Nagyobb gyerek skarlátos, adjunk a kicsinek megelőző jelleggel antibiotikumot?
3,5 és 2 évesek, szeparálni sajnos nem tudjuk őket. A kicsi más betegség miatt szintén itthon van, de jövőhéten menne bölcsibe..
Persze addigra lehet kijön rajta is, de jobb lenne talán ha ki se jönne.
Miért lenne kivétel?
Ha az egyik nem mehet amíg orvosságot szed a másik miért mehet?
Normalis vagy ????
Azthittem nem jol olvasom a kerdest !
ez az egész kėrdės ugye nem komoly egy skarlátos gyereket 5 nap után bevinnėl az oviba miközben még gyogyszert szed és ki tudja nem fertöz e .
a bölcsist meg aki nem skarlátos megelözésként gyogyszert adnál neki.
hát én nem értek veled egyett.
a skarlátos maradjon otthon a gyogyszer szedése alatt,
bölcsisnek meg nem kell most még gyogyszer.
Részemről ez az utolsó hozzászólás itt:
Felmerült bennem egy kérdés-és igen volt már hogy felülfertőzés elkerülése véget kapott a gyerek antibiotikumot orvos áltál elrendelve-szóval nem gondolnám az antibiotikumot olyan méregnek, mint ti. A skarlát meg egy nagyon fertőző, potenciálisan veszélyes betegség tud lenni.
Itt nálunk ÉS a netet elnézve SKARLÁT esetén ez az eljárási rend: 10 nap gyógyszer, 5. nap után mehet ha nincs már baja.
Mindenki nyugodjon le, sziasztok.
Rosszul emlekeztem,nem 1,hanem 2 nap. A sok okos anyukanak:
Lényeges, hogy az antibiotikummal kezelt beteg a 2. naptól kezdve már nem fertőz, kezelés nélkül viszont csak a 3. hét után válik fertőzésmentessé.
"#32 a kérdező faszsagokat ír teljesen."
Az egyetlen faszsag, hogy itt kérdezi meg és nem az orvosnál. Ahogy tőbben is írták ez régen bevett szokás volt és néha most is. A környékünkön nemrég hirtelen meghalt egy kisfiú, és agyhártyagyulladás gyanúja is felmerült, azonnal antibiotikumot kapott az összes gyerek az óvodájában. Végül kiderült hogy nem fertőző betegség miatt halt meg, de jobb volt a biztonság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!