Közepesen. A zöldségeket egyáltalan nem eszi meg, se nyersen, se főve, kivéve 3-4 fajtát, pl. répa vagy krumpli.
Pedig két éves koráig nagyon jó evő volt, jöhetett neki brokkoli, spenót, bármi, mindent megevett, azóta nem.
De másban nem igazán válogat, eszik rendesen.
Én nem kényszerítem, ez van, majd kinövi, mint a többség.
nov. 26. 17:19
2/13 anonim válasza:
3 gyerek közül mindegyik másban volt "válogatós". Sohasem büntettem semelyiket - én sem szeretek egy csomó mindent és annyira sokféle étel elérhető, hogy mindennek van alternatívája. A jó példa (azaz h más eszik attól még olyasmit, amit ő nem szeret), illetve a sokféle kínálat (apró adagokban teszek ki nekik mindenfélét, hogy hátha kedvet kap) azért be szokott jönni. :)
nov. 26. 17:32
3/13 anonim válasza:
Középső lányom zöldséget, gyümölcsöt nem hajlandó enni. (8 éves)
A nagy nem eszik húst (igaz, elmúlt 10 bőven, 15 éves, de ez kb másféléves kora óta tart.)
A 6 éves sem eszik meg nyilván mindent (ezt sose várnám el), de ő azért kevésbé válogat.
nov. 26. 17:41
4/13 anonim válasza:
5 éves, válogatós,makacs,èrtetlen
nov. 26. 18:05
5/13 anonim válasza:
Válogatós, még most 9 évesen is. De eszembe sem jutna, hogy jutalmazzam, vagy büntessem azért mert nem akarja megenni az ételt. Nálunk olyan nics, hogy addig ül ott amíg a tányéron van. Semmi értelme nincs ennek a büntetési formának, max mégjobban megundorodik tőle. Ha nem eszi meg a vacsorát, akkor vacsora nélkül megy aludni. Ha éhes lesz úgyis fog enni valamit. Amúgyis olyan, hogy amit ma nem kér, azt néha másnap 3x szedve falja fel.
nov. 26. 18:23
6/13 anonim válasza:
A 9 évesem a zöldséget nem eszi, a 6 évesem főleg húsokkal válogat. De nagyon sokmindent megesznek, nincs semmi rájuk kényszerítve egyébként és jutalmazás sincs.
nov. 26. 18:42
7/13 anonim válasza:
9 éves autista és nem válogatós annak ellenére, hogy 5 éves kora alatt olyannyira szelektív evő volt, hogy még szondán is kapott tápszert, mert kórházba került a nemevés miatt.
Mindent eszik, csak kicsi adagokban. Sose büntettük.
nov. 26. 18:43
8/13 anonim válasza:
9 éves, a vasszöget is megeszi. Sosem volt válogatós. Igaz 8 hónapos kora óta, azt eszi amit mi. Ha pöri volt akkor azt, ha kelkápi főzi akkor azt, szereti a párolt zöldségeket is. Együtt, mindig jó hangulatban ültünk le enni, sosem volt kényszer semmi, mindent megkostolhatott. Igaz, pl tejszeletet, túró Rudit, ilyen vackokat talán 3 évesen kapott először de akkorra már, azt hiszem sikerült megalapozni és jó irányba terelni az ízlését, mert a mai napig sincs oda ezekért dolgokért.
nov. 26. 19:21
9/13 anonim válasza:
4 és 10 éves lányaim vannak. 1-2 dolgot leszámítva szinte mindent megesznek. Még a menzán is szoktak repetázni
nov. 26. 19:28
10/13 anonim válasza:
10 éves gyerekem szinte semmit nem akar megenni.
Voltak is bajok a gyomraval, így most már szigorúan be kell tartania a napi 5 étkezést(reggeli, ebéd, tízórai, uzsonna, vacsora)iskolai idő alatt némileg felborul, de igyekszünk úgy, hogy 4 étkezés legalább meglegyen.
Nem büntetem őt, egyszerűen tudja, hogy muszáj megenni a zöldségeket, a joghurtot, stb mert ha nem, akkor megint jarhatjuk az orvosokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!