Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kb 1 hónapja jár önállóan a...

Kb 1 hónapja jár önállóan a kislányom, érdemes bentre is bokatartó szandit adni rá vagy maradjon mezítláb?

Figyelt kérdés
nov. 6. 11:09
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
67%

"oviba is inkább vászon tornacipőt adnak rájuk bentinek, ami szintén elég puha, ruganyos"

Attól még, hogy valami vászon, nem lesz megfelelő.

A legjobb példa a converse. Az egyik legrosszabb "tornacipő". Csúcsos, keskeny orrú, egyetlen irányba hajló talppal.

nov. 6. 20:10
 22/31 anonim ***** válasza:
Ettől még talán a példát értetted.
nov. 6. 21:11
 23/31 anonim ***** válasza:
64%

Rossz a példád, nincs mit rajta érteni. Nem megfelelő cipő nem hoz eredményt.

Az én példám jobb. A nagyobbik gyerekem hipotón. Amikor először felállt, konkrétan annyira bedőlt a bokája, hogy a bokacsontján járt. Nyilván a hivatalos álláspont a szupinált cipő volt, plusz lábtorna, plusz kineso tapasz. 4 év alatt minimális javulást értünk el. "Cserébe" alig bírt mozogni a kemény talpú vackokban, nyaranta viszont megtáltosodott a mezítlábazás után. Na akkor váltottunk barefootra "úgyis mindegy, hátha használ alapon". Ennek 3 éve és majdnem tökéletes a lába. Nekem ez a jó példa.

nov. 6. 21:27
 24/31 anonim ***** válasza:
0%
Ezt írtam én is, hogy kintre barefoot. De mindegy. Nem akarod érteni, ennyi.
nov. 6. 21:33
 25/31 A kérdező kommentje:
Huh, köszi az infókat, van bőven. 😅 Eddig mezítláb volt itthon a kislányom, viszont a konduktora (hozzátenném eddig mindenben segített, ügyesen fejlesztette és szuper tanácsokkal látott) javasolta, hogy legyen benti szandi.
nov. 7. 08:52
 26/31 anonim ***** válasza:
25%
Vigyázz, biztos ő is cipőárus, azért mondja 😅 csak viccelek. Biztos megvan az oka miért javasolja. Hallgass rá vagy hallgasd meg és döntsd el mit teszel.
nov. 7. 10:03
 27/31 anonim ***** válasza:
47%

Ez a bentre cipo magyar baromsag, es minden masodik gyereknek ortopediai problemai , ludtalpa van kesobb.

Fejlett orszagokban nincs benti cipo baromsag, es kozel sincs annyi ortopediai problema.

Dehat azert tart ott az orszag, ahol, minden szinten. Lassan 3. vilag. Szegyen, hogy mar Romania is Bulgaria is elottunk van.

nov. 7. 12:14
 28/31 anonim ***** válasza:
0%

27: te vagy az aki szerint nyufaton beteg gyerekek sincsenek és Magyarországon azért vannak, mert orrot szívnak nekik? :D

Tudjuk nyugaton M-I-N-D-E-N jobb.

A DD Step, a Geox, a Superfit, az Elephanten csak Magyarországra gyárt kemény kérgű szandálokat, hogy az itteni igényeket kielégítsék. Igen-igen. Tudjuk.

Óvoda Norvégiában:

[link]

Jé szandál van rajtuk és nem kerestem órákig ezt a képet.

Egyébként nem a benti szandálhordától lesz lúdtalpa, hanem attól, hogy EGYENETLEN talajon nem mezítlábazik. Nem tornáztatja a lábizmait. Sokkal nagyobb előnyben van az a gyerek, aki kertes házban nő fel - ilyen szempontból -, mert az nyáron kb mindig mezítláb van - legalábbis nálunk (mi is).

Az én lányom ahogy el kezdett járni, kapott bentre szandált, hogy a lábtengelye egyenesen álljon. Viszont kb 1 éves kora óta mezítláb mászkál kint a mulcson, murván, homokban, füvön. Játszótereken is rengetegszer leveszi a cipőjét. A bosu-t 0,5 éves kora óta "használja". Mivel agilityzem, jön velem, ahol folyamatosan használja a kutyák akadályait, föl-le kúszik, mászik ugrik.

Azon kevesek közé tartozik, akiknek a csoportban semmiféle gyógytorna nem kell. Tökéletesen egyenes a lába. Ellentétben pl a barátnőjéét, akinek a benti cipője is semmit nem tartó puha valami, és olyan x lába van, befelé néző lábfejjel, hogy ő heti kétszer jár gyógytornára.

nov. 7. 12:43
 29/31 anonim ***** válasza:
47%

Ovoda Norvegiaban - a kerdesben es a valaszokban arrol volt szo, mit viseljen a gyerek OTTHON , te tenyleg ennyire gyengeelmeju vagy?

Hogy jon a kerdeshez a Norveg ovoda ? Szanalmas 🤦🏻‍♀️

nov. 7. 13:27
 30/31 anonim ***** válasza:
47%
Es meg valamai a sarokresz ergo kereg az nem a boka, az ugye megvan ?
nov. 7. 13:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!