Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktassam korábbi...

Hogyan szoktassam korábbi fekvésre?

Figyelt kérdés

két és fél éves a kisfiam, egyedül alszik a szobájában, de sokáig fent van velünk és nézi velünk a tévét (igazából ez többnyire abból áll, hogy karattyol, mondókázik, énekel nekünk, mi meg beszélgetünk vele és egymással :)) Este fél 10 körül viszi apa aludni, ezután lámpaoltás van nekünk is, és a picifiam a végigaludt éjszaka után kb 6 és 7 között kel fel. Délben alszik 1 órát és így is jól bírja estig. Tehát: mivel sokszor jó lenne, ha már le tudnám tenni őt aludni 8-9 között, mit csináljak? Hogyan szoktattátok át ekkora gyereketeket a 8 utáni-körüli lefekvésre? Meddig aludjon még délben? (nem jár bölcsibe, járt, de ott is max egy órát tudott aludni.) Altassam el korábban? Vagy hogy csináljam?

Hamarosan jön a kistesó, így főleg jó lenne, ha legalább ő aludna már korán, és "csak" egy gyerek miatt kéne sokáig fent lenni. Tudom, a fél 10 nem késő egy felnőttnek, de párom hajnalban megy dolgozni 13 órát, és én is simán elalszom akár 9kor amint leért a fejem.. :)

2010. nov. 5. 14:47
 1/6 A kérdező kommentje:
az "Altassam el korábban?" mondatot úgy értettem: dél helyett aludjon már 11-kor?
2010. nov. 5. 14:49
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha engeded, hogy veled nezzen TV, mig Ti lefekszetetk, persze hogy nem fog koran elaludni. Nem akar kimaradni semmibol.

*-kor beviszed a szobajaba, fel ora beszelgetes, meseolvavas, utana villanyoltas. Lehet hogy eloszor harcolni fog ellene, de kitartonak kell lenned, aztan belejon, es el fog aludni. Ha kiszol vagy kijon, vissza kell szepen kuldeni, mondani hogy most aludni kell. Nappal ha mozog eleget, akkor mar 8-ra faradtnak kell hogy legyen. Nappali alvas legyen ebed utan. Ugyanigy, be a szobaba.

2010. nov. 5. 14:59
 3/6 anonim ***** válasza:
*-kor helyett 8-kor, bocsi.
2010. nov. 5. 15:00
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem álmos még 8-kor, akkor se, ha nincs tv, és mint írtam, nem a tv a lényeg, hanem hogy velünk akar lenni még. Hogy érjem el, hogy álmos legyen? Eleget mozog szerintem, nem futtatok a ház körül, de egész délelőtt sétálunk ha jó idő van, ha rossz akkor elviszem játszóházba mozogni.
2010. nov. 5. 15:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Sehogy. VAgy elaltathatod előbb, de akkor reggel is előbb fog kelni.

Lányom is fél 10-, de inkább 10 mire elalszik, délben max másfél órát alszik és reggel fél 6-6 kor kel.

Azért is tettem le később, mert eddig 9 körül aludt, mert nem aludt el. Vagy egy órát szórakoztunk, mire elaludt, így meg legalább elalszik.

Ennyi az alvásigénye, és kész.

Hogy meddig alszik délben? Jó, ha 5-6 éves koráig, amíg suliba nem kerül. A nagycsoportosok is alszanak még.

A kicsivel nem lesz gond, lehet jobban fog aludni:-)

Nekem a mai napig jobb alvó a kicsi. fél 8-kor fürdés, 8-kor leteszem és már alszik is reggelig. A naggyot meg még "fárasztani " kell este... Ez van.

28 és 8 hós lányos anyuka

2010. nov. 5. 16:00
 6/6 anonim ***** válasza:
2 èves fiam este tizkor alszik el, mindegy mennyit ugrál, fárad... Reggel hét-fél nyolckor kel, délután 1-4-ig alszik 3 órát. Mivel délután sokat alszik, csak 10-kor fárad el. Hiába keltem fel délután előbb, akkor is tizkor fekszik:( szerintem hagyd a saját ritmusában, majd ha megjön a baba, kialakul. Szerintem az lesz, hogy a kicsit fürdeted előbb, aztán etetés,fektetés, addig apa fürdeti a nagyot és mennek tvzni. Addig elalszik a kicsi és fektetheted a nagyot ,amikor szokott.
2010. nov. 7. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!