Milyen meseket nez a 2-3 ev koruli gyermeked?
Ne haragudj, hogy ha esetleg kotnyeleskedésnek veszed, a Binget nem igazán ajánlott nézetni a gyerekkel, mivel a sok hirtelen képi vágást, túlzott színes ingert nehezen fogadja be a kicsik agya.
Az összes ilyen animált bugyuta műsor nem jó a gyereknek- amiben beszédet imitálnak a szereplők össze-vissza mozog a szájuk-, nyilvàn nem úgy ahogy valójában a hangokat képezzük. 2.5 évesen még tart a beszédfejlődés-ezért a szinkronizált filmek és hasonlók sem ajánlottak. Ezeket célszerű figyelembe venni mese választásnál.
A bing nekem eleg lassunak tunik amugy, szoval nem tudom milyen hirtelen vagasok vannak benne. A szereplok is lassan mozognak, lassu a szoveg is. Azert; mert animalt vagy 3d-s, nem is tudom hogy mondjak ezt a kepi vilagot, nem biztos hogy rossz
De en nem ragaszkodom hozza, engem idegesit 🤣
A beszedfejlodes es a kepzelet fejlodese szempontjabol nyilvan semmilyen mese nem ajanlott tv-n keresztul, de mar 2,5 eves, napi 20 percet megy, szoval talan ez meg viselheto, de nyilvan ha azt latom, hogy barmiben is nem tesz jot, peldaul tobbet hisztizik, akkor nem fog nezni. Beszelni szepen beszel mar amugy.
#5 nem a tévé mellé állok, hogy nem káros, stb, de a fiam pont hogy azóta kezdett beszélni, amióta megengedtem neki, hogy tévét nézzen(mértékkel persze)
Elkezdett szépen beszélni, és olyan szavakat használ, amit mi itthon nem használunk a mindennapi életben.
Az én lánykám is 2,5 éves és egyelőre csak Peppa megy, meg Bogyó és Babóca. Tudom, fujj fujj képernyőidő, de egyébként rengeteget tanul belőlük akaratlanul is. Simán "visszamesél" egy-egy mesét, ahogy jön megy, vagy énekel a Peppa malacból (újrahasznosítós rész :D), vagy pl. nyáron amikor a medencézéshez vettük fel a karúszót, lelkesen ismételgette, hogy Peppáéknak is van. Vannak olyan szófordulatok is, amiket ezekből vett, szóval én nem tartom ördögtől valónak, hogy néz napi 15-25 perc mesét. :)
(Bingtől falra mászok, úgyhogy azt velem tuti nem fog nézni soha.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!