Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan kell nyugodt gyereket...

Hogyan kell nyugodt gyereket nevelni?

Figyelt kérdés
22 hónapos a fiam, és míg mások könyveket olvasnak, színeznek, babáznak, meg mindenféle foglalkozásokra járnak. Az én gyerekemet semmi nem köti le, kizárólag a mozgás. Mászik mindenhova, már úgy élünk,hogy a székek az asztal tetején vannak, de akkor mászik másik székre, kádba, mosógépre, kanapé karfájára. Ugrál, pakol, szétszed. Igazságszerint egy valódi kis tornádó. És bár szerintem nem buta, mikor a védőnő kérdezi,hogy pl 2-3 elemű puzzlet ősszerak-e, akkor úgy érzem így lemarad. Lehet összerakna, de mivel nem ül le soha, ezért esélye sincs. Nem fárasztja le semmi, kint is bent is ugyanazt csinálja. Hogyan kellene valahogy leültetni, hogy legalább mesét olvasunk?
ma 12:06
 1/7 A kérdező kommentje:
Arról nem is írtam, hogy állandóan félek,hogy leesik, megüti magát, megsérül, megfullad, mert sok dolgot pakol még mindig a szájába. Szóval én is egész nap csak megyek utána, vagy takarítom a romot, amit hagy maga után.
ma 12:09
 2/7 anonim ***** válasza:
91%

Sehogy.

Nyilván vannak alapszabályok: ne nézzen képernyőt (ide értve az okostelefont és a számítógépet is), időben kerüljön ágyba, kiegyensúlyozott napi ritmusa legyen, kevés édességet fogyasszon, és egyáltalán ne egyen gyorséttermi műkajákat, ne legyen agyonnyomva ingerekkel (pl. ne szóljon egész délelőtt háttérzajnak a rádió).

De ettől függetlenül minden gyereknek van egy alapkaraktere, amit nem tudsz megváltoztatni. Nálunk pl. a első gyerek kisfiú volt, és pont olyan, mint amilyenről te is álmodsz. A második meg kislány és pont olyan, mint a te fiad. Pedig hidd el, ugyanúgy neveltük őket.

ma 12:13
 3/7 anonim ***** válasza:
84%

Ez szerintem nem nevelés kérdése... Ő ilyen.

Annyit tudsz tenni, hogy hagyod, hadd fárassza magát, aztán ha picit kifárad és megpihen, akkor próbálkozhatsz könyvvel, kirakóval stb.

Az én fiam nyugodt fajta (bár vannak "ötletei", pl. a kisszékét feltette a kis műanyag asztalára, és ott ült, mire kijöttem a wc-ből...), ő pici korától imádta a könyveket, nézegettünk, mutogattunk benne, ez azóta sem változott, de azon kívül, hogy rendszeresen elétettem a könyvet, mióta ülni tud (7 hós kora óta), semmit nem csináltam vele 😊

ma 12:20
 4/7 anonim ***** válasza:
77%

Hát nekünk nem sikerült...

5 éves a fiúnk

Oviba kis szabàlykövető jól viselkedik, apróbb dolgok voltak vannak néha becsurrantas, evés, alvás, alkudozás.

Otthon szó szerint nem bírunk vele olyan kis makacs...

ma 12:24
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Úgy hogy te is nyugodt vagy! 22 hónaposan ez teljesen normális amit csinál. Minden gyerek más ezt jegyezzük már meg. Ez a legfontosabb.
ma 12:58
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne izgulj! Az ikreim fiú tagja pont olyan volt (ès mèg most is az) mint a Te gyerkőcöd. A lànyka sokkal nyugodtabb típus.

Ez a màszós dolog veszélyes, de azon kívül amit màr megtettél, nem tudsz màst csinàlni.

Mondanàm H tanul majd a hibàiból, de....

A fiam 4évesen törte el a kezét (fàramàszott) mihelyt levették a gipszet màr ment is a fàra 😩

ma 13:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez egyáltalán nem nevelés kérdése szerintem. A nagy nekem félig ugyan ez amit te is irtál iszonyat sok energiája van és pörgössebb habitusu bár ő azért le ül nyugodtan is játszani de sokszor tombol a kicsi meg maga a megtestesült nyugalom ő órákig képes kirakózni vagy szinezni stb.
ma 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!