Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másfél éves gyerekkel hányszor...

Másfél éves gyerekkel hányszor mentek le egy nap így ősszel-télen?

Figyelt kérdés
nov. 21. 14:44
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem kb. minden országban alap 2-3 nyelv, ha nem az anyanyelved szerinti országban élsz, pláne ha apuka nem magyar. Apa egy nyelven beszél velük, te másikon, a helyi meg egy harmadik. Esetleg a suliban tanul még egy-kettőt, na bumm. Ez azért nem akkora csoda az esetetekben.

Az önállóságra nevelés pedig nekem nem ott kezdődik, hogy szabadon garázdálkodhat a 1,5-2 évesem a házban egyedül és pl. a vízforralót nem azért nem tanítottam meg neki még használni, mert agyműtét lenne megnyomni egy gombot, hanem mert balesetveszélyes egy ekkora gyereknek a forróvíz és az ő magassága, koordinációs képességei, stb. nem olyanok, mint egy 4-6-8 évvel idősebb gyereknek, tehát nem tud magának teát főzni. Így kijelenteni, hogy az "jobb", vagy hogy az itthoni gyerekek elmaradottabbak, szerintem enyhe túlzás. Én ezek alapján inkább azt mondanám a kínaiak felelőtlenek, ha ez a hagyományos irány és ideje korán robotot kezdenek nevelni a gyerekekből. Bár ez mondjuk nem annyira meglepő, de az sem biztos, hogy én ezt ennyire pozitívan élném meg. :) A lényeg, hogy neked ez jó és megfelel.

nov. 22. 07:46
 22/27 anonim ***** válasza:
0%

20 azt nem tudom hogy a MO levo diákok milyenek :)

azt tudom h itt kint milyen nevelesi modszerek vannak és alap a sok nyelv ismeret és az. én csak annyit látom h a 6 évesem messze felülmúlja kepessegekben meg mindenban a unokatesokat.

nem nem kell begyujtani :)

a konyhaban minden gepesitett szinte van tobbféle parolo/suto gep bedobod amit kell fűszerezed és bekapcsolod. oke van ami elo kell kesziteni de azok inkabb a magyarosabb etelek. igy a fozes sem nagy kalad. vittem ajandekba rizsfozot akkor meg nem lehet kapni otthon. meg ilyen pici sutot is. gondolom hasznos lehet.

nov. 22. 08:35
 23/27 anonim ***** válasza:
0%

21

otthon nem azt latom h fontos lenne a nyelvtudas, meseltek h csak felsoben fog tanulni nyelvet az uncsiteso, szerintem meg pont ilyen kicsinek jobba tanulni mert jobban megmarad. legalabbis nekem sokkal nehezebb volt tanulni mint a gyereknek

meglepően gyorsan megtanuljak ha valami forro vagy vigyazni kell vele. nem azt irtam h a 1,5 eves foz teat hanem h a unokateso aki hasonlo koru mint az én 6 evesem azt nem kepes ra ahogy masnit sem tud kotni.. 1,5 evesemet en sem engedem meg. de eljon annak is az ideje

itt a hasonlitas a nagyobb 6 eves gyerekekm és a hasonlo koru unokatesok kozott volt, hogy eg es fold onnnalossagban es tudasban a kulonbseg.

az iskolarendszer nem olyan mint otthon itt nem tömik a felesleges tudast teny h a matek fontos a logikkai es megoldokepesseg miatt. de valahogy elo tudast szereznek megis

nov. 22. 08:42
 24/27 anonim ***** válasza:

Ez remek, de hogy kapcsolódik a kérdéshez?

Mellesleg te egy-két gyerekhez hasonlítasz. Magyarországon is van többnyelvű család, vannak kéttannyelvű ovik, iskolák, vannak szülők, akiknek fontos, hogy már oviban elkezdjen a gyerek nyelvet tanulni, úszni, lovagalni, teniszezni, vagy a bánat sem tudja és engem pl. valóban tök hidegen hagy, hogy 6 évesen a gyerekem tud-e már teát főzni magának (hiszen csak egy gyerek bakker). A gépesítés meg végképp nem értem hogy kapcsolódik a kérdéshez. :D

Szó mi szó, egy 1,5-2 évest szerintem nem egészséges felügyelet nélkül hagyni sem kint, sem bent.

nov. 22. 09:22
 25/27 anonim ***** válasza:
30%
Hol van hó vazze ma Kínában te kamus?
nov. 22. 09:32
 26/27 anonim ***** válasza:
36%
25, Bár nem nekem szántad, de Magyarországon is van hó ma.
nov. 22. 16:03
 27/27 anonim ***** válasza:
0%
Magyarországon van, de ő Kínaban írta, ott meg ha nézed a globáltérképet, ma kvara nem volt.
nov. 22. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!