Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kis korkülönbséggel melyik...

Kis korkülönbséggel melyik testvérpárral a legnehezebb? Fiú-fiú, lány-lány vagy vegyes párossal?

Figyelt kérdés

Melyikkel mi a legnagyobb nehézség? És az előnyök? Kik tudnak kicsiként jobban eljátszani?

Tudom hogy minden gyerek más, arra vagyok kíváncsi nálatok mi a tapasztalat.

dec. 12. 13:34
1 2
 11/14 babyboom567 ***** válasza:
65%

Ez szerintem baromira nem ettől függ.Hanem:

-a családi dinamikán,hogy pl apa a harmadik gyerek, vagy felnőttként tud viselkedni

-az anya habitusától(én pl introvertált vagyok,teljesen biztosan kikészültem volna még a második gyerektől is, nemhogy kis korkülönbséggel)

-mennyi segítség van(vagy mennyi pénz van segítségre.Mert tök más a helyzet ha mindent egyedül csinál az anyuka, vagy van pénz takarítónőre, bébiszitterre,ételrendelésre + még van nagyszülő is)

dec. 12. 14:43
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez sokkal inkább személyiség függő. Nem a nemen múlik.

Nekem kis különbséggel húgom van. Születése óta utálom. 32-30 évesek vagyunk. Sem gyerekként, sem felnőttként nem tudtuk elviselni egymást.

Nekünk fiú-lány párosunk van. Nagyon bejött. 3-5 évesek, imádják egymást.

Sógoréknál lány-lány páros van, 5-7 évesek. Ők is áldott jó tesók.

dec. 12. 14:52
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Két kislányom van, a négygyerekes (ahol 3 kisfiú, 1 lány a kombó) anyuka is csak a szemét mereszti, hogy neki megközelítőleg sincs ennyi ősz hajszála a gyerekeitől, mint amennyi az én két kis tündérkémtől lenne. Pedig abszolút neurotipikus, egészséges gyerekek, csak hát ilyen elevenek :D

Kicsiként amúgy nemtől függetlenül is tök jól eljátszanak együtt. A fiúk is szoktak babázni, a lányok is építőzni, baráti társaságban is látom, hogy amikor összejövünk, a hasonló korú gyerekek együtt találnak valamit, ami mindannyiuknak tetszik, függetlenül attól, hogy hány fiú és hány lány van ott. Amíg nem jön el a pubertás, addig fizikailag is hasonlóak, a fiúk nem jelentősen nagyobbak vagy erősebbek a lányoknál 4-5 évesen, a habitusuk meg olyan, amilyen, az nyilván a személyiségüktől függ, nem attól, hogy fiúk vagy lányok.

dec. 12. 15:01
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a nagyobb a lány, a kisebb a fiú. A lánnyal sokkal nehezebb volt mindig is, kitesz legalább 2 fiút. Amikor terhes voltam a fiúval, többen mondták, hogy milyen jó, hogy a nagyobb a lány, mert majd babusgatja a kicsit. Hát egyáltalán nem így volt. Sőt, bántotta, nem fogadta el eleinte. Utána már igen, de nagyon harcias, általában ő kezdi a veszekedést is.
dec. 12. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!