Jó ötlet ez anyukák?? Óvodai alvas...
Sziasztok.
Kisfiam kis csoportos.
Szeptemberbe kezdte az ovit, akkor 2 hétig ebéd utan mentem érte, mert azt mondták óvónők így legyen.
Aztán jött az alvás...és ez a mi nagy problémánk azóta is.
Az elején még el is volt, el ült csendbe a kis ágyon 2 órát, mert nem tud ott el aludni sajnos.
Reggel mindig sírt, miután már ott kellett neki maradni ebéd utan, addig viszont örömmel ment oviba, míg nem kellett ott aludni.
Kb 4 hete, már nem csak reggel sír, hanem mikor haza jön délután, onnantól kezdve mondja pityeregve hogy nem akarok menni az oviba az alvás miatt, éjszaka többször ébred sírva hogy nem akarok menni reggel oviba,van hogy nem is tud aludni mert mennie kell oviba. Reggel korán ébred 6 körül, és csak sír, zokog,míg el nem viszem oviba.
Egyébként azt mondják nagyon jól el van egész nap, eszik szépen, jatszik, ha jön az alvás pityereg, le sem fekszik az ágyon, csak végig ül csendbe 2 óra hosszát.
Én még itthon vagyok, nem dolgozom, arra gondoltam hogy ebéd után haza hordom, mert annyira ki készült már ettől a helyzettől hogy éjszaka többször aludni sem tud.
Én is nagyon ki vagyok már emiatt, annyira sajnálom hogy rossz neki.
Jó ötlet szerintetek ha haza hozom ebéd után?
Aztán utána mikor próbálkozzunk újra, hogy ott aludjon??
Nyilván nekem is munkát kell talalni, de még igy vagyunk, addig nem tudok menni dolgozni, mert igy csak a gyerekemnek rossz sajnos
Az én lányom se sokszor alszik
el ott, de kivárja csendben az alvás végét. Ha a dadus épp ráér odaül hozzá és simogatja a hátát, akkor szokott elaludni. A többi napon nem. Később is nehezen szokna hozzá, ha most elkezded hazahordani.
Ha hazaviszed, sosem fogja megszokni.
Hazaviszed 2 hétig, aztán kezditek elölről? Nem, jobb neki is, ha nem zavarod össze.
Értem én hogy sír, meg minden, amit leírtál, de ha ottalvós lesz, és az egész ovira gondolj, ne csak arra az időre, amíg munkát keresel, akkor jobb neki, ha belerázódik.
Ha jövő héten találsz munkát, teljesen osszezavarodok és a bizalmát is elveszîti.
Azt gondolom amit a 14. A munkakezdés nagy változás a családnak. Nem jó ha még az óvis bentléte is akkor, hirtelen komplettálodik egész naposra. Félő, hogy ebből az lesz, hogy nem tudsz visszamenni dolgozni, vagy töbkreszorongod Magad pont amikor bizonyítani kellene a melóban.
Szóval egyelőre meg kellene próbálni mindenféle egyéb trükköt, illetve beszélni az óvónőkkel.
Mindenképp az óvónőkkel kellene ezt megbeszélni és lehetőleg hallgatni rájuk.
Egyrészt ők látják, napközben hogy van el, másrészt hidd, el, hogy ez nekik sem jó a többi gyerek mellett, ők is a megoldást keresik.
Sz biztos nem jó ötlet, hogy akkor mégis hazahordod és majd ujrakezditek.
Nem vinném haza.
Vagy akkor addig nem is keresel munkát? Mert utána úgyis vissza kell vinni délutáni alvósra, hogyha találsz - Mo-n nem szokás 4-6 órában alkalmazni senkit.
Az még rosszabb lesz.
Nálunk az óvónők kiemelték, minél előbb maradjon délutánig, meg kell szokni.
Ha megszokja, hogy hosszú ideig ebéd után hazamegy, később egyáltalán nem tud ottmaradni, még csendben ülni vagy pihenni sem.
Ne adjátok fel, dicsérd meg, hogy ügyesen csendben volt, holnap próbálja meg, hogy feküdjön le, úgy pihenjen stb. Nem szabad rászólni, hogy aludni kell!
Lehet, hogy fokozatosan 1 hét után már el is tud aludni picit.
Nálunk is így volt, mondta neki az óvónő, hogy nem kell aludni, csak tegye le a fejét és hallgassa a mesét, bújjon a cicához.
Mikor már le tudott feküdni, több, mint egy óra múlva, de elaludt. Minden nap picikét előbb. 2 hét után már a mese alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!