Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csúnyán beszèlek a gyerekkel....

Csúnyán beszèlek a gyerekkel. Erre nincs jó önkontroll tanfolyam?

Figyelt kérdés

2,5-3 évig a hangom nem emeltem fel vele, de mostanában annyira szófogadatlan, hogy màr megszűnt a beszédhangom... Nagyon sokat ordítok vele. Nem úgy kezdem én... Megkérem valamire szépen. Kb 3x, de semmi... A kistesóját piszkálja. Tegnap pl az etetőszéket rázta szét alatta, nyomkodja a hasát, de fejelte màr le nekifutásból is. Nem eszik, nem öltözik, leveszi a zoknit a hidegben stb. 1 hete kb annyira kikészít, hogy a szívem valahogy ilyenkor másképpen ver. Már nyugalmi állapotban is elsírtam magam.

Az apjára és a nagyszülőkre sem nagyon hallgat, max ideig-óráig, de màr az oviban is kezdenek rászólogatni elmondása szerint. (Eddig nem jelezték, hogy gond lenne vele).

Mindig bocsánatot kérek tőle és elmagyarázom neki, hogy nem szeretnék ordítani, mert nagyon szeretem őt, de ahhoz az is kell, hogy szót fogadjon. Ilyenkor úgy csinálja, mint aki megérti, de 1 perc múlva ugyanolyan..

Sajnos volt már, hogy csúnya szavakat is mondtam neki, mert már teljesen kikelt magamból a napi 3-4x-i cirkusz, viszont ez ìgy nagyon nem oké, nem akarok ilyen anya lenni.

Volt aki elment önkontroll tanfolyamra? Jobb lett? Vagy erre mi a megoldàs?

nov. 26. 12:27
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

Ja és mindig elmagyarázom, hogy mit miért nem szabad.

A kistesója előtt sem játszottunk egész nap vele. De ha pl a férjem itthon van és több időt tudunk a nagylánnyal tölteni az sem elég neki, mert akkor még pisilni sem enged ki és hisztibe kezd, ha más dolgunk akad.

nov. 26. 12:30
 2/14 anonim ***** válasza:
18%
Akkor ne cirkuszolj te is.
nov. 26. 12:36
 3/14 anonim ***** válasza:
96%
Ha sokat kiabálsz azt veszi majd alapnak, és nem lesz hatása. Határozottan szólj rá, ha kel korlátozd (hozd el onnan stb.). Ha rászólsz ne kérj bocsánatot. Lehet, hogy rosszul esik, hogy felemelted a hangod, de nem ok nélkül teszed, ha utánna bocsánatot kérsz akkor máris úgy gondolja, hogy nem gondolod komolyan, amit mondasz
nov. 26. 12:38
 4/14 anonim ***** válasza:
91%
Abbahagyod és ennyi, én is így csináltam. Nincs mindenre tanfolyam, vagyis van, mert a sok hülye kifizeti és akkor csinálnak. A kisteso miatt ilyen, majd abba fogja hagyni, addig meg türelmesen leállítod a dolgait.
nov. 26. 12:41
 5/14 A kérdező kommentje:

Hát ha ilyen egyszerű lenne már rég meg lenne oldva a dolog. Még nem született meg a kistesója már akkor elkezdte ezt. 1,5 éve vért izzadok. Nyilván nem egyből ordítottam, de már annyira kikészített, hogy fél éve durvultam el nagyon.

Hát azért ha "lehülyegyerekezem" (mert már sajnos előfordult) bocsánatot kérek, mert ez nem oké. Ő is mindig bocsánatot kèr, mert ezt látta. Azért ha csak erélyesen rászólok vagy simán megkapja a magáét es nem idegrohamot kapok nem kérek bocsánatot.

nov. 26. 12:51
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is mostanában veszem észre magamon, hogy egyre türelmetlenebb vagyok a lányommal, mert ő is ilyen "divatsüket" lett. Aztán ha rákiabálok, akkor sírva fakad.😔😔😔 Sok pozitív visszajelzést olvastam a Pozitív Fegyelmezés című könyvről. Azt szeretném megvenni és elolvasni. Hátha.
nov. 26. 13:26
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk van egy 2,5 éves és egy lassan 6 hónapos. Hát már a pici előtt is próbálgatta a szárnyait. Minden napra van 1-1 apró hülyeség, dac, viszont mikor jön a maradék foga és fáj neki, na akkor brutális pár napunk van. Akkor tényleg 5 percenként leveri valami miatt a hisztit, tombol. Utána visszaáll a "rend", alapjáraton ügyes. A bántást a testvér felé nem tudom, nálunk nem bántja, gondoskodó, keresi ha nem látja, játékokat ad neki, nevetteti. Olyan volt már, hogy sokáig aludt a pici és addig mi hármasba végig szórakoztunk majd felkelt a pici és akkor ilyen volt, hogy kivette a cumit és nem akarta visszaadni és láttam, hogy mérges mert vége szakadt a mókának hárman, de ennyi, 1 perc múlva meg már ment hogy szeretem hugit, ölelgette. Őszintén én elhiszem, hogy nagyon kimerítő az egész, bár én a babakort így se sírom vissza, inkább ez. Ami engem egyben tart az ilyenkor, hogy szeretnék olyan anya lenni akire én vágytam mindig. Engem pl sose értettek meg, üvöltöttek, stb. Nálunk leülünk elmagyarázzuk, hogy nem dobálunk, mérges lehet, de ne dobáljon, mondja el mi a baj, akkor hüppögve mondja "sírok anya", nyilván hogy miért sír, azt nem tudja, de ez kizökkenti amúgy, odabújik. A másik ilyenkor hogy elpoénkodom, elbújok az ajtó mögé és kilesek vagy 1 plüss mögé hülyéskedni, ez mindig beválik egyből röhög és jön. De ha már nagyon durva és semmi sem segít én mindig mondom a férjemnek, hogy ne haragudj most maradj te picit, becsukom magam után a szobaajtót és az ablaknál levegőzök egyet vagy elszámolok 10ig, mert ilyenkor én is érzem, hogy ha nem teszem akkor üvöltök egyet, de ennek semmi értelme lenne, akkor azt látja, hogy én se bírom kontrollálni magam, ő miért tegye? Ha egyedül vagyok velük és ez megy, akkor úgy levegőzök, számolok, hogy közbe mellettem üvölt. :D Szerencsére ritka az ilyen nap, minden nap el se tudnám képzelni. :( Hogy az segít-e nem tudom, de nálunk sok közös időnk is van, a pici férjemmel, én a nagylányommal programozok, megyünk ide-oda vagy csak beülök hozzá a szobába kettesbe és azt játszunk amit ő akar, ő irányíthat akkor, csak rá figyelek. A délutáni nagy alvásánál a picinek hármasba szoktunk, legózunk vele, rajzolunk, mikor mi, vagy a játszótéren kint hülyéskedünk míg a babakocsiba alszik a pici. De sokat vagyunk 4en is, mert ezt is szokja, hogy mi már így vagyunk négyen egy család. Amíg pici volt nehéz nagyon, most már könnyebb. Olyan viszont volt már 1x-2x, hogy beküldtem a szobába gondolkozni, a dobálást nem tolerálom főleg a kicsi mellett és nem fogadott szót. Bement, 2 perc múlva jött, hogy felveszi amit ledobott. Ott hagytam, szépen ő fogja. De például főzünk együtt és akkor begurult valamin és a fűszert kiöntötte az egészet direkt, épp nyitottam a szám, de már megszólalt, hogy jó bocs összeszedem és szedte is vissza. Vannak szabályok, következménye is és ismer betartom. Amúgy arra gondolj pl, hogy nem tudja még a frusztrációit elmondani, amit érez. De csak anyaként mesélem ezeket, hogy én mit csinálok, őszintén fingom nincs ebből mi sül ki ebből és mennyire lesz elrontva. Lehet minden is rossz és csak csúszik ki a kezünkből majd. Kegyetlen nehéz, főleg egész nap magunkat egészbe tartani meg őt is. Kitartást! Nem tudom segíthet-e önkontroll vagy bármi. Van segítséged?
nov. 26. 13:29
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Virtuális nagy ölelés. Én is hasonlót csinálok végig. Nekem már lassan 10 éves a nagy, 8 éves a kicsi. Engedelmesség terén nem sokat fejlődtünk, de én már megtanultam nem felhúzni magam.

Első körben érdemes utána nézni, hogy a gyerek látása és hallása rendben van-e. Lehetséges, hogy valóban nem hall téged normális hangerőn.

Amennyire lehet legyen képernyőmentes a család. Bizonyára hallottál/olvastál már róla, hogy a tévéből, számítógépről, egyébről érkező hang és képhalmaz túl sok a gyerek idegrendszerének, nem tudja feldolgozni és ettől zizi lesz. Vannak gyerekek, akiknek "semmi baja" tőle, de vannak akik érzékenyebben reagálnak.

Amennyit lehet, legyetek szabad levegőn. Akkor is, ha szutyok idő van. Ki kell menni, ki kell mozgatni a gyereket.

Figyelj rá, hogy mindenki eleget igyon. Dehidratált állapotban nem működik megfelelően az agy. Következésképpen zizi lesz a gyerek is meg te is.

Segítségül lehet hívni gyógynövényeket. A levendula, a kamilla, a citromfű nyugtató hatású növények.

Nálunk ezek a dolgok segítenek. Nem tökéletes a harmónia itthon, de azért nem is robbanok fel minden nap.

nov. 26. 13:32
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi szabadidőd van?

Magamon azt vettem észre hogy minél többet tudtam kikapcsolódni (nem itthon hogy hallom őket, vagy épp fél óràt elvannak és belemerülnék egy könyvbe) annàl jobb fej voltam.

Szóval ha volt én időm, több volt a türelmem is.

Feltöltődtem.

nov. 26. 13:45
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
7# vagyok. 8-9 tök jókat írt. Én is így vagyok amúgy, 20 perc olvasás úgy kikapcsol, feltölt. Muszáj. Na meg a képernyőidő. Férjed?
nov. 26. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!