15 hónapos kislányom az előző státuszvizsgálat óta (12 hó) csak 600 g-ot gyarapodott, nagyon kevés vagy ne legyek paramami? :D
Figyelt kérdés
nov. 4. 12:20
1/11 anonim válasza:
Nálam 12 és 24 hónapos kora között 2 kilót hízott. Arra azt mondta a védőnő hogy teljesen rendben van, előtte úgyis túl gyorsan gyarapodott.
2/11 anonim válasza:
Ha kevés lenne, mondták volna a vizsgálaton. Nekünk kb 7-8 hónapos kora óta nagyon lelassult a súlygyarapodás, de mondta a doki, hogy ez teljesen rendben van. Ha minden hónapban annyit hízna, mint az elején, akkor szegény mekkora lenne 2 éves korára :D
3/11 A kérdező kommentje:
Még nem voltunk státuszon, majd hamarosan megyünk. Értem en hogy nem kell híznia annyit, de 1 évesen már közel 11 kg volt, annyira hízott most meg ahhoz képest teljesen lelassult.
nov. 4. 12:54
4/11 anonim válasza:
Kisfiam 1 es 1,5 eves kora kozott 500 grammot hizott csak. De mivel amugy 10 kilo most es 83 centi, egyaltalan nem sovany, pont jo.
Akkor van csak baj, ha tul pici a sulya.
5/11 anonim válasza:
Úgy nézem hogy 7-800 g körül mozog az átlagos hízas ebben a korban, 3 hónap alatt. A tietek alig van alatta, akár még el is mérhették. Nem fog most már olyan gyorsan hízni mint eddig! Egyre lassul.
6/11 anonim válasza:
2-es vagyok, megnéztem nálunk hogy volt. 12-15 hónap között 670 grammot hízott, 15-18 hónap között pedig csak 450 grammot.
7/11 anonim válasza:
Csak? Mégis hova hízzon, ha már most 11?
Ha alacsony lenne a súlya, akkor se kellene jobban gyarapodnia. Egy év felett nem havonta, hanem félévente évente nézik a gyerekek súlyát.
Jobb evő gyerekem hízott 12-18 hónapos kora között 500 grammot. Senki nem mondta, hogy kevés lenne.
8/11 anonim válasza:
Nem kevés, rendben van a gyerek teljesen
9/11 anonim válasza:
12 hónapos kora óta 9 és 10 kiló között ingadózik a kisfiam.
Most 21 hónapos.
Soha nem mondták, hogy baj lenne.
Pedig eszik, mintha nem lenne holnap.
10/11 anonim válasza:
Mindkét lányom 1 és 2 éves kora között nem hízott egész 1 kilót. Nemhogy 3 hónap(!) alatt 600 grammot. Egyiknél sem mondtak semmit, hogy gond lenne. Én sem gondolom, hogy bármi gáz lenne velük, egészséges, jól fejlődő kislányok. Szerintem egy ponton túl már nem mérvadó a mérleg (sőt... Sosem az volt a szempont, bár nyilván megnyugtató volt az első hónapokban a havi 700-1000 grammos hízás kizárólag szoptatott gyerkőcöknél :D ), inkább az összkép, a fejlődés üteme és "normálissága". 1 éves koron túl már nagyon sok energia megy a mentális fejlődésre, a magasságbeni növekedésre, meg úgy egyébként a mozgásra, hát a sajátjaimból kiindulva kb még álmukban is köröket futnak és amúgy is naponta egy félmaratonnyi távot lemozognak amióta járni tudnak, szóval azért annyira nem aggódok a hízás csökkent mértéke miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!