Sokszor irritál a nagyobbik gyerekem. Szörnyen viselkedik és ha éppen nyugodt màr akkor sincs hozzà türelmem. Ez jobb lesz idővel?
A nem fontos dolgokat elengedem,nem baj ha koszos lesz,ha nem tökéletesen tesz el valamit, vagy nem jól veszi fel a ruháját.ha rászáradt festékes kézzel fekszik le aludni hát legyen szóval így élem.túl. ha hiszti rohamot kap akkor elterelem a figyelmét,ja és nem mondom azt hogy nem( észrevettem hogy maga a szó dühíti fel) pl nem azt mondom hogy:
- Nem szabad a krétafilccel firkálni a falat.
Helyette:
- Ez a filc ablakra való ott jobban tudsz vele rajzolni.
Persze a nagyon dilis napokon semmi sem segít,de az a ritkább olyankor csak egy kis ölelés kell vagy csak az hogy békén hagyják.
Párologtass egy kis levendula vagy citromfű illóolajat.
Illetve még a Sedativ PC neo-t is tudom ajánlani. Gyerekek is szedhetik. Gyógynövényes. :)
Az eskimo kids halolaj is nagyon jó!
Ezek mind segítenek picit nyugtatni a gyerek idegrendszerét. Nálunk nagyon bevált.
" Ja igen és nem érti meg, hogy piszkos kézzel nem fogdossuk a kicsi kezét, nem fogdossuk a fejét és nem szorítjuk meg őt."
Hát, mondd el 100x is, én felnőtt embereknek is hiába mondom. De az enyém még csak 4 hónapos! Amikor már kúszik -mászik, teljesen fölösleges ez a sterilizálás. Milyen piszok kerülhet rá a tesóról, amivel nem találkozik a földön? Én mondjuk azt se értem, miért ne nyúlhatna a fejéhez, de ez biztos az én hülyeségem.
Egyébként nyilván testvér féltékenység van a háttérben. Eleinte lehet, azért nem volt gond, mert a kicsi abban a sarokban maradt, amelyikbe raktad. Na, most egy 10hónapos, nem valószínű. Ahhoz viszont még kicsi, hogy megszabd, merre menjen. Így gondolom, kedve szerint cikázik a lakásban, te meg követed. Ebből a nagy csak annyit vesz le, hogy csak a kicsivel foglalkozol. Mondd, hogy az ovit legalább nem most kezdte szeptemberben, mert akkor pláne egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!