Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves nem akar a saját lábán...

2 éves nem akar a saját lábán menni?

Figyelt kérdés
2 éves a fiam és bárhova megyünk (bolt, karàcsonyi vásár, séta az utcán) nem lehet letenni a lábára, hanem cipelni kell. Max mutatja, hogy merre menjünk, de ahogy próbálom letenni húzza fel a lábait és mondja, hogy "nem-nem". Hasonló korú gyerekek látom, hogy örömmel rohangálnak minden felé, felfedeznek, az én fiamnak meg a lába se érhet a földhöz. 😅 Egyébként is szégyellős, tartózkodó kisfiú. Van erre valami gyógyír?😂

dec. 28. 21:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Ne vedd fel. Hisztizek párszor, és megszokja. A választási lehetősége a babakocsi, kis motor/bicikli/roller vagy sétál.

A 4 évesem is van hogy néha bepróbálkozik, vonaglik egy sort, tekereg hogy milyen fáradt, de aztán 1 percen belül már a galambok után rohangál. Próbálkoznak.

dec. 28. 23:01
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

1,5 evesemmel is ez a helyzet, bar megmondom oszinten, hogy en mar nem engedek neki. Sokaig cipeltem kint, de nem birom mar, raadasul ilyenkor ugye fel kezzel meg babakocsit is tolni kell, mert anelkul azert meg nem indulok el, de a gyerek meg overalban, en kabatban, csuszik ki a kezembol, nehez is mar…

Pont par hete mondtam hogy nekem ebbol eleg es pont.

Mindig megbeszelem vele, folyamatosan mondom neki, hogy kimegyunk es valaszthat, hogy setal a sajat laban vagy a babakocsiban ul. Nincs mas.

Setaval kezdunk, kb 10 percet jon, aztan vege, utana sir hogy vegyem fel es cipeljem es o mutogat, hogy merre.

Na ilyenkor beteszem a babakocsiba es ennyi. Sirni szokott par percet, aztan beletorodik. De az elso alkalommal 20 percet uvoltott, sikitott vegig,vergodott a babakocsiban, az katasztrofa volt, amig hazaertunk.

Valahol meg kell huzni a hatarokat, bar nekem se esik jol, foleg az elso alkalommal, amikor annyit sirt.

Egyebkent ha esetleg motorozik, az is lehet neki egy opcio, hogy akkor azzal megy kint. Nalunk annyira meg nem erzett ra, nem erdekli, igy egyelore ez kiesik.

dec. 28. 23:52
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

2,5 éves a fiam, ugyanez. Aztán nekem elegem lett, mert tényleg 5 métert nem volt hajlandó megtenni. Kimentünk a kapun, mondta, hogy vegyem fel. Mondom akkor megyünk is haza. És megfordultunk, és bementünk. Hamar megtanulta, hogy nem megyünk sehova, ha nem jön a lábán. :D

De az apjával rendszeresen csinálja még most is, mert az apja hajlandó cipelni. :)

dec. 29. 08:18
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

"Sokszor az udvar egyik végéből a másikba is cipelni kell."

Hát ne cipeld. Nyilván kényelmesebb neki, ha hurcolod. Ha nem viszed, menni fog. Nyilván lesz előtte hiszti, de ha nem hagyod magad, hidd el, képes lesz sétálni.

dec. 29. 08:42
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Babakocsi. 3 éves koráig ült benne a gyerek. És? Akkor mi van? Semmi. Egy nagy büsös semmi. 9 éves, tud járni,futni,sőt,még sétálni is!
dec. 29. 12:29
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Enyém 2,5 éves, ennyire nem extrém a helyzet, ő 5 percet sétál, de utána cipeltetné magát. Ezért mi triciklivel megyünk mindenhová, ő is élvezi, mert lehet tekerni, nagyfiús, de én is tudom tolni, lehet haladni. Boltba pedig beteszem a bevásárlókocsi ülésébe, azt is szereti.
dec. 29. 13:48
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell felvenni, és akkor megtanul sétálni a szomszédba is 😉 Azért veteti fel magát, mert tudja, hogy úgyis felveszed.
dec. 29. 15:11
 18/21 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez. A 2 éves lányom nagyon kis energiabomba, kivéve, ha célja van a sétánknak. Ha csak úgy bóklászunk, játszótéren vagyunk, szabadon elengedem, akkor nem lehet lelőni, de ha pl a háztól a játszótérig akarunk menni (visszafelé nem mondom, mert akkor már elfárad, az mondhatni érthető), akkor természetesen nem hajlandó a lábát használni. Megáll egy helyben és ordít, amíg fel nem veszem, vagy nekiindul a másik irányba, kiszalad az autók közé, mert a kezét meg nem foghatom, de a babakocsiból kis Houdini módjára kificergi magát, hiába kötöm be szorosan. És a nagyobb gyerkőcnél valóban működött, hogy lassan, de biztosan mentünk sétálva, a kicsinél nem működik a "ne vedd fel és megtanulja" dolog. Egyszerűen nem. Iszonyatosan makacs.
dec. 29. 17:37
 19/21 anonim ***** válasza:
47%
Én nem értem ezt az új divatot. Miért kell minden gyereknek kinyalni a popóját? Nekem az aztán mutogathatná, hogy hova akar menni. Én meg mutogatnám a lábát, babakocsit, kismotort, vagy mit tudom én, mije van még. Döntse el mivel, de én nem vagyok a listán.
dec. 29. 20:11
 20/21 anonim ***** válasza:
34%

Én nem "új divatból" viszem a gyereket, hanem mert különben ott éljük le az életünket az út szélén. Elindulunk _valahogy_, amiből aztán kb félúton semmilyen megoldás sem lesz jó, nem akar motorozni, a babakocsiból kiugrik, a saját lábán nem akar jönni, a futóbiciklit eldobja, a rollerhez még kicsi, de gyanítom az is hasonló sorsra jutna és akkor ott vagyok, hogy 0 fokban, miközben pisilnem kell és előző este aludtam nettó 3 órát, hallgassam ahogy ordít amíg nem veszem ölbe. Ez nem divat, vannak ilyen gyerekek. Volt már, hogy fogtam a kezét és rángattam magam után, amikor kellően elborult az agyam, de az sem jobb és elmondom neked, hogy az égvilágon semmit sem tanult belőle, a következő alkalommal ugyanúgy nem volt hajlandó gyalog jönni.

Én tudom, milyen az, amikor egy gyerekre hatnak az ilyen jellegű következmények, mert mint említettem, a nagyobb gyerekemnél sima ügy volt. Pár napig amikor az ölembe akart jönni, csak letérdeltem mellé, megvigasztalgattam a nyafit, aztán sétáltunk tovább, 2 méter múlva ismétlés, stb, de ~1 hét alatt elfogadta, hogy anyával akkor így sétálunk. 4 éves, azóta sem kéri, hogy ölben vigyem (a nagyanyja vagy az apja nem ment végig ezen az úton, ők azóta is nyakban cipelik mindenfelé, bár már lassanként kezd leszokni róla, teljesen magától is). A kicsinél ez a módszer pontosan annyit ér, mintha egy lángoló házhoz odamennék egy szódásüveggel lespriccelni.

Egyszer majd talán kinövi ő is, és akkor lehet vele normálisan közlekedni. Addig marad ez a megoldás. Legalább edzeni nem kell eljárnom.

#18 voltam.

dec. 29. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!