Hogyan kell nyugodt gyereket nevelni?
Figyelt kérdés
22 hónapos a fiam, és míg mások könyveket olvasnak, színeznek, babáznak, meg mindenféle foglalkozásokra járnak. Az én gyerekemet semmi nem köti le, kizárólag a mozgás. Mászik mindenhova, már úgy élünk,hogy a székek az asztal tetején vannak, de akkor mászik másik székre, kádba, mosógépre, kanapé karfájára. Ugrál, pakol, szétszed. Igazságszerint egy valódi kis tornádó. És bár szerintem nem buta, mikor a védőnő kérdezi,hogy pl 2-3 elemű puzzlet ősszerak-e, akkor úgy érzem így lemarad. Lehet összerakna, de mivel nem ül le soha, ezért esélye sincs. Nem fárasztja le semmi, kint is bent is ugyanazt csinálja. Hogyan kellene valahogy leültetni, hogy legalább mesét olvasunk?nov. 20. 12:06
11/15 A kérdező kommentje:
9es, erre keresem a választ, a hogyanra. Mert ha enni,inni, pisilni akarok néha muszáj engednem az ilyeneket, mert tényleg egész nap megy, csinálja. Ha rászólok nem érdekli, elviszem 50x naponta, nem érdekli, vagy sikítva üvölt. De ha elviszem csinál mást, a lényeg ez, hogy hogyan tudok rá hatni, mert napközben is néha jó lenne enni,inni.
nov. 20. 14:53
12/15 anonim válasza:
Nincs még 2 éves. Ennyi idősen még nem fog leülni rajzolgatni. Szerintem leírás alapján életkorának megfelelően viselkedik, igen, a szájába vesz mindent, nem érzi a veszélyt, mászik mindenre. Sajnos figyelni kell rá, de hidd el, nem tart ez az időszak örökké.
13/15 anonim válasza:
Egy alig kétévestől ez teljesen normális viselkedés. Ha nincs kapacitásod egész nap rohangálni utána és mindenhonnan leszedni, akkor ki kell jelölni egy helyiséget a lakásban, ahol szabadon és biztonságosan mászkálhat mindenfelé, és az ajtónyílásba olyan rácsot kell tenni, amin nem tud kimászni és amit nem tud kinyitni.
14/15 A kérdező kommentje:
Én ezt értem, de ha ez a normális, akkor az összes többi körülöttünk élő gyerek lenne a nem normális?
nov. 20. 17:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!