Kis korkülönbséggel melyik testvérpárral a legnehezebb? Fiú-fiú, lány-lány vagy vegyes párossal?
Melyikkel mi a legnagyobb nehézség? És az előnyök? Kik tudnak kicsiként jobban eljátszani?
Tudom hogy minden gyerek más, arra vagyok kíváncsi nálatok mi a tapasztalat.
Nekem két fiam van kis korkülönbséggel, a sógornőméknél 2 lány. Na míg az en fiaik igazi hiperaktív, mozgóa tipusok, ahogy a 2-es írja, addig a két kislány önmagában is az a "szobanövény" típus, akik órakig elvannak csendben egyedül is.
Mondjuk valamiért az én gyerekeim imádják egymást, az övéi nem.
De nyilván vannak az enyémnél nyugisabb fiúk, meg a sógornőim lányainál aktívabb fiúk. Ismerek ilyeneket is. De alapvetően én is azt látom, hogy a lányok nyugisabbak.
Nekem vegyespárosom van, de a fiam a nyugisabb "jó gyerek", a lányom meg az "égetnivaló".
Ha a lányomból lenne kettő, már biztos kiugrottam volna az ablakon.
Lány-lány voltunk a húgommal 2.5 év korkülönbséggel.
Nem voltunk jó testvérek, nagyon sokat verekedtünk.
Két fiam van, és a környezetemben is még van 3 család, ahol csak fiúk vannak, illetve van vegyes és van csak lányos család is. A csak lányost látom a legegyszerűbbnek. Állítólag a tesztoszteronszint miatt olyan nehéz a fiúkkal, ami 3-5 éves kor között nagyon megemelkedik, emiatt rengeteg mozgásra van szükségük, sokkal aktívabbak. Ezt alá tudom támasztani én is... Nyilván léteznek aktívabb lányok, meg nyugodtabb fiúgyerekek is (nálunk a kettő közül a kisebb a nyugisabb). Én azt látom, hogy teljesen más dolgokat akarnak játszani. Sokkal jobban rávehetőek a lányok a szerepjátékozásra, társasozásra, rajzolgatásra az ismeretségi körünkben.
Én is próbálom ezeket szorgalmazni, hogy ne a rohangálás menjen folyton, és kaphatóak is azért rá, de maguktól teljesen más dolgokat játszanak, és sokkal hangosabbak, vagy legalábbis sokkal többször kell rájuk szólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!