdezik a korat, mindenki masnak honapokban. Mert akinek nincs gyereke, valoban pont leszarja a honapokat, amit ertek, miert is lenne fontos, de na.

Az ilyen beszolasok is problemasak.

jan. 2. 11:04
 14/29 anonim ***** válasza:
92%
2 éves kor alatt célszerűbb hónapokban mondani, egyszerűen azért, mert a fejlettségét ebben mérik. Ezek a gyerekek hónapról hónapra óriásiakat tudnak fejlődni, így évben mérni a korukat pont olyan, mintha a te életedet évtizedben mérnék.
jan. 2. 11:24
 15/29 anonim ***** válasza:
85%

Nálunk a gyerekorvos és a védőnő is 2 éves korig hónapokban számol.

A fentebb említett okok miatt.

Nekem megy fejben a matek, nem okoz gondot egy hirtelen átváltás. Ha neked nem megy, attól nem az anyukák a hibások.

És ahogy látom a helyesírást, nem is csodálkozom a matek tudáson sem.

jan. 2. 11:24
 16/29 anonim ***** válasza:
91%

"vagy egy éves és 4 hónapos, nem olyan"

Tehát te is hónapokban mondod. Amúgy minden kérdezed akkor? Ha annyira nem látod mondjuk a másfél év körüliről, hogy másfél év körüli, akkor mindegy is mit mondanak. Ha meg te is látod, hogy kb.másfél, minek kérdezed? Az ugyebár nem érdekel, hogy 2 hónap múlva lesz, vagy 2 hónappal múlt, hisz nem mondhatja meg, hogy 16 vagy 20 hónapos, mert az már idegesítene. Szóval komolyan érdekel, miért kérdezed?

Remélem, nincs gyereked és nem is lesz. Durva lenne, ha neked ez a babusgatás, hogy hónapban mondom a korát. Nem tudom, mit szólna a gyerekem, ha ebben merülne ki a babusgatásom😂

jan. 2. 12:32
 17/29 anonim ***** válasza:
63%

2 éves korig valóban tök természetes hónapokban beszélni, utána màr én is feleslegesnek tartom. Kisgyerekes anyukák között én is hónapokban mondom ("21 hónapos a fiam"), de aki annyira nem mozog ezekben a körökben annak azt mondom: márciusban lesz 2.

De egyébként amikor 18 hónap körül jártunk akkor azt mondtam mindenkinek, hogy másfél éves, akkor felesleges hónapba mondani... 2 éves kora után mindenkinek úgy fogom mondani, hogy márciusban múlt 2 éves 😊

jan. 2. 12:51
 18/29 anonim ***** válasza:
73%
Egyébként 2, 2,5, és egy majdnem 3 éves között is óriási a különbség, értelmi, idegrendszeri, szociális eresben. Szóval én ezt a 2 évet, amíg "normális" hónapokban mondani, 3ra, kb a bolcsis kör végére bővíteném, mert az első 3 év az, amíg nagyon durván sokat és gyorsan fejlődnek a gyerekek, addig szívnak magukba minden infót, mint a szivacs. Ezt kisgyermeknevelokent mondom, de amúgy nekem is van saját gyerekem, ő kapaszkodj meg, 14 és FEL hónapos! 😉😃
jan. 2. 13:31
 19/29 babyboom567 ***** válasza:
81%
Jaj 18-as:)) ez kegyelemdöfés volt a posztolónak:)top komment
jan. 2. 14:07
 20/29 anonim ***** válasza:
75%

A kérdező torolteti a nem tetsző válaszokat.

Szegény szerencsétlen nem bírja a kritikát

jan. 2. 15:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!