Mikor kérdezek egy anyukát, hogy hány éves a gyereke, rávágja, hogy 20 hónapos. Mikor meg mondom neki hogy tehát másfél éves múlt, még neki esik rosszul, hogy kijavítom. Az ilyenek örökké hónapokban fogják számítani? Ennyi erővel miért nem hetekben?🥹😂
2 éves korig szokták. Nézz meg egy 12 hónapos (1 éves) és egy 23 hónapos (szintén 1 éves) gyereket mennyi a különbség.
jan. 2. 09:33
2/29 anonim válasza:
Azért néznek csúnyán, mert okoskodsz. 2 éves korig teljesen okés hónapokban mondani, bár én inkább 18 hónapnál húztam meg a határt, pont a magadfajták miatt. Konfliktuskerülő vagyok sajna.
jan. 2. 09:36
3/29 A kérdező kommentje:
Nem okoskodom, de azért ha pl egy olyant mondasz a pici bugyuli 18 hónaposom helyett, hogy másfél éves, vagy egy éves és 4 hónapos, nem olyan vészes. Olyant is hallottam, hogy már automatikusan 26 hónaposnak bevágta. Idegesítő tud lenni, ha valaki ennyire babusgassa a pici tündibündit.
jan. 2. 09:44
4/29 anonim válasza:
Én egy éves korig mondtam hónapokban, utána úgy ,hogy egy éves, másfél éves, két éves, két és fél éves.
Találkoztam már olyannal aki úgy mondta, hogy 32 hónapos 😅
No az már gáz
jan. 2. 09:50
5/29 anonim válasza:
Ha van valami probléma, ami nálunk a beszéd késése volt, akkor a fejlesztők, gyógypedagógus, mindenki hónapokat mond és ír a papírra, pont azért, amit 1-es leírt neked. Ha naponta el kell mondanom különböző fejlesztő helyeken, hogy 26 hónapos, akkor esetleg a játszótéren is azt mondom véletlenül egy másik anyukának, ha kérdezi a korát. Különben nem olyan nehéz 36-ig megtanulni számolni (az a 3 éves), később már nem mond senki hónapokat, ebben semmilyen tündibündizés nincs, nem is értem ez honnan jött neked.
jan. 2. 09:50
6/29 anonim válasza:
2 éves korig teljesen normális. Aki benne van a gyereknevelésben, annak a 16 hónapos és a 22 hónapos egy teljesen más kategória. Engem érdekelni is szokott, hogy hány hónapos, amikor megkérdezem, hogy mennyi idős. Szemre látom én is, hogy kb másfél éves. Amúgy a "másfél éves múlt" és az "1 év 8 hónapos" mindkettőt hosszabb kimondani, mint a 20 hónapost. Ettől függetlenül olyanoknak, akik látom, hogy abszolút nincsenek benne a gyereknevelés témában, azoknak azt mondom, hogy másfél éves vagy azt, hogy májusban lesz kettő. Ugyanígy a terhességi heteket is, néztek már rám bután és kezdtek osztani, szorozni, amikor egyszer azt mondtam, hogy 20 hetes terhes vagyok. :D Úgyhogy azóta arra is hónapokat mondok olyanoknak, akiknek nincs kisgyereke.
jan. 2. 10:00
7/29 anonim válasza:
"Idegesítő tud lenni, ha valaki ennyire babusgassa a pici tündibündit."
Eleg problema van a fejedben, ha téged ennyire fusztrál, más hónapokban számolja-e a gyerek korát ilyen kicsiként. Az 1év 4hós ugyanez, az miért lenne más?
jan. 2. 10:22
8/29 anonim válasza:
"Idegesítő tud lenni, ha valaki ennyire babusgassa a pici tündibündit."
Sokkal idegesítőbb, ha valaki felnőtt létére írásban is suksüköl...
jan. 2. 10:35
9/29 anonim válasza:
Engem nem szokott zavarni, mert elég gyorsan meg van fejben, hogy akkor mekkora is a gyerkőc. Amúgy, ha megnézed, a picik számára szánt élelmiszerekre, termékekre is sokszor hónapokat írnak és nem éveket. Pl. a 6 hónapostól 3 éves korig ajánlott milumil tejpépen a 6 - 36 hónap közöttieknek ajanlott felirat van és meg sorolhatnám. Amúgy az anyukák általában 2 éves korig szokták hónapokban megadni, de pl mikor a pedagógiai szakszolgálathoz megyünk, nekik év, hónap, napra kell leírni a pontos életkorát a gyereknek a vizsgálatokhoz.
A legutóbb a fiammal 10 éves, 5 hónapos, 17 naposan voltunk a bizottságnál. Mit ne mondjak, jót derültem rajta. 🤣
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!