Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyobb gyerek skarlátos,...

Nagyobb gyerek skarlátos, adjunk a kicsinek megelőző jelleggel antibiotikumot?

Figyelt kérdés

3,5 és 2 évesek, szeparálni sajnos nem tudjuk őket. A kicsi más betegség miatt szintén itthon van, de jövőhéten menne bölcsibe..

Persze addigra lehet kijön rajta is, de jobb lenne talán ha ki se jönne.

nov. 22. 15:56
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
92%

Miért lenne kivétel?

Ha az egyik nem mehet amíg orvosságot szed a másik miért mehet?

nov. 22. 20:22
 32/44 anonim ***** válasza:
100%

Normalis vagy ????

Azthittem nem jol olvasom a kerdest !

nov. 23. 01:11
 33/44 anonim ***** válasza:
100%

ez az egész kėrdės ugye nem komoly egy skarlátos gyereket 5 nap után bevinnėl az oviba miközben még gyogyszert szed és ki tudja nem fertöz e .

a bölcsist meg aki nem skarlátos megelözésként gyogyszert adnál neki.

hát én nem értek veled egyett.

a skarlátos maradjon otthon a gyogyszer szedése alatt,

bölcsisnek meg nem kell most még gyogyszer.

nov. 23. 07:07
 34/44 A kérdező kommentje:

Részemről ez az utolsó hozzászólás itt:

Felmerült bennem egy kérdés-és igen volt már hogy felülfertőzés elkerülése véget kapott a gyerek antibiotikumot orvos áltál elrendelve-szóval nem gondolnám az antibiotikumot olyan méregnek, mint ti. A skarlát meg egy nagyon fertőző, potenciálisan veszélyes betegség tud lenni.

Itt nálunk ÉS a netet elnézve SKARLÁT esetén ez az eljárási rend: 10 nap gyógyszer, 5. nap után mehet ha nincs már baja.

Mindenki nyugodjon le, sziasztok.

nov. 23. 07:47
 35/44 anonim ***** válasza:
12%
Nyugodtan vigyed az 5.nap gyogyszer utan reg nem fertoz,sot en 1 !napot olvastam,1 nap antibiotikum utan.ha nem kezelik akkor fertoz 2-3hetig.
nov. 23. 07:49
 36/44 anonim ***** válasza:
12%

Rosszul emlekeztem,nem 1,hanem 2 nap. A sok okos anyukanak:

Lényeges, hogy az antibiotikummal kezelt beteg a 2. naptól kezdve már nem fertőz, kezelés nélkül viszont csak a 3. hét után válik fertőzésmentessé.

nov. 23. 07:52
 37/44 anonim ***** válasza:
52%

"#32 a kérdező faszsagokat ír teljesen."

Az egyetlen faszsag, hogy itt kérdezi meg és nem az orvosnál. Ahogy tőbben is írták ez régen bevett szokás volt és néha most is. A környékünkön nemrég hirtelen meghalt egy kisfiú, és agyhártyagyulladás gyanúja is felmerült, azonnal antibiotikumot kapott az összes gyerek az óvodájában. Végül kiderült hogy nem fertőző betegség miatt halt meg, de jobb volt a biztonság.

nov. 23. 09:31
 38/44 anonim ***** válasza:
9%
Én is vinném, ez a szabály ahogy a kérdező írja. Letagadja,hogy antibiotikumot szed a gyerek? Talán azért,mert az óvónők feleslegesen feszkóznak. Egészen felháborító,hogy tudományos tényeket bírálnak felül,nálunk legtöbb óvónő képzett orvos és virológus lásd,gyógyszerszedés,orrváladék színe és még lehetne sorolni. Én biztos elvinném, általában napi 2szer kell szedni,ki sem derül,óvó néni meg szálljon magába. De hát nincs min meglepődni, ez a balkáni Magyarország 2024ben
nov. 23. 09:32
 39/44 Bogica0616 ***** válasza:
Nekem az 1 évesem pénteken lett lázas, de előtte kapta az oltását, szombat estére a 8 évesem is beteg lett. Skarlatosak lettek. Mind a 2 szed 10 napig antibiotikumot. Pedig a kicsi csak lázas volt.
nov. 23. 14:17
 40/44 anonim ***** válasza:
Utolso? Volt torokleoltas? Az enyem tiszta kiutes volt mellkas,hatul,az oviban skarlat van, de dr neni ekcemanak diagnosztizalta... mert nem volt laza. Csak a torokleoltas es streptococcus kimutatasa a biztos elvilg. Addig minden eset csak gyanu. En nagyon felek h az volt es nem kaptunk gyogyszert... tavaly sem kaptunk, akkor az en torkombol jott ki a strept.pyogenes 2 hettel utana,szoval skarlat volt,csak nem ismerte fel.
nov. 23. 15:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!