Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves egész álló nap felesel,...

3 éves egész álló nap felesel, ki hogy tudta ezt jól kezelni?

Figyelt kérdés

Kislányom 3 éves múlt. Eddig abszolút kezelhető volt a dacolás nála azonban mióta betöltötte a 3-at kezd nagyon fárasztó lenni az egésznapos ellenkezése.

Csak egy példa a mai napból: nem akar lemenni biciklizni, utána akar de nem saját sapkát venni, utána nem akar feljönni, nem akar ebédelni, utána sír hogy de ő éhes , utána hogy nem akar aludni stb.

Kicsit azt érzem hogy nincs elég eszköz a kezembe, egeszbao vitatkozunk egymással, meg megy a fenyegetés pl. ha nem eszik ebédet nincs édesség, ha dobálja a játékait mennek a szekrény tetejére, ha nem fogad szót akkor nem lesz mese nézés stb. Nem gondolom hogy csak ez lenne célravezető de őszintén hiába próbálom kedvesen megértően arra tesz nagy ívben.

Képernyő napi kb 15 perc van. Eddig félóra volt de már azt is csökkentettük nem-e esetleg amiatt van. Mást nem néz.

Bolcsibe jár ott abszolút szót fogad semmi panasz nincsen rá.

Mit tudnék tenni hogy kicsit jobban dűlőre jussak vele?

dec. 8. 14:27
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Az elutasító / tiltó válaszodat mindig magyarázd meg. (Más kérdés, hogy néha frappáns ellenérvet mondanak, amivel szemben nem lesz jó érved. Ezek karácsonykor jó storyk lesznek.) Kínálj fel alternatívát vagy későbbi időpontot.
dec. 8. 15:10
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Olvasd el a Pozitív fegyelmezés és a Beszélj úgy c. könyveket, hogy több eszközöd legyen! Nem működik 100%-ban, de többen igen mint most neked, illetve mintát adsz vele, ami hosszútávon kifizetődő.
dec. 8. 18:21
 3/3 anonim ***** válasza:
Hát... Rengeteg mindent tudnék mondani, de nem most. 2,5 éves a lányom és ugyanez. Vannak jobb és durvább időszakok. Most éppen egy durvában vagyunk. Én totál leszedálódom estére. Sokszor bele sem megyek a vitába. Pl. mondja, hogy nem akar ebédelni, jó akkor ne ebédelj, én leülök és eszek. Jön, hogy enni akar. Oké ülj a székedbe, adom a kaját. Nem kér enni. Oké, akkor ne egyél. Elkezd enni. Eltolja, nem kér enni. Jó, akkor ne egyél. Vergődik, megint elkezd enni. Na kb. ez a szint megy nálunk nem viccelek miiiiinden mozzanatnál, amit csinálnia kellene onnantól kezdve, hogy felkelt. Az egész napom abból áll, hogy logisztikázom, terelem, taktikai beszéltetem, alternatívákat, választási lehetőségeket keresek és zabálom a lesz*rom tablettát. "Passzív" vagyok, következetes és nyugodt, akármit is alakít, illetve ott vagyok neki, ha szeretetre van szüksége. Néha egy ölelés átlendíti picit. Estére azért a nyugalmam már a nulla felé tendál, ilyenkor van hogy egyszerűen csak teret engedek az apjának, nekem már elegem lesz.
dec. 8. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!