Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez mennyire időszakos vagy...

Ez mennyire időszakos vagy mèg meddig tart?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van nekem egy nègy èves kisfiam. (Szeptemberben volt 4, de ez talán annyira nem is lènyeg) Mióta elèrte a kb 2-2,5 èves kort, elkezdett tipikus kisgyerekes módon viselkedni evèsügyileg. Hol nem kèrte az ebèdet, hol beleevett aztàn eltolta, vagy mondjuk ha nem csak egyfèlèt főztem megmutattam neki ès vàlaszthatott. Aztan a kivalasztott kaja se kellett. Hullàmvölgyek mindig akadtak, hogy egyszer annyira jól evett, hogy nàlam is többet, màsszor meg alig. Igen tudom ez korszak is meg èletkori sajatossàg (ès sajnos èn is ès apja is szörnyen rossz ètvàgyú gyerekek voltunk, gyakorlatilag szerintem tovàbbadtuk)na de viccet fèlretève, idèn szeptemberben kezdte az ovit, ès azóta meg giga hullàmvölgyek vannak. Vagy eszik ott is keveset ès mèg mikor ebèd utàn hazahozom itthon is, vagy ott semmit ès itthon rendesen, de van hogy ott sem ès itthon is csak razza a fejèt. Tudom azt is irnàtok sokan hogy ha mi is ilyenek voltunk akkor hagyjam a francba ès úgyis eszik ha èhes lesz. Csakhogy engem az nyugtalanít, hogy teljesen nasifüggő lett. "Nem vagyok èhes, nasit kèrek". (Nàlunk nasi a tejszelet, túrórudi, de csak heti 1x-2x, vagy esetleg dörmi szintèn ritkàn. Mindezeket is csak akkor adok ha eszik az ebèdből.

Viszont nekem ez sem válasz tőle hogy nem szeretek enni vagy nem akarok enni. Mèg ovi előtt is volt egy rosszabb időszaka, ott már lefektettük egyszer a "nincs nasi csak ha ettèl" elvet. Működött. Ovi óta sajnos nem. Így termèszetesen nem kap nasit ès megy a hiszti. Èn megvàrom hogy megnyugszik ès ujra elètàrom a lehetősèget a rendes ètelre. Van mikor belàtja hogy igazam van. Van hogy nem ès inkabb akkor elvonul. Fèlre ne èrtse senki nem erőltetem neki az evèst, de választhat.

Sajnos az ovoda rontott nèmelx dolgokhoz való viselkedèsèn. (Van amiben segített de ez most nemmidevàg)

Szóval hogy ez is csak egy időszak mert az ovi hatàsa ott amit làt, ès majd lesz jobb vagy ezzel lesz mèg harcom?

Nem igazàn tudom már mit tehetnèk :(

dec. 8. 17:21
 1/5 anonim ***** válasza:
80%
Nem igazán értem, hogy lehet nasifüggő, ha nem kap.
dec. 8. 18:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Na ezt èn sem. Pont ez az hogy hiàba nem kap most valamièrt az a berögzödèse, hogy nasizni akar
dec. 8. 18:40
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Talán ne játszmának éld meg. Ne akarj harcolni és leginkább nyerni.

"Nasit akarok!" -> "én is sok mindent akarok, de nem kapom meg. Te se fogsz nasizni vacsora helyett. Ha nem vagy éhes, édességre sem."

Kész, passz, nem kell folytatni. A következetesség mértékétől függ, hogy meddig fog tartani. Ha érzi, hogy ez a gyenge pontot, nagyon hosszú lesz.

dec. 8. 18:46
 4/5 anonim ***** válasza:
71%
De szép! Ugyanezt játssza a négy éves lányom az apjával. (Nem él velünk) Nála semmit nem eszik, csak nasi, nasi, nasi, és meg is kapja mert hisztizik. Itthon a gyerek miután hazahazta nálam is próbalkozik, de teljesen sikertelenül. Pár alkalom után megértette hogy vacsi, nasi a sorrend. Sőt, már maga mondja ha vettünk a boltban pl. csoki, hogy hazamegyünk, vacsorázunk és megkóstoljuk. Következetesség a lényeg. Nem kicsi már, megérti. Az apjának hisztizik, nekem nem. Nagyon okosak már ilyen korban is.
dec. 8. 19:31
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk prímán bevált az eszed vagy lehet menni az asztaltól a következő étkezésig vezérelv. Két dologra jöttem rá általa, az esetek többségében egyáltalán nem éhes a gyerek és azért nem kér semmit. Ilyenkor tényleg célszerű hagyni, hisz én se eszek, ha nem vagyok éhes. Az esetek másik részében meg csak határt feszeget, és ha nem engedsz, akkor teljes lelki nyugalommal megeszi azt, ami van.
dec. 8. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!