Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csúnyán beszèlek a gyerekkel....

Csúnyán beszèlek a gyerekkel. Erre nincs jó önkontroll tanfolyam?

Figyelt kérdés

2,5-3 évig a hangom nem emeltem fel vele, de mostanában annyira szófogadatlan, hogy màr megszűnt a beszédhangom... Nagyon sokat ordítok vele. Nem úgy kezdem én... Megkérem valamire szépen. Kb 3x, de semmi... A kistesóját piszkálja. Tegnap pl az etetőszéket rázta szét alatta, nyomkodja a hasát, de fejelte màr le nekifutásból is. Nem eszik, nem öltözik, leveszi a zoknit a hidegben stb. 1 hete kb annyira kikészít, hogy a szívem valahogy ilyenkor másképpen ver. Már nyugalmi állapotban is elsírtam magam.

Az apjára és a nagyszülőkre sem nagyon hallgat, max ideig-óráig, de màr az oviban is kezdenek rászólogatni elmondása szerint. (Eddig nem jelezték, hogy gond lenne vele).

Mindig bocsánatot kérek tőle és elmagyarázom neki, hogy nem szeretnék ordítani, mert nagyon szeretem őt, de ahhoz az is kell, hogy szót fogadjon. Ilyenkor úgy csinálja, mint aki megérti, de 1 perc múlva ugyanolyan..

Sajnos volt már, hogy csúnya szavakat is mondtam neki, mert már teljesen kikelt magamból a napi 3-4x-i cirkusz, viszont ez ìgy nagyon nem oké, nem akarok ilyen anya lenni.

Volt aki elment önkontroll tanfolyamra? Jobb lett? Vagy erre mi a megoldàs?

nov. 26. 12:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is az énidő segít és a magnézium türelmesnek maradni. :D Én esküszöm, ha reggel nem veszem be a magnéziumomat, akkor délben már érzem az idegeimen, hogy pattanni fognak.

Énidő alatt nem kell nagy dolgokra gondolni, heti 2-3 óra kimenő is csodákra képes nálam márcsak azért is, mert amikor az utolsó idegszálam is megfeszül, akkor jó kis figyelemterelő, hogy "NAAADEEE holnap úgy itt hagyok mindent, mint a huzat". :D

A férjem abszolút partner ebben, mert ő is érzi rajtam, hogy sárkány leszek mindenkivel, ha nem kapok levegőt.

Ezeken felül pedig az önuralom. Eleve nem beszélek csúnyán a gyerekeimmel, sem a férjemmel. Néha káromkodom egy sort az autóban egyedül, vagy ha kimennek az udvarra, hogy a gyerekek ne tanulják el, de nekik sosem mondok csúnyát (pedig néha nagyon tudnék). A gyerekek előtt is alapelvem volt, hogy egyetlen vita sem mehet át sértegetésbe, sz*rdobálásba, márpedig nekem ez már az. A hangomat így is felemelem olykor, de közel sem vagyok annyira durva, mintha nem kapnék néha egy kis időt magamra.

Ha itthon van a férjem, én akkor sem passzolom le a szitut egyébként. Vagyis úgy vagyok vele, hogy akivel kezdi valamelyik gyerek a konfliktust, azzal is fejezi be. Mi a férjemmel egy álláspontot képviselünk akkor is, ha nem biztos, hogy egyetértünk akkor éppen valamelyikünk "megoldási módszerében". A lényeg, hogy ne érezzék azt, hogy kitudnak játszani minket egymás mögött. Akkor szoktunk "beleavatkozni" egymás probléma kezelésébe, ha nagyon kezd félremenni a dolog.

Nálunk egyébként olaj a tűzre, ha én is ordítani kezdek, még dacosabbak és hisztisebbek lesznek a gyerekeim, így elég korán megtanultam, hogy hiába robbanna szét az agyam, le kell nyugtatnom valahogy a gondolataimat, mert akkor előbb szabadulunk. Önuralom és brutál önismereti út. Szerintem ezt nem lehet tanítani, magadat kell megtanítanod, hogy te hogyan tudod kontrollálni a saját kitöréseidet.

Egyébként állítólag hozott minta. Valószínű valamilyen gombjainkat nyomogatják, amiket a gyerekkorunkból hozunk, szóval elvileg terápia segíthet, ha nagyon nem megy máshogy, de ebben nincs tapasztalatom. :)

nov. 26. 15:57
 12/14 A kérdező kommentje:

Nagyon jókat írtatok!!! Köszönöm.🥰❤️❤️

Segítségem nincsen, csak a férjem, de ő sosincs itthon szinte meg ő inkább a ház körül segít, boltba jár. A nagylánnyal elvan, de a kicsi keménydió neki.😁

Énidőm oly annyira nincsen, hogy a hajnali 3-as szoptatás közben rendelgetek karácsonyi ajándékokat, de amikor tegnap vissza akartam küldeni egyet elaludtam a telefont fogva amíg keresgettem a telómban a bankszámlaszámot.😅 Azt érzem, hogy teljesen megfulladok.

nov. 26. 19:34
 13/14 SZTANN ***** válasza:
51%

Ehhez - és sok minden máshoz - NEM TANFOLYAM KELL, hanem komoly saját elhatározás, önfegyelem.

Nem könnyű, de csak saját magad vagy képes arra, hogy ha már felismerted ezt a hibádat, akkor tudj tenni ellene. Pl. igyekezz jobban kipihenni magad, megnyugodni, elfogadni a gyerek korából fakadó hisztijeit - és sokkal rugalmasabban, békésebben kezelni. Sokszor annyi is elég, hogy elengeded a füled mellett, nem reagálsz, nem hagyod magad felhúzni. Meglepő, milyen hamar leáll néha a hiszti, ha nincs rá vevő. Nem állítom, hogy mindig segít, de gyakran igen.

nov. 26. 19:42
 14/14 anonim ***** válasza:
Nálunk is hasonló a helyzet. Én 1 dolognál nem tudom magam kontrollálni, amikor bántja az öccsét. Egyszerűen már mindent kipróbáltam, hogy hagyja őt békén. Általában el vannak egymás mellett, játszani is szoktak együtt, de vannak napok, amikor heccből harap. Én már kértem tanácsot sok mindenkitől, alkalmaztam is őket, de semmi nem volt hatásos es ilyenkor ki tudok borulni rendesen
nov. 26. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!