Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 8 eves kisfiamnak orrmandula...

8 eves kisfiamnak orrmandula műtéteje lesz pár nap múlva. Miket fontos tudni evvel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Mik a fontos tudni valók evvel kapcsiban? Azt tudom, hogy nem lehet majd ennie forrót, hideget illetve futkározni. Mit kell még tudni? Milyen tapasztalatok vannak? Orra fog vérezni illetve hányhat? Miket ehet, ihat? Hány napig kell itthon maradnia? Mennyire fáj miután kiveszik? Úgy tudom a szájpadláson keresztül veszik ki? Miket érdemes a kórházba vinni? Bármi ami fontos, tapasztalatokat, tanácsokat meghallgatnák. Köszönöm.

dec. 8. 11:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Van orrmandulája 1-es,nem tudom mit csináltál biosz órán de figyelhettél volna jobban...

Amúgy ezekre én is kíváncsi vagyok,csak nekem egy 3 évesem van így.

dec. 8. 12:53
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyik volt barátnőmet kb olyan 3-5 évesen műtötték feldagadt orrmandulával. Hányni hányhat műtét után de ez szerintem normális van aki nem bírja az altatókat. De az orvosok mindent el fognak mondani ha baj van benntartják. A műtét pedig nem nagy cucc minden orvos csinált már ilyet annyira rutin dolog, nem kell aggódni. Kellemetlen de nem súlyos panasz
dec. 8. 13:08
 3/11 anonim ***** válasza:

Augusztusban vették ki a 4,5 éves lányomét. 1 napig volt rossz. Nekünk nem mondták, hogy ne ehetne akrámit - bár nem eszik forrót és csípőset egyébként sem. Nem futkosott és ennyi.

Ő nem hányt az altatás után. Viszont a műtét alatt nem állt a vérzés az orrában, ezért egy ballont kapott az orrába, ami amíg nem vették ki, nagyon kellemetlen volt neki - ráadásul mikor ébredezett, nem tudta miaz, nem volt rá felkészülve. Akkor le kellett fogni, hogy ne rántsa ki. Miután kivették, mintha kutya baja nem lett volna. Másnap reggel mehettünk haza.

dec. 8. 13:41
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
1es ezt honnan vetted? Hogyne lenne. Nemelyik ugy horkol mint az allat. Tobb gyerekrt lattam mutehlenul,akinek kellett volna. A szajlegzestol mint "tátott" száju, felhuzodik az ajak felso resze es kint van a foguk mint a mormotának. Eleg csunya...
dec. 8. 14:02
 5/11 A kérdező kommentje:

Az evésnél arra gondolok, hogy például hallottam már, hogy először csak levest vagy főzit esetleg krumplipürét ehet. (Ilyen könnyebben lenyelhető dolgokat) illetve tejet nem szabad, és savas dolgokat inni. Valamint csak vizet vagy teát lehet, mert a gyümölcslé beszinezheti ha netán hány a hányást és azt nézni szokták, hogy nem-e tartalmaz alvadt vért. Illetve arra lennék kíváncsi, hogy kinek meddig maradt otthon a gyerkőc ovib oviból/suliból?

Amúgy nekünk azért szükséges a műtét mert a nagy orrmandula miatt nem jó a hallása.

Köszönöm mindenkinek a választ. N

dec. 8. 15:11
 6/11 anonim ***** válasza:
5-így van savas, fűszeres csípős dplgokat nem lehet enni de ezt el fogják mondani. Torokmandulánál lehet csak teát inni itt lehet vizet is szerintem, de ezt is elmondják. A hányás nem nagy cucc ha nem hányik akkor az jó, ha hányik de nincs benne vér az valszeg csak a műtét utóhatása, ha van benne vér akkor meg jó kezekben van. Nen hallottam még olyat hogy orrmandula műtétbe haltak volna bele. Ugrálni mozpgni nem szabad utána nem tudom pontosan meddig de én olyan 2-3 hetet mondanék. 1 hétig legalább otthon kell maradnia de ezt is az orvos fogja megmondani és az állapotátóm is függ. Pl anyám egy ócska foghúzás után annyira rosszul lett hogy haza kellett jönnie a munkából.
dec. 8. 17:33
 7/11 anonim ***** válasza:

Huh, nem kell ezt ennyire túlgondolni.

Plusz amiről te beszélsz az a garatmandula-műtét.

Ha 8 évesnek meg lehet mondani, hogy a suliban ne rohangásszon, akkor 1 hét után simán mehet.

dec. 8. 18:15
 8/11 A kérdező kommentje:

Nálunk nem ilyen egyszerű a dolog mivel több krónikus betegstge is van és már többször is volt műtve.

De akármilyen kis műtétről van szó, attól ugyan olyan fontos.

Hidd el egy 8éves gyereknek sem könnyű betartani, hogy amíg a társai rohangásznak és jártszanak ő addig egy helyben üljön vagy áljon. De mellesleg nem a rohangászás miatt kérdeztem, hanem mert hidegek vannak és nem igazán szeretném, hogy bármi baj legyen, ha sok időt kint tölt.

dec. 9. 14:19
 9/11 A kérdező kommentje:
Ja és ma voltunk altató orvosnál és ő is mondta, hogy nem ehet és nem ihat akármit. Szóval nem csak garatmandula műtétnél van.
dec. 9. 14:21
 10/11 anonim ***** válasza:
45%

Akkor bocs, de ha a te gyerekednek speciális körülményei vannak (kórnikus betegség), akkor miért itt kérdezel? Illetve, nekünk nem mondott egyik orvos sem (sem az altatóorvos, sem a kezelőorvos), hogy valamit ne ehetne, ihatna.

Kérdezd meg az orvosotokat, ahogy most is megtetted, és hallgass rá. Ennyi.

dec. 9. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!