Másfél éves gyerekkel hányszor mentek le egy nap így ősszel-télen?
5ös mekkora marha. :D Gondolom az ömlő, szakadó esőben amiben látni nem lehet, 1 fokban, hideg szélben is kint vagy 5 órát is egyben akkor is, ha a gyereked arra kér egy óra után, hogy inkább bemenne, ha nem gond. Te meg ott tartod erőszakkal, hogy már pedig itt maradsz! Inkább te vagy itt akkor felelőtlen szülő.
Kérdező, nálunk 2,5 éves, de amikor másfél volt is 2x, DE ha ítéletidő volt, akkor nem mentünk csak ami muszáj volt, mert ő sem élvezte amikor az ömlő esőben az orráig nem látott és annyira én sem. Megvártuk míg abba marad az ömlő eső például.
#5 már ne haragudj de ki az a marha aki szetfagyasztja a gyereket három órán keresztül kint óriási szélben és 1-2 fokban?
Nekünk bőven elég ilyen idoben amíg elmegyünk postára, boltba, akárhova. Mindenhová gyalog járunk, nem tudok vezetni
Max egy órát vagyunk kint, és köszönöm de bőven elég.
Valtozo. De nekunk hatalams a kert ha en megyek ki o is jon. De addig marad ameddig neki jo. Aztan bemegy. En meg maradok amig tart a kinti munkam.
Pl elokeszitem az agyasokat telre, avart szedekossze, leszedem a maradek termest stb...
Van h o akar kimenni a kertbe pl hintazni homokozni. Ma pl majd havazni 🙂
Nincs de nem is szukseges.
Itt kinaban nem tutyimutyik a kicsik sem. A nagyoob mar 6 evesen foz mos iskolaba egyedulj jar onnalloan elvan a haztartassal. A kicsi most tanulja
Van egy dadusunk erre aki segit 9nnallo gyereket nevelni. Januartol o lesz vwle itthon onnantol meg jobban onnallo lesz.
Fura is h ha haza megyunk akkor a sogor gyerekei mennyire elmaradottak 6 evesen cipot sem tud kotni de egy teat sem tud fozni. A nagyobb gyerekem 3 nyelvu angol magyar kinai 4 eves kora ota tanulja a kinai irast beszedet. A kicsi majd. Most meg csak magyar angol es kicsi kinai.
Nem leszolni akarom a nyugati prszagokat. De igy h 11 eve kint elek van ralatasom miert is vezeto nagyhatalom kina.. es ez a gyerekneveles massaga miatt van. De ez hosszabb ertekezes lenne...
Másfél évesen magyar,angol,kicsi kínai...hmm...ok👍🏻
Én nem lennék nyugodt ha a másfél évesem (18 hónapos )egyedül lenne benn. Na meg ő sem. De mindenki úgy csinálja ahogy szerinte a legjobb,elvégre tiéd a felelősség.
#17 vannak ilyen anyák is, és azt hiszik ők a legjobbak 🤷🏻♀️
Az én gyerekem inkább ne tudjon angolul 6 évesen sem, meg ne tudjon 9 évesen főzni, de legyen gyerek.
Erre van nevelve. A nagynal bevalt.
A kicsi kinai a dadus miatt van o direkt a keresem miatt nem beszel veluk angolul. Direkt tradicionalis kinai nevelesi elveket valo dadusunk van. Januartol nagyreszt a dadus lesz vele. En dolgozni fogok. Igy is luxus volt h 1.5 evet itthon vagyok vele.
Az apja angolul beszel veluk es a suliban is angol es kinai van
Hat eleg kaotikus de a 6 evesen mar nem keveri oket. Most megyunk majd haza. Tuti ha valami baja van angol vagy kinaiul mondja majd. Mert tudja h nem ertik 🤣 csak en es az apja.
Mondjuk mar jobban beszel kinaiul mint en az elso 6 evemben 😁
Itt kint fontos a nyeltanulas alapban van olyan tini aki 4-5 nyelven beszel kivaloan. De 2-3 alap.
A kozos kinai a tajegysegnek megfelelo es az angol. De sokan tudnak oroszul spanyolul nemetul mint sokaig nyelv.
"Itt kint fontos a nyeltanulas alapban van olyan tini aki 4-5 nyelven beszel kivaloan. De 2-3 alap."
Külföldi egyetemistákkal dolgozom, így nem tudom, hogy honnan jöhettek, ha kint olyan fontos a nyelvtanulás, mert angolul meg sem tudnak szólalni (de ha mégis, akkor abban sincs köszönet 🙃)
De az önállóságuk is bőven hagy kívánnivalót maga után, ha nem kísérgetik őket, semmit nem tudnának elintézni... mondjuk lehet ügyesen be tudnak gyújtani egyedül, de nekem nem tűnik úgy, hogy kifejezetten éketképesek lennének...
(Itthon is sokan beszélnek több nyelven, de általánosítani nem kell azért.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!