Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi utal arra, hogy egy gyerek...

Mi utal arra, hogy egy gyerek intelligens?

Figyelt kérdés

Az előbb olvastam egy cikket a témában, de ezek olyan pontok voltak, amit bármelyik gyerekre rá lehet húzni.

Pl. gazdag szókincs. Köztudott, hogy a gyerekek sokat fecsegnek, melyiknek van azok közül gazdag szókincse?

Mondjuk az sem lenne igazságos, ha Szász Marcihoz hasonlítanánk valakit, akinél közel 200-as IQ-t mértek ki gyerekkorában.

ma 10:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Attól még, hogy sokat fecseg egy gyerek, a szókincs leszűrhető, mert választékos szavakat használ, változatosan fejezi ki magát, a helyzeteket, ha esetleg egy-egy szót nem ismer, akkor azt hogyan próbálja meg körülírni, stb. Bár ez nem feltétlenül a gyerek intelligenciájának direkt levetülése, inkább a szülőkről ad egy képet, hogy egyrészt ők hogyan kommunikálnak, milyen szavakat használnak, meg hogy esetleg mennyit foglalkoznak a gyerekkel, olvasnak-e neki meséket, amikből bővülhet a szókincse, beszélgetnek-e vele értelmesen a kérdéseiről, a világról, stb. A gyerekek zömében kíváncsiak és szivacsként szívják magukba a tudást a környezetükről, a dolgok rendjéről, de hogy ezeket hogy helyezik el magukban, mennyire tudják hasznosítani, az már talán inkább a saját intelligenciájuk kérdése, bár nagyon nehéz elkülöníteni ismét a felnőtt környezet segítségét és hozzáállását. Minden gyerekben szerintem ott a potenciál, hogy egyszer világhírű tudós váljon belőlük, csak a későbbi tapasztalatok azok, amik ezt módosítják.
ma 10:56
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az a cikk hülyeséget ír. Gyerekemnek kimondottan szegényes szókincse van és más beszéddel kapcsolatos problémái. Az iq-ja viszont átlag feletti. Egy IQ teszt megírásához nem is kell tudni beszélni, egy idegen nyelvű is meg tudja írni, ha rájön a feladatokban az összefüggésekre. Szerintem nem feltétlenül látszik felnőttnél sem, hogy mennyire magas az iq-ja. Van rokonom akinek nagyon magas, nem mondanád meg róla, nem tud jól beszélgetni pl.
ma 11:14
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szász Marci sajnos nem sokra ment a 200-as IQ-val. A szociális képességeiben hátrányban volt. Ráadásul felnőttkorára átlagos IQ-ja lett. Volt egy Friderikusz interjú vele, nagyon szomorú volt hallgatni.

Szerintem egy gyereknek sem tesz szót a zseniség. Nem jó, ha ekkora nyomást helyez rá a környezete.

ma 11:50
 4/5 anonim ***** válasza:
70%

Jó bennük és szívesen végez logikai játékokat, mint a montessori torony, a formabedobó, puzzle, szívesen számol és lát át ok-okozat összefüggéseket, szereti a társasokat, mindenfél szabályrendszeres, logikai dolgot, figyel a részletekre.

A beszéd nem feltétlen kapcsolódik ide. Szívesen és gyorsan tanul, aki okosabb.

ma 11:51
 5/5 anonim ***** válasza:
Az iq teszt kitöltéséből látszik mennyi. Nem attól függ az iq attól hogy beszédben hogyan fejezi ki magát vagy mennyire barátságos stb. Nekem 100alatti az iq-m mégis jó társalgónak tartanak és szeretek szerepelni és minden félében kipróbálni magam általában sikerrel, gyereknek is ilyen voltam.
ma 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!