Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sokszor irritál a nagyobbik...

Sokszor irritál a nagyobbik gyerekem. Szörnyen viselkedik és ha éppen nyugodt màr akkor sincs hozzà türelmem. Ez jobb lesz idővel?

Figyelt kérdés
Majdnem 10 hónapja lett kistesója. Az elején sokkal kezelhetőbb volt, de egy kb 4 hónapja rettenetesen idétlen és szófogadatlan. Szeretem és sajnálom őt, de már annyira kikészített (pedig a környezetem türelmes embernek tart), hogy már higgadt állapotában (ami ritka) is türelmetlen vagyok vele. Ha elviszem anya-lánya programra akkor a pozitív élménytől pörög túl, ha nem megyünk akkor a figyelemfelkeltéstől. Kiskora óta keménydió ő amúgy. Vért izzadok minden etetésnél, öltözködèsnèl.

dec. 30. 20:35
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
Majdnem 4,5 éves amúgy
dec. 30. 20:35
 2/24 A kérdező kommentje:
Ja igen és nem érti meg, hogy piszkos kézzel nem fogdossuk a kicsi kezét, nem fogdossuk a fejét és nem szorítjuk meg őt. Ez örök harc. Màr annyira mindenben benne van, hogy màshol is rászólnsk idegen emberek is.
dec. 30. 20:37
 3/24 anonim ***** válasza:
26%
Nevelni kell, ez a titok.
dec. 30. 20:52
 4/24 A kérdező kommentje:
Akkor gyere és neveld meg, ha olyan profi vagy. Nyilvàn próbáljuk, de mit csinálsz amikor semmiből nem tanul? Nem ér sem a motiválás, sem a negatív tapasztalat, sem a büntetés. Mintha a falnak beszélnének. A környezetünkbe mindenki több gyerekes mégis rácsodálkozik.
dec. 30. 21:07
 5/24 anonim ***** válasza:
60%
Mintha én írtam volna ki ezt a kérdést. Az enyém 5 éves. Állandóan megy az ellenállas. Ha azt mondom kék, akkor ő azt, hogy piros. Az óvodában is kemény, de azt mondják, hogy mellé nagyon jó esze van. Észben simán lehagyja a kortársait, de én ebbe már beleőszülök. A kicsin is látom már a jeleket, hogy viselkedésben kb ugyan ez lesz.
dec. 30. 21:16
 6/24 anonim ***** válasza:
94%
Nem féltékeny a tesóra?
dec. 30. 21:31
 7/24 anonim ***** válasza:
81%

A nem fontos dolgokat elengedem,nem baj ha koszos lesz,ha nem tökéletesen tesz el valamit, vagy nem jól veszi fel a ruháját.ha rászáradt festékes kézzel fekszik le aludni hát legyen szóval így élem.túl. ha hiszti rohamot kap akkor elterelem a figyelmét,ja és nem mondom azt hogy nem( észrevettem hogy maga a szó dühíti fel) pl nem azt mondom hogy:

- Nem szabad a krétafilccel firkálni a falat.

Helyette:

- Ez a filc ablakra való ott jobban tudsz vele rajzolni.

Persze a nagyon dilis napokon semmi sem segít,de az a ritkább olyankor csak egy kis ölelés kell vagy csak az hogy békén hagyják.

dec. 30. 21:57
 8/24 anonim ***** válasza:
8%

Párologtass egy kis levendula vagy citromfű illóolajat.

Illetve még a Sedativ PC neo-t is tudom ajánlani. Gyerekek is szedhetik. Gyógynövényes. :)

Az eskimo kids halolaj is nagyon jó!

Ezek mind segítenek picit nyugtatni a gyerek idegrendszerét. Nálunk nagyon bevált.

dec. 30. 22:41
 9/24 anonim ***** válasza:
79%

" Ja igen és nem érti meg, hogy piszkos kézzel nem fogdossuk a kicsi kezét, nem fogdossuk a fejét és nem szorítjuk meg őt."

Hát, mondd el 100x is, én felnőtt embereknek is hiába mondom. De az enyém még csak 4 hónapos! Amikor már kúszik -mászik, teljesen fölösleges ez a sterilizálás. Milyen piszok kerülhet rá a tesóról, amivel nem találkozik a földön? Én mondjuk azt se értem, miért ne nyúlhatna a fejéhez, de ez biztos az én hülyeségem.

Egyébként nyilván testvér féltékenység van a háttérben. Eleinte lehet, azért nem volt gond, mert a kicsi abban a sarokban maradt, amelyikbe raktad. Na, most egy 10hónapos, nem valószínű. Ahhoz viszont még kicsi, hogy megszabd, merre menjen. Így gondolom, kedve szerint cikázik a lakásban, te meg követed. Ebből a nagy csak annyit vesz le, hogy csak a kicsivel foglalkozol. Mondd, hogy az ovit legalább nem most kezdte szeptemberben, mert akkor pláne egyértelmű.

tegnapelőtt 00:48
 10/24 anonim ***** válasza:
90%
Nyugi, ugyanilyen irritáló lesz a kicsi is.
tegnapelőtt 02:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!