Jó ötlet ez anyukák?? Óvodai alvas...
Sziasztok.
Kisfiam kis csoportos.
Szeptemberbe kezdte az ovit, akkor 2 hétig ebéd utan mentem érte, mert azt mondták óvónők így legyen.
Aztán jött az alvás...és ez a mi nagy problémánk azóta is.
Az elején még el is volt, el ült csendbe a kis ágyon 2 órát, mert nem tud ott el aludni sajnos.
Reggel mindig sírt, miután már ott kellett neki maradni ebéd utan, addig viszont örömmel ment oviba, míg nem kellett ott aludni.
Kb 4 hete, már nem csak reggel sír, hanem mikor haza jön délután, onnantól kezdve mondja pityeregve hogy nem akarok menni az oviba az alvás miatt, éjszaka többször ébred sírva hogy nem akarok menni reggel oviba,van hogy nem is tud aludni mert mennie kell oviba. Reggel korán ébred 6 körül, és csak sír, zokog,míg el nem viszem oviba.
Egyébként azt mondják nagyon jól el van egész nap, eszik szépen, jatszik, ha jön az alvás pityereg, le sem fekszik az ágyon, csak végig ül csendbe 2 óra hosszát.
Én még itthon vagyok, nem dolgozom, arra gondoltam hogy ebéd után haza hordom, mert annyira ki készült már ettől a helyzettől hogy éjszaka többször aludni sem tud.
Én is nagyon ki vagyok már emiatt, annyira sajnálom hogy rossz neki.
Jó ötlet szerintetek ha haza hozom ebéd után?
Aztán utána mikor próbálkozzunk újra, hogy ott aludjon??
Nyilván nekem is munkát kell talalni, de még igy vagyunk, addig nem tudok menni dolgozni, mert igy csak a gyerekemnek rossz sajnos
Otthon alszik ebéd után?
Én hazavinnem ebben a helyzetben pár hétig, ha megtehető. Később pedig újra meg kéne próbálni.
Első vagyok. Tudod mi jutott még eszembe?
Ha van kis barátja, barátnője akit szeret, kérd meg az óvónőket, hogy tegyék egymás mellé az ágyukat. És mondják a kisfiadnak, hogy feküdjön le xy mellé, de nem kell aludni, ha nem álmos, hanem például vigyázz a kis barátodra amíg alszik... Vagy valami hasonló.
Szerintem ott fekve elaludna.
..
Anno nálunk akik nem aludtak átvitték a tornaterembe és társasjátékoztak, rajzolta, csendben játszottak a dadussal.
Nem tudom a ti ovitokban van-e erre lehetőség, de egy próbát megér. Biztos van másik gyerek is, aki nem alszik.
Nem tudom minek kell ezt az alvást annyira erőltetni...
Egyrészt valahogy mindig találnak a gyerekek indokot arra, miért utálják az óvodát.
Másrészt esetleg meg lehetne probálni egyezkedni, együtt kiválasztani egy párnát, amit szívesen bevisz stb. Nem tudom, nehéz így tanácsot adni, Te tudod, milyen a kapcsolatotok, mi szokott működni.
Persze haza is lehet vinni, ezzel egy dolog egy időre megoldva, de nem lesz abból még ottalvás.
Óvónőkkel beszéltetek már az altatásról?
A nagyobbik fiam sem aludt el egyedül ott, neki segítség kellett még nagy csoportban is (itthon is)
A kisebb meg akkor nem alszik, ha az óvónő közel ül, vagy más gyerek van mellette, külön kell rakni, mert egyedül szeret elaludni.
Nagyon nehéz nekik átszokni, megszoknak valamit, ahhoz ragaszkodnak.
Nekem mondjuk azt mondta az óvónő, hogy ha megszokja, hogy elhozom ebéd után, később már nehezebb lesz otthagyni aludni is.
Én még azért beszélnék az óvónővel, hogy mit tudnak változtatni, segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!