Mikortól könnyebb a kisgyerekkel? Mikortól jut több idő magamra?
Figyelt kérdés
Nem kisbabákra gondolok, most 16 hónapos. Úgy érzem, minden napom egy fárasztó mókuskerés hajnaltól estig, kb csak egy cselédnek érzem magam. Persze szeretem a gyermekem és örülök, hogy anyuka lettem, de jó lenne végre szusszanni kicsit vagy olvasni stb., nem nagy dolgokra gondolok. A gyerekek mennyi idős korától éreztétek, hogy "könnyebb"? Hogy pl akkor is tudok olvasni, ha épp ébren van, és nem kell megvárni, hogy aludjon, hanem szépen elvan, eljátszik magában? Bölcselkedő, rosszindulatú hozzászólásokat inkább ne írjatok.nov. 11. 18:59
1/11 anonim válasza:
Habitusfüggő is. Egyik gyerekem se játszik sokáig egyedül. Együtt meg sokszor ölik egymást, azért kell közbelépni. A nagy 9, nála van már inkább az, hogy rám vágja az ajtót és olvas. Az 5 éves meg az ölembe ül, miközben dolgoznék.
2/11 anonim válasza:
Nekem a fiam 3, már néha elvan 1 óráig egyedül is. Biztos nem akkor, amikor kapóra is jönne... de sokat segít, hogy beszél, elmondja mit akar, mi rossz neki, nem csak ordít én meg találjam ki. Gondolom vannak más mérföldkövek is, de onnantól, hogy 2-3 szavas mondatokban el tudja mondani, hogy mi a baja, az nagy könnyebbség.
4/11 anonim válasza:
Ez nagyon gyerek függő. Van aki már ennyi idősen egész sokáig csendesen ellomol egy pár építő kockával, van akinek meg 3-4 éves koráig is kell a folyamatos gondoskodás. Nálunk ikrek vannak és az egyik mindig is nagyon nyugodt volt ha a kezébe adtál akár már egy-másfél éves korában is egy korának megfelelő mesekönyvet elnézegette akár háromnegyed óráig is. A másik meg most hat éves korában is folyamatosan igényli azt hogy minél változatosabb programok legyenek (persze most már a pörgősebbre sem kell állandóan figyelni, de többet) Amúgy az apukával vagy a nagyival nem tudod megbeszélni hogy egy órára vagy kettőre figyeljen a babára és addig te egy kicsit magadra koncentrálsz?
5/11 anonim válasza:
3 éves a lányom, hat sokat nem lehet lazítani mellette ha ébren van. Néha el van 20-30 percet egyedül de inkább csak akkor ha én is csinálom a dolgom. Ahogy megneszeli hogy ülök kb 5 percen belül ott van. 😅
6/11 anonim válasza:
Miért érzed magad cselédnek? Miért nem úgy alakítod a napjaitokat, hogy élvezzétek egymás társaságát és ne teher legyen? Olvass amikor alszik. Más se olvasgat nap közben, mert pl dolgozik. Este van szabadidő miután alszik. Be kell osztani.
7/11 anonim válasza:
Off, de én nem is értem, hogy lehet ébren lévő gyerek mellett olvasni :D mármint ezt nem azért mondom, hogy b*szogassalak, de én ezt tényleg nem tudom elképzelni, mert nekem az olvasás úgy énidő, de ha teljesen befelé fordulok közben, és a történetre koncentrálok, ehhez meg teljes csend, nyugalom, egyedüllét kell. Imádok olvasni! Nagyon-nagyon. De engem csak így kapcsol ki. Ha már ébren van a gyerek, úgyis úgy érzem , "bűn", ha nem rá figyelek:) amúgy kicsit nyersen lett leírva fentebb, de tényleg alakítsd úgy a napjaitokat, hogy téged is feltoltson a közös idő, szerintem egy ekkora gyerekkel már kifejezetten lehet. Az enyém 13 hónapos lesz, és egy ideje már tök jókat lehet vele játszani. :D én szerettem a kisbabás korszakot is, de ez már egy "más szint" :D
8/11 anonim válasza:
Amikor elmegy bölcsibe, vagy oviba úgy, hogy te nem dolgozol. Ha teljes munkaidőben fogsz dolgozni, még ennyi szabadidőd sem lesz, mint most.
9/11 SZTANN válasza:
Akkor lesz könnyebb, amikor megérted, hogy te nem egy magányos önmagad vagy, hanem egy anyuka, a gyerekével. És olvass neki, játssz vele együtt, beszélgess vele, sportolj, barátkozz vele együtt - soha ne azt érezd, hogy te egyedül mást szeretnél, amit miatta nem lehet. Érezd azt és légy büszke arra, hogy milyen klasszul szórakoztok, hogy milyen okosan megoldasz valamit, hogy milyen jó anyuka tudsz lenni!
A gyerekmesék, versek szórakoztatóak a felnőttnek is, ha engedi hatni magára. Kicsit később majd gyerekregényeket olvashatsz - nem neki, nem magadnak - hanem EGYÜTT. Engedd, hogy téged is szórakoztasson, foglalkoztasson!
10/11 anonim válasza:
Haha,jot nevettem. 16 honapos. Hat szerintem 6-7eves korban lesz konnyebb. Kitartast. Az ovis dackorszak 2-5evig a legrosszabb,brutal amit ateltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!