Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyobb gyerek skarlátos,...

Nagyobb gyerek skarlátos, adjunk a kicsinek megelőző jelleggel antibiotikumot?

Figyelt kérdés

3,5 és 2 évesek, szeparálni sajnos nem tudjuk őket. A kicsi más betegség miatt szintén itthon van, de jövőhéten menne bölcsibe..

Persze addigra lehet kijön rajta is, de jobb lenne talán ha ki se jönne.

nov. 22. 15:56
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
100%
Ne adj neki, és ne vidd bölcsibe. Az antibiotikum nem erre való, és ráadásul ha teletömöd vele a gyerek szervezetét amikor nem beteg, vagy amikor náthás vagy amikor egy kicsit lázas akkor immunissá teszed az antibiotikumra és amikor ténylegesen kellene és fontos lenne semmit nem fog érni.
nov. 22. 17:06
 12/44 anonim ***** válasza:
100%
Én se értem, minek vinnéd bölcsibe, ha amúgy is otthon kell lenned a naggyal. Megelőzésképpen biztosan nem adnék antibiotikumot, egyébként is csak akkor használok, ha muszáj.
nov. 22. 17:46
 13/44 A kérdező kommentje:

A nagy ha nincs más tünete szerdán már mehet oviba-úgy, hogy még 5 napig szedi az antibiotikumot. mi is úgy gondoltuk, hogy hétfő kedd a kicsi is itthon lesz még, na de simán belefér, hogy csak utána jön ki rajta, mert pl később kapta el és beviheti a bölcsibe.

Felnőtként én se szedek antibiotikumot semmire, de kicsiknél gyakran alakul ki szövődmény, én nem gondolom, hogy az antibiotikum ennyire ördögtől való lenne, mint egyesek nézik, de ebből nem akarok vitát.

De jó, meggyőztetek, hogy egyelőre ne adjunk neki, remélem nem fogja elkapni.

nov. 22. 17:56
 14/44 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy. Ha majd aktuális akkor az orvos ír. Magadtól akartad otthon beadni neki vagy mi vagy a doki felírta és ezért agyalsz rajta? Magunktól nem gyógyszerelünk antibiotikumot. Bölcsibe meg én se vinném egyértelműen.
nov. 22. 17:56
 15/44 anonim ***** válasza:
100%
De én nem értem.. mi az, hogy meggyőztünk? Doki fel se írta, de te magadtól adnád? Dózist se tudod. Úristen..
nov. 22. 17:57
 16/44 anonim ***** válasza:
100%
13. Nem mondta senki hogy ördögtől való, ha doki írta fel és tudod hogy mennyi kell és mikor. De magadnak csak eldönteni hogy te most márpedig én fogok neki antibiotikumot adni felelőtlen és a későbbiekben nem fog használni nála az antibiotikum. Akkor adhatsz neki a kijönnek a tünetek rajta és a doki megmondja hogy mennyi kell neki
nov. 22. 18:00
 17/44 A kérdező kommentje:

Egyébként felírta a kicsinek a doki, arra az esetre, ha megjelennének rajta is a tünetek.

A dózist meg ne misztifikáljuk már, meg van szabva életkorra.

Előtte is írt már fel az orvos megelőző jelleggel, felülfertőzés elkerülése véget.

Ez van a mi dokink gyógyszerpárti..

nov. 22. 18:01
 18/44 anonim ***** válasza:
100%
17. A doki tünetek esetére írta fel amikor kell is. Akkor meg keress másik orvost ha azt állítja hogy a tünetek megelőzésére csak úgy antibiotikumot kell adni a gyereknek.
nov. 22. 18:04
 19/44 anonim ***** válasza:
87%

"A nagy ha nincs más tünete szerdán már mehet oviba-úgy, hogy még 5 napig szedi az antibiotikumot"

Antibiotikumot szedve megy oviba????

nov. 22. 18:14
 20/44 A kérdező kommentje:
igen, skarlátnál ez a szabály..10 nap kúra, 5. nap után mehet
nov. 22. 18:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!