Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másfél éves gyerekkel hogy...

Másfél éves gyerekkel hogy kezdjek el az utcán sétálni?

Figyelt kérdés
A kezemet nem fogja meg. És nem igazán érti hogy a járdán kéne maradni, megy keresztben az úton. Ráadásul nálunk elég kicsi a forgalom (de azért 4-5 percenként jön egy autó) ezért szinte mindenki az úton megy. Meg hát a járda szűk és alig lehet elférni. Így hogy fogja megtanulni a gyerek hogy a forgalmasabb úton nem szabad sétálgatni?
2023. febr. 25. 13:41
 1/7 anonim ***** válasza:
92%

Következetesen.

Ha elengedi a kezedet megfogod újra. Ha elszalad akkor vége a sétának, be a babakocsiba és irány haza. Ez fontos dolog, meg kell tanulnia. Mindig gondolj rá, hogy balesettől óvod meg ilyenkor.

2023. febr. 25. 13:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz mindenképp ragaszkodnék, hogy a járdàn maradjon, mindegy mennyire keskeny és hányan mennek az úton. Nálunk is egy egysávos kis utca van, alig jár erre valaki, de inkább a rissz-rossz járdán megyünk, ehhez szokjon.

Az elején nálunk is probléma volt, hogy fogja-e a kezünket, mi vettünk egy hátizsákot, amin van kis “póráz”. Nyilván nem úgy használtuk, mint egy kutyánál. A végén van egy hurok, azt a felkaromra fel tudtam tolni, közben pedig a kezét fogtam, hogy azt tanulja, hogy a kezünket kell fogni, de így ha elengedte volna és elszalad, nem jutott volna messzire. Most 3 éves, forgalmas utak mellett fogja a kezünket, a zebránál is nyúl a kezünkért, de a mi kis utcánkban mehet mellettünk egyedül, persze csak a járdán.

2023. febr. 25. 13:50
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én fiam viszonylag szófogadó, de gyakorlatilag közvetlenül mellette megyek, mert ő se fogja meg a kezem. Ha nagyon rizikós a helyzet - pl 0,5 mp alatt le tudna lépni autó elé - akkor fogom a kapucniját/ kabátját. Legrosszabb esetben a lendület hanyat rántja. De nála működik az, hogy mehet egyedül, de csak mellettem és úttest előtt csak kézen fogva. Utána elengedheti, addig nem. Meg általában úgy megyünk, hogy ő van belül, tehát nem az út felöli oldalon. Zárt tereken pedig úgy rohangálhat, ahogy szeretne, pl kertben, de kint nem. Ha nem fogadna szót, akkor szerintem vennék gyerek hámot. Biztos lenne, aki bepofázik miatta, de inkább az, mint egy elkerülhető baleset.
2023. febr. 25. 15:08
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Bevállaltam a hisztit, amíg el nem jutott neki, hogy márpedig úgy megyünk az utcán, hogy fogja a kezem. Egyszerűen nincs más opció. Nem tartott sokáig. Viszont a kínos és kellemetlen helyzetek jutalma meg az, hogy abszolút nincs gondunk a sétával. Nekem megérte.
2023. febr. 25. 17:55
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is vállalom, hogy hiszti lesz, de a kezem fognia kell. Ha sír, hát sír. Ha következetes maradsz, előbb rájön, hogy ez nem választható, hanem kötelező.
2023. febr. 25. 18:06
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem nem kellett fognia a kezemet,a kapucniját fogtam vagy a ruháját.
2023. febr. 26. 00:03
 7/7 anonim ***** válasza:

A gyerek, öreg, a nő mindig belül megy eleve. Ha keskeny a járda, akkor a belső mehet fönt a járdán, de a gyerek a járdán kell hogy menjen.

Ha nem akar kezet fogni, akkor fel kell venni, vagy beültetni a kocsijába.

Ha hisztizik el lehet terelni a figyelmét.

2023. máj. 21. 02:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!