Mina teendő ha a kislanyom fel uszason?
Valószínű, hogy inkább csak betegesen fél az úszástól, nem arról van szó, hogy ne lenne minden feltétel biztonságos.
Ha ilyen szinten szorong tőle, nem erőltetném. Persze hasznos tudás az úszás, de ha ő ilyen borzalmasan retteg, akkor nem szabad erőltetni.
De amúgy káros, ha te azt közvetíted felé, hogy nincs érzéke hozzá. Talán ez adja a táptalajt, hogy elhiszi: nem képes rá. Ez az élet más területein is hátrányként éri majd.
Ez nem érzék kérdése, úszni bárki megtanulhat, nem agysebészet. Nem versenytánc vagy éneklés, hogy kell hozzá érzék.
Ennek az oktatónak nincs keresnivalója gyerekek közt. Nem küldeném ide többet úszni, keresnék neki másik ùszásoktatót.
Ha az iskola ,,kötelezően" szervezi, akkor sem lehet kèntszeríteni szerintem. Ottlenni muszáj, fürdőruhàba öltözni, vìzbe menni nem. Vagy addig hagyhatjàk egy màsik osztàllyal (velem akkor volt ilyen, mikor rajtam kívül az egèsz osztàly sìelni ment)
Nálam is 30 évig tartó rettegést okozott az iskolai úszásoktatás, mivel nem tudtam megtanulni úszni, és már mindenki a mély vízben volt rajtam kívül, nekem a mélyvizes medence egyik oldalán kellett felalá sétálni azon a kis peremen, kapaszkodva a szélébe, teljes felügyelet nélkül, vagyis az oktató a többiekkel foglalkozott, én meg menjek, pedig ott is nyakig ért a víz nekem. Rettegtem, hogy ott fulladok meg, senkit se érdekelt. A második héten már én is bőgve kértem anyám, hogy ne kelljen mennem, szerencsére kiírt a gyerekorvos, iskolába se mentem azon a héten. De 40 éves koromban tanultam csak meg úszni, addig nem mentem medencébe sem.
Meddig tart az úszás? Több hét? Mert akkor ezt nem tudjátok eljátszani :/ de együttérzek nagyon!
Elöször is, ha TE ennyire rettegsz attól, hogy vízbe kell mennie a gyereknek, akkor teljesen érhetö a félelme, ezt nevelted bele.
Másodszor viszont, ha a gyerek ennyire fél, semmi képpen nem lenne szabad kénszeríteni, mert így a félelem csak erösödik
Szegény!!!!!!!! Én is nagyon féltem mindig, mire a szüleim képesek voltak úszó tagozatba íratni. A kitűnő bizonyítványomban évekig ott virított egy kettes úszásból, ha megszakadtam sem bírtam jobban, pedig nagyon igyekeztem, és eleinte sokat sírtam, amikor mentünk a mély vízbe. Versenyúszók kerültek ki az osztályunkból amúgy, nagy volt a szigor. Negyedikben kimenekítettek.
Nem lehetne megoldani, hogy ne menjen a többiekkel úszni? És valami normálisabb, empatikusabb módon megtanulna később, vagy külön? Nem ér ennyit az egész! Én írnék neki felmentést!
Nem lesz nagy baja még akkor sem, ha nem, vagy csak később tanul meg úszni. Ilyen élményekkel úgysem fog magától veszélyes helyzetbe kerülni, amúgy meg ott a mentőmellény... sokszor pont a jól úszók szoktak "hősködni", és sajnálatos módon vízbe fulladni. A lényeg, hogy szerintem nem veszít semmit vele, ha csak később tanul meg alapszinten úszni, máshol.
Te nem tudsz itt mit tenni, ezt az oktatónak kellene megoldania.
Nagyon haragszom az iskolai sportoktatásra, nagyon sokszor megutáltatják a gyerekekkel a sportot, a mozgást, akár egy életre elriasztva őket, pedig nagyon fontos lenne inkább megszerettetni velük.
Ha így fél a kisgyerek, akkor úszni csak kiscsoportos, vagy akár egyéni oktatáson fog megtanulni... ha addig annyira meg nem utálja, hogy a víz közelébe se megy többé.
Én beszélnék a tanárával, és ha kell, az úszásoktatóval is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!