Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jó büntetés megvonni a nagyon...

Jó büntetés megvonni a nagyon rossz gyerektől a karácsonyi ajándékot?

Figyelt kérdés
Mostanában a 6 éves gyerekem ha rászólok, gyakran úgy válaszol hogy a k any@d, gyakran köpköd, verekszik. Hiába beszéltem vele, büntettem sarokba állítással, tv megvonással semmi hatása.Sajnos az oviban tanulta ezt.
tegnap 18:23
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
50%

"Már rég szájon vágtam volna, többet nem csinálna velem ilyet az biztos."

Szájon ugyan nem vágtam, de volt néhányszor hogy odacsaptam, nem működik. Semennyire. Se rövid, se hosszú távon. Viszont azóta sokkal agresszívabb lett. És előtte is rászóltam, határozottan, az hat de lassan.

Én úgy látom hogy a probléma abból ered hogy túlterheli az óvoda a fiamat, kimerül és akkor nem tudja magát fegyelmezni. Ezért nem a büntetés, tovább stresszelés segít, hanem próbálok neki abban segíteni hogy kipihenje magát testben és lélekben is.

Minden gyerek más, de én úgy tudom, hogy a verésnek, de a néha odacsapásnak is negatív hatása van hosszú távon, annál is akinél rövid távon hat. Pont azt a bizalmat rombolja, amire a nevelést építeni lehetne, ami miatt egészséges kapcsolatban hallgat a gyerek a szülőre.

tegnap 22:15
 22/25 anonim ***** válasza:
33%

Nekem néha kicsúszik a számon ronda szó. Értelemszerűen nem kötőszóként használom őket, de hallott már rondán beszélni a gyerekem és soha nem mondta, használta őket.Egyetlen egy alkalommal mondta utánam azonnal én akkor mondtam neki, hogy ez egy ronda szó, anya buta volt rondát mondott ezt nem mondjuk.

Érdekes soha nem használja.

Az akinél a gyerek ezt fújja otthon az nem csak egy-két alkalommal hallotta az tuti és normális gyerekkel ha beszélve van megérti a miért nem mondok ilyet is már 6 évesen.Mindjárt iskolás ennél sokkal bonyolultabb dolgokat kell majd elsajátítani. Ti álltok valószínűleg bénán a dologhoz, nem mertek vele szemben határozottan fellépni.

Az, hogy a gyerek ne kapjon ajándékot karácsonyra azért mert képtelenek vagytok megnevelni, az a ti szegénységi bizonyítványotok volna.Biztos nem tennék ilyet a gyerekemmel.

tegnap 22:32
 23/25 anonim ***** válasza:
42%
Amúgy csak egy kérdés azokhoz akik szájon vágnák.... Ti a munkatársakat, rokonokat, barátokat is szájon vágjátok ha rondát mond nektek, vagy olyat tesz ami nem oké?
tegnap 22:37
 24/25 anonim ***** válasza:
72%
23 a munkatársat, aki felnőtt, nem az én felelősségem megnevelni. Szóval teljesen hülyeség a kérdésed.
tegnap 22:38
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
#22, szerintem rossz az érvelésed. A te gyerekednél működött ez, de más gyereknél nem feltétlenül fog. Különbözők, és nem feltétlenül a szülők hibája ha ilyesmiben csak nehezen tudnak előrejutni. Nyilván van olyan is, amikor a szülők a hülyék, de nem mindig erről van szó.
tegnap 23:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!